pesho написа:Кой човек ?Питащия ли?Не питащия, а човека от моя пример малко по-нагоре. Собственика на Макитата, с която поработих и която не ме впечатли с нищо.
Ел. инструментите. Консумативи.
velsi
- Почетен майстор
46 мнения в "избор на лек перфоратор ? проблем ?"
housedoktor
- майстор
Работил съм с много професионални перфоратори.всеки от тях си заслужава парител.Не робувам особенно много на марки ,НО. Собственик съм на 4 професионални мащини Бош/3 от тях ве4е неизползваеми/ 1 Хитачи-от година не работи...и 5 инструмента на Макита на възраст 7-8 години.Те не ме предадоха нито веднъж.А спциално перфоратора ми Макита е видял толкова тежка работа ...наистина зверска експлоатация .Като четох поста на Пешо се замислих ,че не съм виждал наистина повредена Макита.Успех и безаварийна работа на колегата ,независимо на коя марка се е доверил
pesho
- специалист
Thanks,Housedoctor ! На един език говорим с теб..А,Velsi,показателно е че твоя човек си е взел 4 Макити..и да се разберем-перфоратора НЕ Е КЪРТАЧ..Макита 2470 е hamerdrill with CHISELING ACTION (chisel-длето)- т.е перфоратор с функция за ЛЕКО заглаждане ...Благодаря за вниманието !!! Честито за покупките.Тва не ти е покупката на живота и ще смениш още много машини,така че ще си намериш своята марка..
dragozow
- майстор
Здрасти, понеже аз продавам Хитачито да ти кажа че има грешка в цената. 330 лева струва DH24PB3, същия само че няма функция къртене. DH24PC3(с трите функции) струва 370 лева с ДДС:
http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=117
$64EN
- специалист
dragozow написа:драсти, понеже аз продавам Хитачито да ти кажа че има грешка в цената. 330 лева струва DH24PB3, същия само че няма функция къртене. DH24PC3(с трите функции) струва 370 лева с ДДС:здрасти , перфоратор вече си взех 2-26 DFR-че . сега проучвам пазара за як къртач , и в киров ми казаха че е най-добре да си взема чист къртач без да може да пробива , а само да кърти . а аз толкова искам да е комбиниран . казаха ми че комбинираните са 70% перфоратор и 30% къртач , и че ако се кърти повечко с него ще се прецака .
иначе много съм си харесал този :
2" SDS-Max Rotary Hammer: KHE 96

просто е невероятно красива машина. и параметрите са и много добри ,и дизайна и е върховен , но щом казват пичовете че ако е комбиниран ще се развали по-бързо май ще си взема само къртач .поне за него знам че няма какво да го спре =>
gsh 11 e

и без това gsh 11 e сега също е в акция и струва само 1 500 кинта , докато KHE 96 си е 2 000 лъва , но ако знаех че няма да има проблеми ако се наложи да къртя повече с него , щях да го избера него без да се замислям
$64EN
- специалист
shadowman написа:Аз към Метабо съм скептично настроен.практически ли си добил такива чувства към метабо или просто не ти добадат като марка?
иначе и аз мисля че бош са по-добри от метабо като къртачи и тежки перфоратори . на всякъде където съм виждам хора да къртят ( каквото и да е ) всички работят с бош , никой не съм видял да кърти с метабо до сега , но може и да греша ....
shadowman
- майстор
Лошото впечатление идва най-вече от винтовертите. Преди 10-на години имаше един тежък и много надежден винтоветр Метабо, сегашните (визирам моделите преди 2-3 години) проявяват проблеми и най-вече в спусъка, имам няколко наблюдения и върху бормашини и все този спусък. Също чух и кофти приказки за един техен къртач, но като модел не го помня. От тук ми идват впечатленията.
Тема "избор на лек перфоратор ? проблем ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература