Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
anabolicbeast написа:
Виждам, че единия модел е професионален, а другия не. Ще се ползва основно за пробиване на метал!
Май ще го обърнем на разпит! :lol:
С какви размери свредла ще пробиваш? По колко време на ден?
В колко дебел метал?
anabolicbeast - специалист
За домашна работа ще се ползва общо взето не мога да кажа точно с какви свредла и колко време ще се ползва на ден, защото е относително - според нуждата. Да кажем стомана с дебелина до 5мм ще се дупчи и не е проблем ако свредлата са с диаметър > 10 мм, защото имам винтоверт, с който мога да разширявам. Просто искам да знам коя от двете е по-надеждна.
Kumay - майстор
Не знам къде си гледал това BU 150!? Аз не съм виждал такъв модел от 15 години...
Ако си се спрял на Спарки - препоръчвам BUR 150E или BUR2 160E.
prascho - майстор
Кумай,

Какви са тези сериозни намаления на Девалт и Макита:?: Да не е Коледа :-D . Не разбирам само как винтовертите са без батерии. Че на кой му трябва без...
anabolicbeast - специалист
http://devimax.com/%D1%83%D0%B4%D0%B0%D ... %B8-bu-150 - тук го видях и цената ми хареса! Благодаря за предложенията! Като гледам BUR 150 E e същия като BU 150, но с реверс и регулация на оборотите.
Kumay - майстор
prascho написа:
Кумай,

Какви са тези сериозни намаления на Девалт и Макита:?: Да не е Коледа :-D . Не разбирам само как винтовертите са без батерии. Че на кой му трябва без...
Ми тя Коледата продължи - не знаеш ли? :lol:
Машините без батерии и зарядно са за тези, които имат машина с такива батерии и искат да си направят комплект.
Също така може, ако не са нужни две батерии на някого да си направи комплект само с една!
Или пък ако работи далеч и няма къде да ги зарежда - да си вземе повече батерии!
Кеф ти риба, кеф ти паламуд! :wink:

Не препоръчвам бормашина без електроника! :?
mitko64 - майстор
anabolicbeast написа:
Привет, интересуват ме следните два модела на Спарки BR 100E и BU 150, цените са сходни, за BR 100E съм чувал, че е много корава, но за BU 150 нямам информация. Трябва ми надеждна бормашина от тоя клас, като ударът не е задължителна функция! Ако някой сподели впечатления от следните машини ще съм много благодарен!
Имам ги и двете(втората BUR 150E). Mного са добри със свредла до 8-10мм. В режим завиване първата се справя с винтове до 6Х100, a втората до 6Х180.За свредла над 10мм. 150-ятката се затруднява в метали. Препоръчвам ти за малко повече пари, двускоростната BUR2- 160E за работа с метали, също доказал се модел.
Bradley - специалист
ДА не отварям нова тема - бърз въпрос в тази:

- преди известно време си закупих skil 6002 - нищо особено не е за 50-те си лева, но воден от прнципите "да има - ако потрябва" и "ако на някой му трябва - да му услужа" :-D :-D я заприходих... въпросът ми е може ли да й се монтира /да се използва с/ бързозатягащ патронник и ако "да" то бихте ли ми препоръчали какъв и откъде да закупя в София - за случаите, в които ще се ползва по-скоро като винтоверт/ макар с тея 1.8 кила да съзнавам, че е далеч от правилен инструмент за тая задача;

- иначе машинката като за пишман домашен майстор като мен /нулева техническа грамотност и вързан в ръцете/ става - миналата седмица сглобих 2 гардероба, 2 бюра, една спалня и едно двуетажно легло + "измайсторих" cat tree -> ергономиката куца, да не кажа, че на моменти е неудобна при по-продължителна работа и не е от най-леките, но се случва чат-пат я стопер за врата да се пробива в гранитогреса, я дюбел да се бодне в тухлена стена, та затова я предпочетох пред 300 ватово спарки /модел не помня/ с тегло 1 кило...
mitko64 - майстор
За бързостягащият патронник, би трябвало да нямаш проблеми. Избираш си ценово, който ти изнася- от китаец за5-6лв до Рьом за около 35, като гледаш да е с резба 1/2инча 20 UNF(Този Скил май е с такава). Погледни в сайта на Ташев галвинг да се ориентираш в цените. Самата смяна може и сам да я направиш.
nikolson - майстор
Макар Рьом да се внася от Новомет, най-евтино го намерих http://www.kupilisi.com/index.php?manufacturers_id=217
Ама то и доставката има значение.

Тема "Покупка на бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: