• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 40
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
Ами може да пробваш да го моднеш ако може, пневматичните може би ако е до половина прибран предпазителя отпред стрелят, на ел такерите поне на единия по спомен беше като при тебе пълно притискане за да стреле, но другия ел. не е така.

Под определено налягане спира да стреля!
Stefan2000 - специалист
Да, това винтче за реглаж на предпазителя, отпред, който се подава под човката, определено идрае роля.
Като се прибере повече, в-у повърхността се отпечатва дори ударника. Като го регулирам прецизно, главата на пирона идва на "0". Може да се отпусне още малко, но е около 1 мм. стърчаща глава.
Като се работи със скоби, вата и плат, това ще е достатъчно да не се пробие плата. Но на мене ми се иска, ватата да остане по-обемна, а не да се сплесква почти до 0, на мястото на приковаване. Остава да се пробва с налягането, вероятно ще стане.
mitko64 - майстор
Едно питане и от мене- ръчните такери подлежат ли на ремонт. Купих навремето от Ташев един на Rapid, 80 лв. направо ме обезкостиха, на скоро горя и му се стопиха някакви пластмасови джаджи на пружинката за скобите. Гледам обаче някакви нитови връзки, няма разглабяне, а пружината(май и тя се е отвърнала) не притиска добре скобите и не може да презареди.
ridik - специалист
Колеги някои може ли да изкаже мнение за пневматичен такер GRAFTSMAN.
Kirilpm - специалист
Да не би да става въпрос за Craftsman? Ако е така марката е добра имам техни пневматични инструменти и съм доволен.
ridik - специалист
Kirilpm написа:
Да не би да става въпрос за Craftsman? Ако е така марката е добра имам техни пневматични инструменти и съм доволен.
Те точно същата .Просто питам дали е държелива марка и ако има нужда от ремонт търпи ли такъв или отива в коша.Също така с какви скоби работят обикновено?Да не са някои дето ги няма на пазара.
Kirilpm - специалист
Аз имам техен гайковерт и пневматична тресчотка,здрави машини са,за такер нищо не мога да кажа.Части не ми се е налагало да търся но марката е сериозна и не вярвам да представлява проблем,при мен подръжката се изразява в навиване на омаслител на гайковерта и тресчотката,съветвам те ако работиш редовно с пневматични инструменти и ти да го направиш.
Закупех наскоро такерче Novus J165 EAD та въпроса ми дали ще върши работа за пчелните рамки
Закупех наскоро такерче Novus J165 EAD та въпроса ми дали ще върши работа за пчелните рамки.консуматив лесно ли се намира
Chefo77 - майстор
Ако лепиш и ковеш, за да задържи рамката докато лепилото изсъхне - да. Иначе ако според теб пирони с 0.2 мм периферия могат да задържат рамката при употреба, значи става :wink:
Консумативите колко да са скъпи - 11-12 лева за 1000 броя.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 40

Тема "Такер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: