• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
jekasus - майстор
mitko64 написа:
а при нас явно по- другата. Изчаках се вече
И аз го чакам :-D , че да пазя скъпия си Бош за къртене :-D
mitko64 - майстор
Па мен ми трябва лидълеца баш за къртене, баш кърталач съм го тествал лани близо месец(чужд естествено) :-D
jekasus - майстор
Баш "смъртник"(тригодишен) ми трябва :-D А боша да си остане за нежни работи :-D
Упсс.. видях грешката в предния си пост :-D - да пазя боша не за къртене, а от къртене :-D
jekasus - майстор
mitko64 написа:
Toва за крушите искрено ме разсмя(има и такива случаи), но колегата явно не е попадал на старовремска технология с цимент, добросъвестно изпълнение. Е румъняците пускат другата седмица убиеца на плочки http://www.lidl.ro/ro/Oferte-513.htm?ac ... l&id=42863 , а при нас явно по- другата. Изчаках се вече(забавям си обекта заради тази покупка), а нашите загубеняци разни пневмо тъпотии пробутват.
Днес минах през Лидъла, на 24 пускат къртача.
greco93 - напреднал
Здравейте. Възнамерявам да с купя перфоратор, който ще се ползва само в домашни условия. Да закача нещо с дюбелчета, да сложа рафтче, ей такива работи. Насочил съм се на китайски перфоратор Viki, 800W, който се води лек перфоратор. Другия вариант е този големия на парксайд, понеже още не се е изчерпал в магазина до нас. 1500W-вия. Какво бихте ме посъветвали? Ако имате по-добри предложения, ще се радвам да ги чуя.

ПП. Първия струва 80-85лв, другия 120лв. На първия енергията на удара е 3.2J, а на лидълския е 5J. И двата модела могат да се "превръщат" в дрелка, с включения в комплекта патронник. :?
Chefo77 - майстор
Лидлския е толкова неподходящ за дребни нещица, че не е истина. Той има силен удар, но има и доста обем, представи си го колко е смешен с 5 или 6 мм свредло отпред :) А за винтоверт - забрави просто.
Дали няма да по-добър вариант да изчакаш до малкия Лидл-ски?
toolegittoquit - майстор
greco93 написа:
Да закача нещо с дюбелчета, да сложа рафтче, ей такива работи
За такива работи обикновена китайска дрелка за 30лв ще ти върши работа. :? Аз с мията RTR съм пробивал дупка в стена(тухла, за бетон просто забрави :-D )
Chefo77 - майстор
Аз тухлата я пробивам и с верт със свредло за керамика, така че изобщо не коментирам такъв материал :lol:
За мен в един дом си трябва перфоратор, колкото и да е лек и това е.
greco93 - напреднал
Имам си дрелка, не искам да я прецаквам като пробивам бетон и т.н с нея. Колкото и да е , ударна дрелка, не е направена за тая работа. Перфоратор ми се иска, но кой нз, затова се обръщам към вас, хора с повече практически опит и знания.
Chefo77 - майстор
Съвет - какъвто и перфоратор да вземеш, увери се предварително, че има съединител! Блокирало свредло в бетон (спряло в арматура) може да те направи инвалид в ръцете, ако няма съединител.
Между другото, колегата си взе от едни тъмнозелени бизнесмени Бош-менте - за 105 лева. Вече повече от 2 години това нещо БАЧКА та се къса, голямо куче се оказа.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Покупка на перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: