Сигурен ли си , че материалите за хубав траф ще ти излезе по-евтино? На мен също ми трябва за учене и дворни изпълнения, но събирам за инверторче.
Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov
- майстор
1001 мнения в "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН"
gogo7777
- майстор
Абе не е чак толкова просто да си навиеш електрожен, освен ако знаеш какво да направиш. Може да ползваш готови намотъчни данни на Кракра (тука във форума ги мярках някъде). Но по-добре събирай кинти за инверторен (както iivanov) , който може да го ползваш и за аргонов апарат. 400лв +- са достатъчни. Мога дори да те напътствам в избора.
Synthy
- специалист
Намерих една тема тук във форума - как да си направим инверторен електрожен. Мисля да се пробвам
cvetanmu е показал една схема за електрожен до 180А. Ще се пробвам с нея. Тръпката поне ще е по-голяма, отколкото просто да отида и да си купя нещо готово
Относно бюджета мисля, че това ще е най-ефективното решение. За мен ще остане кефа от изработката (или ще захвърля всичко и накрая пак ще си купя готов) 

dragozow
- майстор
В офроуд форума има тема за това кой какво е направил. Все пак ако електрожена работи и струва по-малко от 150 лв си струва, у дома едва ли ще гориш някакви специални електроди. За наистина бюджетно решение колкото да завариш асма, врата, ограда или нещо друго става. Хубав инвертор 130а струва поне 380-420 лв. Варианта с правен електрожен също е добър ако този който го прави разбира. Инвертора винаги е по-хубав, но бюджета е далеч.
iivanov
- майстор
Synthy написа:Тръпката поне ще е по-голяма, отколкото просто да отида и да си купя нещо готовоAз също следя онaзи темa,мaкaр дa ме нямa с токовете.Тръпкaтa нaистинa ще е по-голямa,aко изгърмят куп елементи.И имa много голямa вероятност товa дa стaне,aко не знaеш точно,кaкво прaвиш.Относно бюджета мисля, че това ще е най-ефективното решение. За мен ще остане кефа от изработката (или ще захвърля всичко и накрая пак ще си купя готов)

agj
- майстор
Synthy написа:Винаги има опасност нещо да гръмнеИма една "приказка": Кеф цена няма!Затова четеш преди да започнеш да правиш нещо.

И какво правим в крайна сметка -харчим премиерно 200лв. за прототип- гърмим го !? И после си купуваме нов инвертор за 2х200лв.!

П.П.Вчера имах възможност да изпробвам ей такава машинка

idunno
- специалист
Въпросната машинка е имитация на ЕСАБ, по- скоро откровено менте и разни хора се подлъгват по имитирания надпис и жълтия цвят.Но истината е, че е най обикновен китайски електрожен и цената от 400 лв на която съм виждал в нета да се предлага си е направо ...смешна.Дали тази, дали разни ктайски Викита- все тая.Това не е храсторез да окосиш ливадата и да го хвърлиш, защото е 130 лв. и другата година - друг.
Дано поне си избие парите.
agj
- майстор
idunno написа:Въпросната машинка е имитация на ЕСАБ, по- скоро откровено менте и разни хора се подлъгват по имитирания надпис и жълтия цвят.Но истината е, че е най обикновен китайски електрожен и цената от 400 лв на която съм виждал в нета да се предлага си е направо ...смешна.Дали тази, дали разни ктайски Викита- все тая.Това не е храсторез да окосиш ливадата и да го хвърлиш, защото е 130 лв. и другата година - друг.Ти къде видя надпис на Есаб за да констатираш че е менте !

Надписа отстрани на машината е този :

Е да евтина китайска машина за 400лв. ....и какво от това !Казах вече -машината работи повече от прилично и на ВИГ и с базични и с неръждаеми ...така че досегашните твърдения че тези машини били боклуци и за нищо не ставали ,че не можели да заварят с базични електроди са твърдения на хора който или не са изпробвали такава мишина или не трябва да барат там където не им е работа!
За тази цена машината е повече от добра!
За избиване на парите не се безпокой отдавана си ги е избила!
Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература