• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 64
Ел. инструментите. Консумативи.
profesionalist_wood - майстор
Оправи си пружината на стартера-навий я наново или смени с друга аналогична че така можеш да прецакаш машината
dragozow - майстор
Какво и е освен стартера?
Ами отпуснато е въжето на стартера и ако не се оправи става ето това,шайбата която държи пружината се сцепва и няма оправия,дори не става за заваряване и ако няма резервна,лошо. И се налага на струг да се направи нов
Това е от Спарки TV TV3840-отказах се да я поправям щото поправката само за частите излиза 2 пъти по-скъпо от нова :x
А и имам въпрос за друга машинка,намират ли се лесно части за резачка Jonsereds 45E и скъпи ли са :?

Прикачен файл

IMG_9384.JPG
IMG_9384.JPG (106.55 KиБ) Видяна 2544 пъти

Прикачен файл

IMG_9383.JPG
IMG_9383.JPG (103.33 KиБ) Видяна 2544 пъти

Прикачен файл

IMG_9382.JPG
IMG_9382.JPG (62.09 KиБ) Видяна 2544 пъти

Прикачен файл

IMG_9381.JPG
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
....,дори не става за заваряване ...
Може пък и да стане !Поне така както се вижда от снимката.....!Ако пък и парченцето не е липсващо.....!?
То и магнит не хваща,а е от първите резачки на спарки. На новите може да се хваща отде да знам. Ще го нося на бижутер да видим ако успее да го припои. А и в спарки не продават като част,а искат да им купиш целия стартерен комплект за 50 лв Май стана като в предаването ,,Пич оправи ми колата,, :-D
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
Ще го нося на бижутер да видим ако успее да го припои.
:-D :-D
silent - майстор
Преди няколко месеца тръгнах към Драгозов да си купувам резачка ма се оказа че работи до 17 часа и се отбих в Баумакса . Гледам промоция на Партнер 2200вата не му знам означението- цена 150лв. Баси далаверата чак почнах да се съмнявам това верно ли е Партнер зяпам от тук оттам викам купувам я. Отивам на касата да плащам -120лв. Този ден или дни Баумакс и Практикер продават без ДДС т.е на цената без ДДС. Като се прибрах се зачудих защо не си купих две. Та това го казвам не за да се хваля че и аз един път съм хванал дявола за рогите отзад а просто да си знаете че вносител и производител товари минимум на 100%. Всякакви други коментари как едвам устисквали с някави мижави маржове е прах в очите на балъците. Така че оправдания че скъпо заради качеството или че е евтино щото е некачествно някакси при таива надценки е много относително. Не казвам че на малък пазар има друга оправия но се дразня като някой почва да ти вре цената муцуната и да ти обеснява как едва ли за толкова пари -два или три пъти над реалната цена няма как да искаш повече.
dragozow - майстор
Купил си я под доставната цена, по каква причина не знам. Ако мислиш че от трион за 240 лв някой изкарва 100 лв си в грешка, иска ми се ама не става така. Ако не вярваш пробвай се в търговията, изсипи 500-600 хиляди евро в склад със стока и чакай да продаваш със 100% печалба. Искам да кажа че са си разчиствали складовете, обичайна практика е. При нас например миналата седмица имаше компресори 50 литра за 70 лв, много под доставната цена, трябваха ни пари и място за нова стока. Търговията не е толкова лесно нещо, имам много фалирали дистрибутори и колеги.
Kumay - майстор
dragozow написа:
... Ако мислиш че от трион за 240 лв някой изкарва 100 лв си в грешка, иска ми се ама не става така. Ако не вярваш пробвай се в търговията... Търговията не е толкова лесно нещо, имам много фалирали дистрибутори и колеги.
Те през 2005-2007г. много се пробваха и си мислеха, че търговията е супер, само печелиш, ама... няма ги вече! :lol:
dragozow - майстор
Искам да кажа че въобще не е лесно. При нас средната надценка е под 20%, при положение че си внасяме 80% от стоката. Има дистрибутори, редовни клиенти, сервиз, склад с резервни части за сума ти пари, ток, вода, няколко хиляди за заплати. Трябва да направиш оборот 150 000 за да почнеш да изкарваш. Отделно има много непредвидени, няма неразбит магазин. Втора година не можем да ползваме легално ток, въпреки че имаме всички документи. Държавата само пречи на бизнеса. Миналата седмица пристига стока, половината счупена тотал щета. Ще мине половин година преди застрахователите да платят ако платят. Тази стока пък е платена преди 3 месеца от нас, сещате се че имаме да взимаме едни пари. Имам бивши колеги които гледаха само печалбата и се пробваха, до един затвориха за година/две.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 64

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: