• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 28
Ел. инструментите. Консумативи.
krasi92 - майстор
В бау.... не е бай Иван а едно моме дето приема рекламацията. За да спести кинтити на шефа не праща на съответния оторизиран щото ще и вземе много кинти. Праща в най близкия гараж на ломско шисе при бай Митю. Бай Митю мое да смени кабел и евентуално четки. Като се омажат работите момата изчаква да мине месеца и ти дава ваучер за нов уред ако вдигаш шум и искаш среща с управител. Ако не настояваш ти казва примерно..... Ротора не влиза в гаранцията на уреда и трябва да го заплатите. Ротора е изгорял защото не сте си сменили лагерите и повредата е умишленно причинена от вас. За бау бау толкова. Таш... в са коректни
LazarGanev - "Велик майстор"
пет окт 14, 2022 10:34 pmprascho написа:
Николай, благодаря.

Да поговорим за сервиз и търговци.
Че на Николай какво не му харесваш, ако си решил да е Макита? :cool:
Пнеже имам и Боша, и Макитата и ги сравнявам, Боша ми харесва една идея повече по-тинък, компактен и лек. Това, че е 115 изобщо не е недостатък.
zz_stefanov - майстор
нед окт 16, 2022 9:06 amkrasi92 написа:
В бау.... не е бай Иван а едно моме дето приема рекламацията. За да спести кинтити на шефа не праща на съответния оторизиран щото ще и вземе много кинти. Праща в най близкия гараж на ломско шисе при бай Митю. Бай Митю мое да смени кабел и евентуално четки. Като се омажат работите момата изчаква да мине месеца и ти дава ваучер за нов уред ако вдигаш шум и искаш среща с управител. Ако не настояваш ти казва примерно..... Ротора не влиза в гаранцията на уреда и трябва да го заплатите. Ротора е изгорял защото не сте си сменили лагерите и повредата е умишленно причинена от вас. За бау бау толкова. Таш... в са коректни
Ако говориш за 4-5 година от удължената от тях гаранция, може и така да е както го описваш. Иначе парите за ремонта в оторизирания сервиз през първите три години на гаранцията си идват от вносителя/производителя.
При други търговци тези 4-5 година, гаранцията минава през нещо като застрахователен договор. При 'бау...' не знам как е.
Последна промяна от zz_stefanov на нед окт 16, 2022 11:08 am, променено общо 2 пъти.
nikolson - майстор
пет окт 14, 2022 8:49 pmprascho написа:
Привет,

https://bashmaistora.bg/agloshlayf-maki ... 39221.html
https://www.emag.bg/ygloshlajf-bosch-pr ... UwQAvD_BwE
БегИ, докато не свърши довечера промоцията.
Avas_co - майстор
нед окт 16, 2022 11:02 amnikolson написа:
пет окт 14, 2022 8:49 pmprascho написа:
Привет,

https://bashmaistora.bg/agloshlayf-maki ... 39221.html
https://www.emag.bg/ygloshlajf-bosch-pr ... UwQAvD_BwE
БегИ, докато не свърши довечера промоцията.
Ходих днес за един плот, да ми кантират.
Загледах го боша, готин но без обороти. Но е същия корпус като моя с обороти. На тази цена е супер.
Аз се чудих за една черна Макита 2470, на 223 кинта е подарък.
Но си дадох сметка, че щом се чудя, нямам нужда. Имам две такива, за чии ми е трета?
zz_stefanov - майстор
Взех я Макитата за 224 лв.. Имам едно Спарки 261, което още се държи, но няма части за него вече. На макитата цената беше много добра.
prascho - майстор
За момента когато съм се доверявал на Николай съм оставал доволен (да се чете, машинката ми е свършвала текущата работа и след това сравнително дълго съм я ползвал. Текущо единствено само винтоверт спарки сдаде багажа и няма резервни части. Обмислям да го подарявам...).

Вчера на бързо минах през Прак..ер за едни крепежи и пипнах наличните мостри. GA5030R ми се видя най-подходяща. Оребрен, тънък корпус, като килограми ок (ако е по-тежък инструмента ще ми тежи на ръката, поотслабнах напоследък). Нямаше 7-115 Е, но 7-125 не ми се видя нещо грандиозно (по-спомен корпусът бе по тумбест и не толкова удобен).

П.П. За инструменти избягвам магазини като Бау..Мяу, Пра...Брик....Единствено се загледах по 5г гаранция, но пък частите не са толкова скъпи. Един малък флекс е сравнително лесно и сам човек да го разглоби...
Chefo77 - майстор
Най-голямото предимство на 7-115 Е са регулируемите обороти. Няма, повтарям - НЯМА - конкуренция в класа си - малък, удобен, лек, евтин, с регулиране.
Avas_co - майстор
нед окт 16, 2022 9:49 pmChefo77 написа:
Най-голямото предимство на 7-115 Е са регулируемите обороти. Няма, повтарям - НЯМА - конкуренция в класа си - малък, удобен, лек, евтин, с регулиране.

Потвърждавам, като собственик на такъв. Даже май Чефо ме беше подхлъзнал.
Потвърждавам и думите за Николай, пич е!
Последна промяна от Avas_co на нед окт 16, 2022 10:04 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Не казвам лошо за Макитката - брата има такава, хващал съм я - но нямам впечатления, които да ми позволяват да се изказвам. Просто Бошчето има регулиране, а за мен са доста важни оборотите.
А Ники е ГОЛЯМ пич!
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 28

Тема "Ъглошлайф хоби - препоръки за закупуване ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: