Ел. инструментите. Консумативи.
вт юли 02, 2024 11:43 amемовлаха написа:
... Другото е яка шина този тип вериги не са леки
Колко е разликата?
Коя е яката шина?
Да сменям ли и машината?
емовлаха - специалист
вт юли 02, 2024 11:52 amТрифон П.Трифонов написа:
вт юли 02, 2024 11:43 amемовлаха написа:
... Другото е яка шина този тип вериги не са леки
Колко е разликата?
Коя е яката шина?
Да сменям ли и машината?
Когато си избирах резачката имах хартиен каталог на Щил и го видях това допълнително оборудване дето мога да го сложа и става трион за спасителни опраций. Не знам при вас има ли такива от серията 460

Измери карбидната и сравни със Супер/нова верига, сподели има ли разлика, чети в описанието на веригата препоръчва ли се за твоя модел трион
емовлаха - специалист
На земята съм виж нископрофилна верига ли имаш . Та тей викам си куче ще е този 460
За 3/8 1.6 трябва шина със сменяема звездочка или без звездочка това са Щиловите шини.
Последна промяна от емовлаха на вт юли 02, 2024 12:28 pm, променено общо 1 път.
Имам всичко, което ми е нужно!
Човека търси определен артикул, ти го вкара у филма, щот си прочел докат си търсел....

Има ли разлика в здравината на шина 40см. срещу 45см.?
Нали, щото веригата за по дългата шина е по тежка, а по твоята логика тя трябва да е по яка?!
Айде стига летя в облаците!

За него, ако толкова му е необходимо, просто трябва да си види приоритетите и да прецени- ще сменя стандарта- шина, машина, стъпка, верига, или ще прахоса една/няколко обикновени вериги, докато си свърши работата.

Каква е разликата в теглото, та налага по яка шина?

пп. Кой го интересува твоята и какво ѝ трябва?!
Майстора попита за верига, ти взе да се обясняваш кат ученичка.

Каква е разликата в теглото на веригите, та налага ползването на по яка шина?!
Вече съм готов с отговор. В нета не го пише. Да търсиш, тая си е.
И стига си преправял старото! Казана дума- хвърлен камък.
емовлаха - специалист
Аз не съм мерил измери ти, в случая ще измериш нисък профил. При 3/8 1.6 нисък профил няма, казвам какво що. всеки да си решава аз проблеми нямам. при дългата шина товара е за мотора и звездочката там и на съединителя са ударите. Ама като тресе карбидната верига не знам какво ще стане ако има някой идея да сподели то са карбидни остриета. Имал съм такава верига и шина Дуроматик купих ги от Германия продадох ги тук в България нямаше къде да точа веригата
Последна промяна от емовлаха на вт юли 02, 2024 12:46 pm, променено общо 1 път.
Айдееее, вече няма разлика, но при нисък профил!!!
Тук се изяснихме.

Сега рЕчи за високия профил- каква е разликата и налага ли това по яка шина?!
Давай- човека трябва да отреже един бадем и да го нареже за огрев! Примерно.

При мен нищо не тресе- ни обикновена, ни карбидна. При другите не знам как е, но не го смятам за нормално.
емовлаха - специалист
вт юли 02, 2024 12:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Айдееее, вече няма разлика, но при нисък профил!!!
Тук се изяснихме.

Сега рЕчи за високия профил- каква е разликата и налага ли това по яка шина?!
Давай- човека трябва да отреже един бадем и да го нареже за огрев! Примерно.
Бадеми режа със обикновени вериги и слаби Щилки сори Трифоне ти гониш
Нищо не гоня.
Подозирам, че режеш виртуално.
Аз каквото имам- качвам тук.
Смея да твърдя, дето няма съфорумник да е качил по голям обем видео и снимки от мен.
Собствени.

пп. зАрежи личните съревнования!
Кажи за високия профил- има ли разлика? Колко?
Дори да има, върши ли това работа на Майстора?
Дуро шината става ли за резачката на Майстора?

Като не си мерил, на какво основание твърдиш, че няма разлика?
вт юли 02, 2024 12:42 pmемовлаха написа:
Аз не съм мерил измери ти, в случая ще измериш нисък профил. При 3/8 1.6 нисък профил няма...
пп. Информация, ако е налична, може да намериш сравнително бързо.
Образованието отнема време.
емовлаха - специалист
Не пречеше да измериш и да драснеш разликата няма нужда от видео така се обменя опит. Виртуално режа годишно около 50м3 за лично и на някой приятел, дърварския бизнес го зарязах одавна. Майстора може да сложи Щил шина но няма смисъл, затова попитах как са нещата със 1.6 и той отговори. Не знам какви са му шините. Нямам и опит със 1.5 ако се излъжа да купя хускварна ще споделям . Точа си веригите на ръчичка със пиличка... Какви подигравки ям за това дето си купих шаблон за заточване на малката Хускварна... Никой не ми е виновен подфърлях едн Ю ЕС ДЖИ ново камара години и го продадох тей де да ти се Ожаля Трофоне. Качвай клипчета когато мога гледам някое, аз съм със Нокия копчетарка не мога да снимам нали споделих в някаква тема , че съм на социални! Ами да Трифоне лъжец съм извинявай!

Тема "Верига за ел резачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: