• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
dpp - специалист
Има едно Метабо 115мм. Модела беше 680 нещо си. Аз лично ходих гледах Боша 7-115 и Метабото. Пуснах тествах и си заминах с Метабото! Боша така реве и вибрираше в ръцете ми че веднага беше отхвърлен - на всичко отгоре и пластмасарията около ротора отпред ми дойде в повече за син Бош!!! Метабото пак е тънко, удобно е, без вибрации и работи безотказно вече година във всякакви условия, Беше подарък за баща ми, но го ползвам всички и за всичко! :-D
http://www.onlinemashini.bg/aglo6layf-m ... 15-mm/4218 Това е модела, беше на ПрИмоция когато го взех на 100лв ..намира се и по 150 гледам в момента..
ralev - специалист
Вземай Макитата перфектна е и цената също.
puh4 - специалист
Взимай Макитата, тя е Ферарито на флексовете.
Chefo77 - майстор
Макитата + 1.
Да се сравнява със зеления Бош е леко смешно.
Да не говорим, че има син Бош GWS 660 на цена като тоя зеления, само дето е по-неудобен от Макитата.
Аз ползвам 7-115 Е, не Макита. И двете обаче са много удобни за работа с една ръка.
gogo7777 - майстор
Да не говорим, че има син Бош GWS 660 на цена като тоя зеления, само дето е по-неудобен от Макитата
Е има ли още мазохисти да си купуват "зелената серия" на БОШ
kalpev - специалист
Има, има. И защитници на зеления Бош има още.
От написаното от Kumay разбрах, че спокойно може да си вземе Макита GA4530 и само да смени предпазителя за 125 мм диск.
gogo7777 - майстор
Ето ви алтернатива на непрофесионална техника http://www.sasuntsydavid.com/index.php? ... ts&pr=ferm Немски са и са изключително дурако-устойчиви. За домашни майстори са просто перфектни. Нямам впечатление за флексовете, но имам мини банциг, ренде и ръчен циркуляр на FERM и съм доволен. Гаранция, сервиз, всичко си има. Цените също са добри :-D
Kumay - майстор
gogo7777 написа:
Ето ви алтернатива на непрофесионална техника http://www.sasuntsydavid.com/index.php? ... ts&pr=ferm Немски са и са изключително дурако-устойчиви. За домашни майстори са просто перфектни. Нямам впечатление за флексовете, но имам мини банциг, ренде и ръчен циркуляр на FERM и съм доволен. Гаранция, сервиз, всичко си има. Цените също са добри :-D
Колега! Много е лесно да се пише по форумите, когато си анонимен!!!
Това, че си доволен от машините - добре! Но да пишеш, че са немски... :?
Та тези китайци се появиха в България като Practa - "белгийски", след това станаха Ферм.

Призовавам да не се пише просто за спорта, а само сигурна, проверена информация...
Колеги! Имайте на предвид, че при "търговските" марки всяка партида заявени машини обикновено е с различно качество - зависи от цената, на която са договорени да се произведат! Така, че може да имаш машина, която ползваш от пет години и нова, уж същата, която не излиза от сервиза...

П.П. gogo7777, няма да започваме спам в темата! Аз приключих по темата - не ми отговаряй...
nikolson - майстор
Ферм може и да са се произвеждали в Холандия, но отдавна се произвеждат в Азия.Тъй че нещата са като зеления Бош-може да има такъв, който работи 15-20 години, а нов да издъхне на третия месец.При цена 109лв за Макита, не виждам място за колебание. Гаранция-Макита 3год., Ферм-2години.
gogo7777 - майстор
Та тези китайци се появиха в България като Practa - "белгийски", след това станаха Ферм
Сега не знам дали има и китайски еквивалент на ФЕРМ. В софия на бул.Сливница до занаятчийското има магазин вносител САМО на тая марка. Ще ти дадат сертификат, гаранция и безплатен сервиз и ще се убедиш, че са 100% немски. Магазина е само за инструменти и машини. От струг до пила :-D . Понеже мога да различавам ментетата, ти предлагам да си опресниш информацията. Не отричам, че може да има китайски такива, но съм учуден :? . От къде ти е тая информация. Бях чул, че ги сглобяват в Турция ама за Китай май грешиш :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Избор на флекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: