Ел. инструментите. Консумативи.
profesionalist_wood - майстор
bulhomes2 написа:
Той господ ми даде още един (последен) знак да не я купувам. В сряда се бях засилил да ходя, ама продавача каза, че я е продал :? :lol: Взех си един щрайхмус за 600 лв, а останалите пари най-вероятно един ден спокойно ще дам за телоподаващо и/или инверторен електрожен...

Тия канали, които щях да правя на фрезата си ги правя и на циркуляра. Абрихт казах, че имам 2. И на двата мога да закача патронници за борапарат. Обаче ми е хикс как се работи с него. С обикновени свредла ли? Трябва да вкопая едни магнити, широки 9мм в едни крака. Пробвах да импровизирам със свредло в оберфрезата (на маса е), но не се получи. Изрева по-сериозно, стори ми се, че и бургията взе да бие и я възпрях. И този път си направих каналите с фрезер 6мм, но си е много игра настройката.

какъв е този щрайхмус за 600 лв :?
Илчо Илиев - майстор
bulhomes2 написа:
Той господ ми даде още един (последен) знак да не я купувам. В сряда се бях засилил да ходя, ама продавача каза, че я е продал :? :lol: Взех си един щрайхмус за 600 лв, а останалите пари най-вероятно един ден спокойно ще дам за телоподаващо и/или инверторен електрожен...

Тия канали, които щях да правя на фрезата си ги правя и на циркуляра. Абрихт казах, че имам 2. И на двата мога да закача патронници за борапарат. Обаче ми е хикс как се работи с него. С обикновени свредла ли? Трябва да вкопая едни магнити, широки 9мм в едни крака. Пробвах да импровизирам със свредло в оберфрезата (на маса е), но не се получи. Изрева по-сериозно, стори ми се, че и бургията взе да бие и я възпрях. И този път си направих каналите с фрезер 6мм, но си е много игра настройката.
Кое не ти е ясно за бор апарата, ако е в целия си вид, е маса със стяга, която има ход в двете посоки-настрани и в посока към свредлото и назад, иначе тая маса има реглаж за височина...
Работи се както с обикновени свредла, така и с такива са дърво,а и с фрезери....каквото закачиш на патронника и не излети, действаш с него...
С тези ходове на масата може да правиш длабове с определени размери,а не само да пробиваш отделен отвор..
Та за твоята работа, ако не е проблем качи някое фото, но и без него се разбира де..., та тези магнити, ако нямат външна резба, като вложна гайка, трябва да са набити,а за целта трябва да длабваш с мааалко по- малко свредло, в случая с 8-8,5,е то е добре да имаш такова фрезерче,но и с свредло става...
Пробиваш една до друга дупките,а на края ги свързваш, местейки наляво-на дясно,но ако покажеш какво трябва да стане, ще е по-добре и ми се струва,че на фреза с подходящ фрезер ще ти е по-лесно...
bulhomes2 - майстор
profesionalist_wood написа:
какъв е този щрайхмус за 600 лв :?
Трифазен. Ама му свалих ножовете едно комшийче да ги наточи и на практика още не съм го пробвал.
Илчо, не можах да снимам, че изпидирах поръчката, но то няма какво толкова да се показва. Точно "длаб", както му казваш. 9 мм широки, 10-12 мм дълбоки. Сега ги правя с фрезер 6 мм. Показвам го 3-4 мм над масата и правя едно каналче (ограничил съм си за необходимата дължина). Вдигам го с още 3-4 мм и задълбавам канала. На третия път вече съм на нужната дълбочина (може и на четвъртия да е - не помня точно). Местя линеала с 2,5 мм и уширявам канала наведнъж (без да свалям фрезера). Грешката ми при опита със свредлото на фрезата е, че пробих до дъното и тогава се опитах да го разкарам по дължина (без да съм пробил съседни дупки).
Илчо Илиев - майстор
Е, на бор апарат ще е по-лесно, но трябва да си намериш фрезер на размер или свредло..

Тема "4 операционна машина - струва ли си?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: