Ел. инструментите. Консумативи.
reingar-x - специалист
Здравейте извинявам се,че се пиша в чужда тема.Мой приятел се занимава с ВиК,както и отоплителни инсталации,решил е да си купи собствен перфоратор сдс-макс,може ли да ми предложите модел?Решен е да вкара повече пари за машина,иска освен големи отвори да може и да кърти ако му се наложи на този етап,после ще мисли за отделен къртач.
komstiza - специалист
Направо ти казвам да взима едно SPARKY BP 540E и няма да съжалява.Работя с него вече 7 години и имам сменен само един лагер,а е отнесло много тормоз.Цената му е доста добра и е здрава машина.Имам и два от малките перфоратори на SPARKY,също много здрави машини.
Имат и друго предимство,а именно ако се наложи ремонт то той е евтин.
Според мен перфораторите и ъглошлайфите на SPARKY като цена-качество са много добри.
mitko64 - майстор
Имам го същото Спарки 540СЕ, но ако му се вгледаш в гаранционните условия, трудно би го нарекъл професионална машина. Иначе трета година си пердаши без забележки, при ненатоварен режим.
reingar-x - специалист
Ще проучим модела на спарки,но са му предложили два перфоратора на бош,5-40 и 7-45.Цените били промоция 1100 и 1250лв,макита също му харесва но цените били по-високи.
Chefo77 - майстор
reingar-x написа:
Ще проучим модела на спарки,но са му предложили два перфоратора на бош,5-40 и 7-45.Цените били промоция 1100 и 1250лв,макита също му харесва но цените били по-високи.
А защо не това:

http://tomika.bg/index.php/catalogue/se ... /12/all/0/
komstiza - специалист
Сравни ги,но модела на Спарки ще ти свърши същата работа,а цената му е с 400лв поне по-ниска.Да не говорим ако ти се наложи по-сериозен ремонт.
Аз го ползвам при изработката на ВиК и отоплителни инсталации,така че яко го тормозя.
Имам свредло с работна дължина 900мм и пробивам основи на къщи от бетон и камък с него без проблем.
reingar-x - специалист
Днес ходихме на огледаме моделите на които се спряхме,включително и спаркито.Двата боша 5-40 и 7-45 ги разглеждахме в евромаркет,приятеля ми си има някаква връзка и затова и цените които му казаха бяха доста по-надолу от примерно във киров.После ходихме до ловеч да видим и модела на спарки,там също ни препоръчаха въпросния модел.Продавача спомена,че по-мощния модел бил по-трошлив и машината се правела изцяло в България както и частите не били китайски или турски.Дали е така или направи пиар на фирмата не се знае ,чета мнения,че продуктите на спарки са се подобрили.Разгледахме и една макита 5201 но цената е доста нагоре,иначе машината най-допадна и на двамата.
mitko64 - майстор
В гаранционната карта на Спаркито пише- ако светне сервизната лампа или след 80 работо-часа, да се влачи в сервиза за профилактика и евентуална смяна на четките. Така като го сметна ако го ползваш професионално, да речем по 4 часа на ден, на първия месец трябва да посетиш задължително сервиза. Да оставим настрана измислената им шестмесечна профилактика или отпадане на гаранцията. Имам 12 техни имструмента, купени по различно време и това значи да тичам през 15 дена за измислена профилактика. Иначе инструментите за цената си, са добри.
ivanov6600 - специалист
Пичове да ви кажа от два дена правя инсталацията на един панелен апартамент с един Bosch 5-40 SDS max.
Слаба работа е и загрява много. А не копая канали а просто вкопавам съществуващи колонни контакти и правя нови.
Слаб е за тая работа. В тия панелки от 6тица нагоре. Но после ръцете....
reingar-x - специалист
А какво е положението при тежките перфоратори Хитачи?

Тема "Относно покупка на къртач или sds max перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: