чет авг 31, 2023 10:26 pmzz_stefanov написа: Честито.Другите са ми на жица, даже съм пуснал едната батерия за продажба, понеже, няма да го ползвам професионално и една ще ми е достатъчна. При мен проблема ми е, че рядко ги ползвам инструментите. Сега имам 2 апартамента за ремонт и ги ползвам, после може да стоят с години без да се ползват. За това и предишните ги взех на ток, но винтоверт на ток, не ми бил удобен.
Като ги имаше батериите и зарядно от другите машини, соло варианта не ти ли вършеше работа?
Ел. инструментите. Консумативи.
yanko78
- специалист
2832 мнения в "Винтоверти"
ESPACE
- майстор
пет сеп 01, 2023 4:46 pmMamaMy написа: Пример: Имам приятел строител. Един ъглошлайф едвам му стига за една баня. Рязането и пиленето на керамика му разказват играта за норматив.Кажи му да си купи нещо истинско, това не е сериозно.
пет сеп 01, 2023 4:46 pmMamaMy написа: Хората за ремонта на един апартамент сменят по няколко машини. И не, не зависи от марката.Стига глупости!
пишман_майстор
- майстор
Принципно наистина има шлайфери дето са по-пипнати откъм прахозащита . Отделно при някои така е направен единия изход от охлаждането, корпуса до редукторната кутия ( или в самата кутия ) , че създава екран и прахоляха много малък процент се засмуква обратно в мотора. Самото копче за пуска е вкопано и трудно за задръстване с пепел. Или е сензорен тип през гумена мембрана ( те са още по-добре за прахоляци ). Файн има такива . Такъв ще "изкара" на доста тормоз и мизерия.
Лично аз кога режа кофти абразивни материали, режа "насреща" , така въздушната струя отпраща пепелака надалеч.
Но с един женски чорапогашник и два ластика , нахлузен в корпуса там дето са отворите за засмукване на охлаждането прави "чудеса" с всеки евтеняк . После след работа едно одухване с компресор и готово.
Лично аз кога режа кофти абразивни материали, режа "насреща" , така въздушната струя отпраща пепелака надалеч.
Но с един женски чорапогашник и два ластика , нахлузен в корпуса там дето са отворите за засмукване на охлаждането прави "чудеса" с всеки евтеняк . После след работа едно одухване с компресор и готово.
MamaMy
- майстор
пет сеп 01, 2023 5:15 pmESPACE написа:Спарки МВ1200е достатъчно истински ли е. Аз му продадох моя личен след като ми се оплака, че при него нищо не издържа. Понеже бях го използвал доста, отворих го, смених лагери NSK, грес и четки и му го дадох с гаранция. Бях сигурен, че е куче. Той първо се чумери, че му бил тежък, но го взе. Издържа почти година. За моя изненада беше свършил четки. Специално четките бяха оригинални изключващи. Донесоха ми ги от завода. Не съм се скъпил за частите както не съм гонел печалба. Исках да бъда полезен, а се оказа, че не всичко е само до желание.пет сеп 01, 2023 4:46 pmMamaMy написа: Пример: Имам приятел строител. Един ъглошлайф едвам му стига за една баня. Рязането и пиленето на керамика му разказват играта за норматив.Кажи му да си купи нещо истинско, това не е сериозно.
ПП Не мога да кажа, че е мърляч. Шлайфа беше доста чист вътре за работата която е свършил.
mitko64
- майстор
Старите Спаркита са си кучета, това МВ не беше ли с константна електроника? Иначе с моето М 1200Е четири бани направих, но не съм рязал всичко с него, ползвах го предимно с черепахи за пилене на плочки и грес под 45 градуса. Повечето рязове с ръчна резачка или циркулярна на водна баня . Наложи се обаче да сменя лагер и четки на Спаркито.Прахоляците са си гадна работа.
пишман_майстор
- майстор
Знам, че темата е за вертове, но нали се завъртя лаф за шлайфчета . Гледам в онлайн машини Бг са пуснали промо на Макита , Метабо и т.н. , малки и големи на поносима до доста сносна кинта за някои модели . Струва си едно оче да се хвърли, ако някой си търси нещо.
Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература