• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
bigdragon - майстор
torbalan написа:
една работа не ми е ясна...

на кой в къщи му трябва електрожен, дето да може да заварява цял ден нонстоп с електроди 4 и повече милиметра...

защо вместо да се търси добро съотношение цена/качество/възможности се изхвърляме на най-скъпите марки...
Отговорите могат да бъдат много, но моят е следният:
Кеф цена няма...
По тази причина и Щилката ми е модел 460.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 80#p373215
dragozow - майстор
Да, но това за Щилката може да го разбере само който е работил с такава. Който ползва моторен трион от дъжд на вятър и има такъв за 80 лв от пазара няма как да разбере че да работиш с мощна, маркова машина е удоволствие. Husqvarna казват друго като питахме дали ще правят много евтини модели. Няма да има такива, защото се целят в други клиенти, ще падне качеството и те искат клиентите да изпитат удоволствие от това че работят с марката. Все едно имаш трошка и се качваш в една кола луксозен клас, и двете вършат една и съща работа, но усещането е различно.
kol4ooo - напреднал
мойто мнение е-язе баце обичам да имам убав инструмент за да го ползвам непрофесионално,ако може цел живот :yawinkle:
dodo2000 - специалист
В една заложна къща видях електрожен Максимал Разград 140Ампера на цена 180 лв. Някой може ли да даде мнение дали са читави тези електрожени. На тегло е доста тежък, дебели кабели, единствено мястото където се поставя електрода ми се струва доста кофти направено - прожинка избутва една тънка пластмаса, която да затисне елктрода.
Ето и снимка на апарата:
Изображение
dragozow - майстор
Хубав е, толкова вървят и Кракрите втора ръка.
dodo2000 - специалист
В крайна сметка взех въпросния електрожен Максимал. Изгорих два електрода Вежен 2,5 без прекъсване и не видях електрожена да покаже някакви дефекти. Единственото, което ми прави впечатление е, че при заваряване започва много бръмчи и даже леко се мести, не знам дали това е нормално или не.
agj - майстор
dodo2000 написа:
В крайна сметка взех въпросния електрожен Максимал. Изгорих два електрода Вежен 2,5 без прекъсване и не видях електрожена да покаже някакви дефекти. Единственото, което ми прави впечатление е, че при заваряване започва много бръмчи и даже леко се мести, не знам дали това е нормално или не.
С два изгорени електрода и то 2,5 какви дефекти очакваш да даде, то това си е само вид проба дали работи…!
Нормално е да бръмчи но чак пък да се мести ! :? Не знам пък ако го натовариш на максималния ток какво ще стане …сигурно трябва да го връзваш да не избяга ! :-D :-D Майтап, бе, Уили!
profesionalist_wood - майстор
Снимай с камерата да видим как подскача :lol:
Todi7 - специалист
Здравейте колеги!За да не отварям нова тема ще отправя запитването си тук:
Търся майстор и то кадърен,да ми ремонтира едно италиянско инверторно електроженче,което след 10г.безупречна работа,отказа,така,както си беше оставено в покой :shock: Ползвах услугите на "именит"майстор в Ст.Загора,който му разказа играта,по мое визуално наблюдение на платката.Прилагам снимки на апарата по-долу.
По темата за покупка на инвертор...След по-горното нещастие,което ме споходи, си купих китаец и съм много доволен.Вече трета година ми служи вярно,като го ползвам постоянно за ВИГ заваряване.За електрожен на 3.25 изключва в големите жеги,но на 2.5 е добро.Ползвал съм го за професионално заваряване(по цял ден )и ядове не съм имал(пак в най-топлото време на лятото).
Има едни такива китайчета,също пише на тях 200А,но са по-мощни .Сини на цвят са, заварят със всякакви електроди и НЕ изключват.Кучета големи са.
Така че за китайските инвертори от тази партида,само суперлативи :rock:[attachment=4]P4040002.JPG[/attachment][attachment=3]P4040003.JPG[/attachment][attachment=3]P4040003.JPG[/attachment][attachment=2]P4040004.JPG[/attachment][attachment=1]P4040005.JPG[/attachment][attachment=0]P4040006.JPG[/attachment]

Прикачен файл

P4040006.JPG

Прикачен файл

P4040005.JPG

Прикачен файл

P4040004.JPG

Прикачен файл

P4040003.JPG

Прикачен файл

P4040002.JPG
pansim - майстор
Може и да ти помогна с инвертора. Ремонтирам ги. Дано не е напълно съсипан от предния "майстор" Не си давайте инверторите на всякакви телевизионни техници. Тзи техника е специфична и са малко хората които разбират от тях.
Пиши на ЛС, да не спамим темата.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: