• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
stiv1961 - майстор
Въпреки скептицизма на доста приятели, а и тук във форума аз взех, че направих моята резачка :supz: .Баджанака ми изнамери от някъде карбуратор от Щил- ка, направих едно фланче от текстолит/ не можах да намеря полиамид/, две гарнитурки и... резачката запя своята песен :) Сега само трябва да барна винтчетата на карбуратора за по- добро ускорение/ вижда ми се, че малко мудно се изрязва/ и да измисля въздушен филтър. На първо четене ми идва наум някаква сапунерка и в сапунерката гъба за миене на чинии :-D
Прикачен файл:
Прикаченият файл сапунерка.png вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл гъба.jpg вече не е достъпен
Ако някой знае как се регулира карбуратора може и да сподели.

Прикачен файл

161020121931.jpg
stiv1961 - майстор
Вчера разглобих резачката, почистих я и я сглобих отново. Запали от раз, позагря на празен ход и започнах да връткам винтовете на карба. От всичко четено в нета пробвах, но не успях да я накарам да работи както трябва. Явно има още много да се уча :-D

VLADO66 - майстор
Първо направи въздушен филтър и тогава си играй с карбуратора-в момента "гълта" много въздух.
dragozow - майстор
Наистина първо филтър ти трябва. Иначе реглажа си е майсторлък. Някои майстори ползват оборотомер, други карат на слух, не е толкова лесно. Не случайно е направено да се бърка със специален инструмент за да не ръчка всеки.
Последна промяна от dragozow на нед окт 21, 2012 7:50 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Ммдааа, след третата бира и аз стигнах до този извод :)
VLADO66 - майстор
stiv1961 написа:
Ммдааа, след третата бира и аз стигнах до този извод :)
Не бира,въздух гълта повече :cool:
stiv1961 - майстор
Да де, тя въздух, аз бира...... и те така :)
iivanov - майстор
Стив,вместо сапунерка и гъба що не вземеш да сложиш един нормален въздушен филтър?
stiv1961 - майстор
iivanov написа:
Стив,вместо сапунерка и гъба що не вземеш да сложиш един нормален въздушен филтър?
Да, в момента търся подходящ. От много други задачи не ми остава време да отида в събота на автопазара. Казаха ми, че има и от пиле мляко :lol:
MamaMy - майстор
Стив, не ти трябва от пиле мляко. Няма да свърши работата. Трябва ти въздушен филтър. :-D
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: