Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
Правих с такъв двигател от пералня, не точно шмиргел, а точило с вода . Тука има снимки viewtopic.php?f=56&t=44115&start=60 . Но си има доста стругарска работа, две оси и две ремъчни шайби.
Фитилчо - майстор
Тоя шмиргел бъргарския ако не си го взел за 55 лева, дето ти постна пламен, си се преебавал много!
Не случайно обявата не е активна, за 1 ден го е продал, тоест веднага на тази цена! Вървят над 100 лева, човека го е дал за 55...
Lion15 - специалист
вт дек 24, 2019 8:38 pmФитилчо написа:
Тоя шмиргел бъргарския ако не си го взел за 55 лева, дето ти постна пламен, си се преебавал много!
Не случайно обявата не е активна, за 1 ден го е продал, тоест веднага на тази цена! Вървят над 100 лева, човека го е дал за 55...
Още като я отворих беше изтекла :shock: .
Добра далавера беше,но вече беше изтекла.
Днес говорих с един комшия и спазарих един вуски шмиргел за 35лв.
Едни като българските сиви на цвят......
Ако накой има такъв нека ми сподели дали съм се преебал с таз комшийска далавера :-D .
Имам и един друг руски с марка ТЕМП някъде на село но не знам къде е точно и май няма предпазители.
Като ходя други ден ще го потърса и ше му мисля предпазители и на него.
plamen6703 - майстор
Виж колко вата е, има шмиргели Темп 500 вата и са много добри, има и Томск 460 вата и те са много добри, а за такива шмиргели цена от 35 лв. е като едно кафе, ако е такъв шмиргел и работи го купувай :) ! :partyman:
Lion15 - специалист
вт дек 24, 2019 9:55 pmplamen6703 написа:
Виж колко вата е, има шмиргели Темп 500 вата и са много добри, има и Томск 460 вата и те са много добри, а за такива шмиргели цена от 35 лв. е като едно кафе, ако е такъв шмиргел и работи го купувай :) ! :partyman:
Темп-а е 500вата(както казах имам един на село)
А този който ще взимам за града е Томск и работи отлично!
Ще го взема тези дни!
Благодаря ти за съвета! :partyman:
npace - специалист
А тези:
https://www.elprom-ems.com/grinders/standarddesign/
дали ги бива?
В Ташев ги предлагат, обаче няма обявена цена.
Lion15 - специалист
вт дек 24, 2019 10:40 pmnpace написа:
А тези:
https://www.elprom-ems.com/grinders/standarddesign/
дали ги бива?
В Ташев ги предлагат, обаче няма обявена цена.
Според мен ги бива.
Само ако и цената я бива :-D .
Че като ги гледам според мен ще струват майка си и баща си :) !
Весели празници! :supz:
nikolson - майстор
Цената им е 233 лева и стотинки в Ташев.
koveslav - майстор
Моя Тетевенски шмиргел го мернах на една сергия на Руския пазар,скрит зад новите китайчета изложени на рафта.Нахалствах,май хората си го бяха купили за тях си,но го спазарих.С новите маркови лагери и камъните които му сложих ми легна на около 130лв,но си струва всеки лев.За две-три години от тогава насам изгоря един Райдър на колегата и някакво китайче на дърводелците в съседната работилница.Сега единия камък е за заточване на ножовете за струга ми и не давам никой да го пипа,но другия камък е за обща употреба,него всички го ползват и може да се каже,че всички разчитат на моята машинка-т.е. обслужва вече трима майстори.Въобще не му пука от това и няма никакво намерение да се предава. :partyman:
npace - специалист
234 не е много, ако идват с хубави камъни само те са 50-80 лева.
Някой се беше оплаквал от тетевенските мотори, че загряват лесно и затова питам за лични впечатления.
Макар че за домашен шмиргел вероятно няма да е проблем.

Тема "Избор на шмиргел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: