• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
Ал_ - специалист
Трифоне, съгласен съм. Друго имах предвид аз, но вероятно греша - евентуално ако налягането, което прави помпата е недостатъчно. Както и да е. А иначе тази помпа не бих оставил да работи при затворен кран, но то затова си има разклонители с управляващи контакти
Никой не оставя помпа да работи при затворен кран, освен за кратко време. Безсмислено е.

След като помпата е центробежна, то няма проблем директно да я подвърже към водоструйката и да си свърши работата. Няма да пука маркучи, няма да се повреди самата помпа, няма да повреди и водоструйката, при кратките спирания на машината.
Не съм прочел някъде за изискване за минимално входно налягане. Може да има, не зная.
Ал_ - специалист
вт дек 24, 2024 1:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Никой не оставя помпа да работи при затворен кран, освен за кратко време.
А, да бе :-D спрях да запаля цигара, пък комшията викна да пробваме новия деликатес на жена му, който се оказа ужасен буламач, ама ноблес оближ, кво да се прави, та се наложи да си оправяме после вкуса с бира, и така. Но аз съм си заплес
вт дек 24, 2024 1:56 pmАл_ написа:
Никой не оставя помпа да работи при затворен кран, освен за кратко време.
А, да бе :-D спрях да запаля цигара, пък комшията викна да пробваме новия деликатес на жена му, който се оказа ужасен буламач, ама ноблес оближ, кво да се прави, та се наложи да си оправяме после вкуса с бира, и така. Но аз съм си заплес
Коооо?!!! Обясни по ясно, че ми стана интересно! Ако те притеснява религията, може на ЛС, но тук е по добре.
vlax - майстор
Никой не оставя помпа да работи при затворен кран, освен за кратко време. Безсмислено е.

След като помпата е центробежна, то няма проблем директно да я подвърже към водоструйката и да си свърши работата. Няма да пука маркучи, няма да се повреди самата помпа, няма да повреди и водоструйката, при кратките спирания на машината.
Не съм прочел някъде за изискване за минимално входно налягане. Може да има, не зная.

Ако мога плахо да се включа,ползвал съм тази комбинация да мия едни камъни 2-3 часа за ограда,без проблем. :)
Обикновен градински маркуч с оплетка за 10 лв от веригите,никакви пукания никакви фоерверки и гейзери. :-D
Помпата я ползвам за капковото без редуцир вентил.

Прикачен файл

98.PNG

Прикачен файл

99.PNG
Последна промяна от vlax на вт дек 24, 2024 2:13 pm, променено общо 1 път.
вт дек 24, 2024 2:10 pmvlax написа:
Ако мога плахо да се включа,....... :-D
Теб съм те признал и те предлагам за "Градинар №1" за 24г.

пп. Няколко квадратчета надясно. Там е ключето.
Ал_ - специалист
А, като идея беше добре - някаква сурово-сушена пушена кълцаница, ама изпълнението и откъм подправки, и откъм продукти, и откъм технология беше ужасно, за капак беше успяла да докара и гранясал привкус. Щом кучетата бая се назлъндисваха да го ядат. Добре, че бяха десетина бройки, щот комшията вика - ако трябваше аз да го изям това в името на семейната идилия - сигурно щях да я джасна с мотиката :-D :-D :-D
Сори за спама
vlax - майстор
вт дек 24, 2024 2:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт дек 24, 2024 2:10 pmvlax написа:
Ако мога плахо да се включа,....... :-D
Теб съм те признал и те предлагам за "Градинар №1" за 24г.

А а а, Не е е, kr1100 съм го признал и не мога да му стъпя на малкия пръст и го номенирам за нъмбар 1 за 2024 год,нали сега се прави равносметка на изминалата година.

ПП Кво прави баба ти комшийката?
вт дек 24, 2024 2:18 pmАл_ написа:
..........щях да я джасна с мотиката :-D :-D :-D
Сори за спама
Отпусни се, яко е!

Влакси, баба Гана почина в началото на април. Поддържах известно време градината ѝ да не тревяса, докато комшиите не започнаха да влизат и да берат това-онова. Тогава затворих мрежата, че циганката я набрарах аха да влезе у нас. Гроздето така си остана на чуканите и опада.
vlax - майстор
вт дек 24, 2024 2:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
Отпусни се, яко е!
Отпуснал съм се,яко е. :-D Винаги ми е било приятно да си Хортувам с теб.
вт дек 24, 2024 2:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
пп. Няколко квадратчета надясно. Там е ключето.
За кое квадратче по-точно?

Един път се скъса въжето и я удавих в кладенеца. :-D
След изсушаване издаваще писклив звук и се наложи да сменя лагерите.Още ми е вярна като куче.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Самозасмукваща помпа за водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: