Ел. инструментите. Консумативи.
kalpev - специалист
puh4 написа:
Ks tools...
Тези са добри, имам такива отвертки и малкия им комплект с тресчотка. Доволен съм, но ги ползвам непрофесионално.
Уж на шега, но имам комплект шест отвертки "Taparia". Купих си ги в Индия преди години за около 3 $ (100 рупии), със зелени прозрачни дръжки.
Не очаквах и повече от тях за парите си, трябваха ми да завия 4-5 винта, да сменя два контакта със "Siemens" стандарт и монтирам едно рафтче в банята. Е, да, но надживяха всички останали, добра стомана се оказа и още си ги ползвам. Понякога и с издевателстване, защото още тогава ги прежалих.
Ако знаех, щях да си купя 10 комплекта, егати...100 рупии...
Chefo77 - майстор
Аз избрах. Тези тук.
http://unior.bg/10515/10515/
Някой мнение?
rolls - специалист
Chefo77 написа:
Аз избрах. Тези тук.
http://unior.bg/10515/10515/
Някой мнение?
Дръжките са еднокомпонетнти - твърда пластмаса. Имах точно такива PH1 и PH2 къси - отидоха в кофата.
Посочения комплект със сигурност го има и в другия вариант - с 3 компонентна дръжка, като почти цялата дръжка е покрита с мека гума и хвата е в пъти по-добър. Имам 2 плоски VDE-изолирани и съм много доволен от тях.
Отвертките на Униор като за цената си са много добри.

Ако цената не е проблем - този BETA Grip.
Преди месец си взех няколко RTX-а (tamper torx) и няколко къси. Хвата е перфектен. Оранжевата част - пластмаса, черната гума, назъбена като челюстите на плоски клещи.
BETA Easy да знаеш е Made in China - най-евтината им версия е.

FELO и PB Swiss също са много качествени, но и парите им са като на BETA, че и отгоре.

От WIHA и WERA имам лошо впечатление. Особено от WERA.
Chefo77 - майстор
rolls, разбира се, че го има с трикомпонентна дръжка. На цена 48+ лева. Все пак съм паркетчия, не електричар, чак толкова профи не ми трябва - просто искам да имам нещо нетолкова лошо в куфара :) Днес пробвах най-малката плоска на винт с трикрил захват (TW2, ако не се лъжа) ... издържА без поражения :) Ще ми вършат работа.
rolls - специалист
Щом са ти допаднали - супер. А и като не ти е основен инструмент.

Като се замисля сега се сещам, че имам май повече от 2 униорски, в един друг куфар който сигурно от 1 год не съм го отварял. С 3-компонентната дръжка.
Със сигурност има PH2, PZ0, PZ1, PZ2 и няколко плоски, като едната май беше на 8 или 10 мм широка - тоест за секач я ползувах.
Chefo77 - майстор
Ооо, ако ще е за бой - имаше едни на Форс ... с шестограмни стебла, с място да завиваш с ключ в горния край и за капак - ударни. Стабилни, но МНОГО тежки, сигурно 150-200 грама едната.

Тема "Избор на качествени отверки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: