• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
Щом искаш да сме подробни-ето ти картера на 271 и 291 и картера на Хуск 450.Ти кажи коя пластмаса е по-надеждна и кой е заебал качеството в средния клас.Металния картер при Щила ясно се вижда.При Хуск лагерите лягат директно в пластмасата.......и ето ти малко грамаж отгоре за сметка на надеждност и ремонтопригодност.
Не сравнявайте различни класове.Хуск 545 е съпоставима с Щил 261,а не с 271.Сравняваш съвсем различни класове машини.И тогава нещата изглеждат по съвсем друг начин,ако искаш пробвай,но не си мечтай да и се опънеш с твоята машина.На 261 и тежестта и ергономичността и мощността ще ти паснат и са по-добри-пак при 4.9кг и същата кубатура тя е 0.4к.с. над Хуска като мощност.Ако желаете мога да ви сравня конструктивно и тези две машини,картерите им също са сходна конструкция по между си,но пак Щил е с по-добрата конструкция.Хуск гони цени,това е за мен истината.Не е въпроса коя от тези марки какво може,ясно е че това са големите в бранша,а въпороса е кой какво в действителност прави и пуска на пазара.Щил са по-сериозните и в ниския клас.И то много по-сериозни от конкурентите си.

Прикачен файл

450 картер.JPG

Прикачен файл

291 картер 1.JPG
291 картер 1.JPG (21.75 KиБ) Видяна 4199 пъти
iivanov - майстор
Някога , тва всичкото на щил беше от дЖилязу . :-D И аналога на 271 си е точно хуск 545 . На щил 261 аналог се явява хуск 550 хр .
По сходните цени ще ги познаеш .
VLADO66 - майстор
Явно в хоби класа се приближават до Кулоч и Партнер и да вземе някоя от тях.Таман и някой лев ще остане за дъски и вериги.
nikolson - майстор
Една промоция, надхвърляща с малко бюджета http://www.onlinetechnika.bg/моторен+тр ... 201111.htm
keymaker - специалист
Мале каква разправия стана. Той човека иска да си нареже 40-50 куб. дърва. И с щил 230 ще се справи ама 250 по добре или хускварна 440-445. Нали в гората няма да ги сече той ,като ги докарат и по 3 куб.м. на ден да прави пак ще се справи .
Е вярно ако не е финасовия фактор щеше да е по лесно , тогава може да се довериш на най-малките профи машини: щил 240-260 или хуск 543-550 , които са с по голям ресурс
dragozow - майстор
Истината е че марката няма толкова тежест. Ходя на семинари на Husqvarna и редовно сравняваме с машини от други марки. Разликите са малко и са незначителни. Мога да посоча и много предимства на Husqvarna, но разликите наистина са малки и се променят от година на година. По-скоро купувачът да избере машина от магазин, който има и сервиз и му е наблизо. Понеже споменахте McCulloch, моделът CS410 е почти същото като Husqvarna 440 II, с разликата може да се купи още една шина, две вериги, масло за две години и нещо за заточване. Моделите на Husqvarna винаги са малко по-леки, малко по-мощни и малко по-скъпи. Продавам McCulloch от 20 години, преди да ги купи Husqvarna бяхме официално представителство в продължение на 15 години. В онези времена продавахме трионите направо от камиона, който си е пазил машината я ползва още.
imegogo - специалист
според мен и stihl 231 като мощност ще му върши работа само,ако реже големи дънери е минус че е 35 см иначе братовчеда има stihl 23 мисля че някъде от 15 години машината не мръднала всяка година реже минимум 10 куб,ако ги е изгорил всички взема по 15 куб машината не имал никакви ядове сменявал е само ремонтен комплект карбуратор
keymaker - специалист
Калояне. Мой колега взе преди много време (магазина беше още в сградата на онзи супер в пресечките на Дондуков) от вас, една машина орегон (май са я правили хускварна, само дръжката и е пластмасова) ,колко дърва по Монтанско е опраскала неможем да броим до толкова и само вериги и една шина сменихме.
Ама това от преди 12-15г. и сегашното производство май не са много едно и също нещо. Друг е въпроса как се гледа една машина независимо каква.
dragozow - майстор
Естествено че нищо вече не е същото, сега планираното остаряване вече е по-прецизно.
Фитилчо - майстор
Аз лично съм се навил да си взема 260 , независимо какво изпадне запазено - със старите или новите тапи.
Има ли разлика между производствата на двата вида 260 или само са ъпгрейднали тапите а останлото е същото.
Заглеждам се и по 230/250/290
Точно 250 ми откраднаха в перфектно състояние и много страдам :(
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Предстояща покупка на бензинов моторен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: