Ел. инструментите. Консумативи.
kuuuuuul - майстор
12в 1.3ah акумулаторче пасва точно в повечето винтоверти,има обаче и такива в които не пасва.Имаше тема и за Li-po батериите но не мога да я открия,за това качвам пак снимките на моя 9.6в с 11.1в Li-po,стана голям звяр и за 10 месеца съм го зареждал само веднъж при работа от време на време.

Прикачен файл

103_0265.JPG
103_0265.JPG (78.96 KиБ) Видяна 1752 пъти

Прикачен файл

103_0266.JPG
103_0266.JPG (96.16 KиБ) Видяна 1752 пъти
fox_vt - майстор
kozl написа:
kuuuuuul написа:
Ходи до Конрад и даде 30 лвза тези боклуци,а не си взе гелово акум. за 10лв :shock:
Предложих на собственика акумулатор от UPS, ма той не иска куфар с винтоверта - иска го като оригинала. Имам фенер, купуван от ГФР. С никел-кадмиеви акумулаторни батерии - още зареждам и си светя. Но ако произвеждаш такива батерии ще останеш без пазар :?
Или нещо не съм прочел как да напъхам акумулатор в оригиналния кожух на батерията от винтоверта?

По мое мнение причината за непълноценното използване на батериите са скапаните зарядни, които са в комплекта на евтините винтоверти. Тези зарядни не следят напрежение, съответно заряд и нямат защита срещу презареждане. Единствената защита е срещу прегряване. Има един терморезистор в пакета, който задейства защитата (прекъсва заряда) при загряване на батериите.
Повечето китайци и това нямат изключването на зарядното е по усмотрение на ползващия :-D
kozl - майстор
kuuuuuul написа:
12в 1.3ah акумулаторче пасва точно в повечето винтоверти,има обаче и такива в които не пасва.Имаше тема и за Li-po батериите но не мога да я открия,за това качвам пак снимките на моя 9.6в с 11.1в Li-po,стана голям звяр и за 10 месеца съм го зареждал само веднъж при работа от време на време.
Това го четох някъде. Винтоверчето може и да е дърто като моя фенер ама лови ми окото. :wink:

Тема "Захранване на винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: