• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
Сигурен ли си , че материалите за хубав траф ще ти излезе по-евтино? На мен също ми трябва за учене и дворни изпълнения, но събирам за инверторче.
Synthy - специалист
Според някои хора, които са правили, те продават електрожени за по 200лв, и са на печалба. Значи макс 200лв. да излезнат материалите. То реално проводника и превключвателя ще оскъпят най-много конструкцията.
gogo7777 - майстор
Абе не е чак толкова просто да си навиеш електрожен, освен ако знаеш какво да направиш. Може да ползваш готови намотъчни данни на Кракра (тука във форума ги мярках някъде). Но по-добре събирай кинти за инверторен (както iivanov) , който може да го ползваш и за аргонов апарат. 400лв +- са достатъчни. Мога дори да те напътствам в избора.
Synthy - специалист
Намерих една тема тук във форума - как да си направим инверторен електрожен. Мисля да се пробвам :) cvetanmu е показал една схема за електрожен до 180А. Ще се пробвам с нея. Тръпката поне ще е по-голяма, отколкото просто да отида и да си купя нещо готово :) Относно бюджета мисля, че това ще е най-ефективното решение. За мен ще остане кефа от изработката (или ще захвърля всичко и накрая пак ще си купя готов) :)
dragozow - майстор
В офроуд форума има тема за това кой какво е направил. Все пак ако електрожена работи и струва по-малко от 150 лв си струва, у дома едва ли ще гориш някакви специални електроди. За наистина бюджетно решение колкото да завариш асма, врата, ограда или нещо друго става. Хубав инвертор 130а струва поне 380-420 лв. Варианта с правен електрожен също е добър ако този който го прави разбира. Инвертора винаги е по-хубав, но бюджета е далеч.
iivanov - майстор
Synthy написа:
Тръпката поне ще е по-голяма, отколкото просто да отида и да си купя нещо готово :) Относно бюджета мисля, че това ще е най-ефективното решение. За мен ще остане кефа от изработката (или ще захвърля всичко и накрая пак ще си купя готов) :)
Aз също следя онaзи темa,мaкaр дa ме нямa с токовете.Тръпкaтa нaистинa ще е по-голямa,aко изгърмят куп елементи.И имa много голямa вероятност товa дa стaне,aко не знaеш точно,кaкво прaвиш. :-D :partyman:
Synthy - специалист
Винаги има опасност нещо да гръмне :) Затова четеш преди да започнеш да правиш нещо.
agj - майстор
Synthy написа:
Винаги има опасност нещо да гръмне :) Затова четеш преди да започнеш да правиш нещо.
Има една "приказка": Кеф цена няма! :-D Но лошото е цента на гръмналите елементи може да не е хич малка !
И какво правим в крайна сметка -харчим премиерно 200лв. за прототип- гърмим го !? И после си купуваме нов инвертор за 2х200лв.! :-D

П.П.Вчера имах възможност да изпробвам ей такава машинка Изображение кумеца си купил същата и понеже не е работил с друго освен с "Вежен" ме помоли да го изпробваме и да му покажа метод TIG. Та реших освен на TIG да го пробвам и с базични и неръждаеми електроди -впечатленията са ми много добри ,дори много по-добри от очакванията - машинката си работи перфектно и на TIG и с базични и с неръждаеми!
idunno - специалист
Въпросната машинка е имитация на ЕСАБ, по- скоро откровено менте и разни хора се подлъгват по имитирания надпис и жълтия цвят.Но истината е, че е най обикновен китайски електрожен и цената от 400 лв на която съм виждал в нета да се предлага си е направо ...смешна.Дали тази, дали разни ктайски Викита- все тая.Това не е храсторез да окосиш ливадата и да го хвърлиш, защото е 130 лв. и другата година - друг.
Дано поне си избие парите.
agj - майстор
idunno написа:
Въпросната машинка е имитация на ЕСАБ, по- скоро откровено менте и разни хора се подлъгват по имитирания надпис и жълтия цвят.Но истината е, че е най обикновен китайски електрожен и цената от 400 лв на която съм виждал в нета да се предлага си е направо ...смешна.Дали тази, дали разни ктайски Викита- все тая.Това не е храсторез да окосиш ливадата и да го хвърлиш, защото е 130 лв. и другата година - друг.
Дано поне си избие парите.
Ти къде видя надпис на Есаб за да констатираш че е менте ! :?:
Надписа отстрани на машината е този :
Изображение
Е да евтина китайска машина за 400лв. ....и какво от това !Казах вече -машината работи повече от прилично и на ВИГ и с базични и с неръждаеми ...така че досегашните твърдения че тези машини били боклуци и за нищо не ставали ,че не можели да заварят с базични електроди са твърдения на хора който или не са изпробвали такава мишина или не трябва да барат там където не им е работа!
За тази цена машината е повече от добра!
За избиване на парите не се безпокой отдавана си ги е избила!
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: