• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор

Код: Избери всички

В Бг не съм тествал само машините на Драгозов
Заповядай, гледам си в София. Не те карам да купиш и може да тестваш повече от една. Може с твои или мои материали.
gogo7777 - майстор
Може да се наканя някой ден :-D . Благодаря.
pansim - майстор
Не карам никой насила да ми вярва. Видях че се подлагат на съмнение моите думи...
Ето ви тема за размисъл с тези китайски машини. Пък купувайте от който си искате - било от мен или Драгозов или от пазара ...избора е ваш.
viewtopic.php?f=58&t=43900
agj - майстор
gogo7777 написа:
Аз не искам да споря с никого относно качествата на подобни апарати. Истината е само една......За паленето казах, че съм се объркал :-D . Хайде отиди при кумеца ти и направи тест на машината и пиши по-обективно за резултатите. А ако пък искаш донеси я при мен и заедно ще я пробваме. Имам почти всички видове електроди, телове, бира, ракия и т.н. Ще ти покажа как да разбереш дали една машина заварява или не. Макар, че това малко или много е професионална тайна, но леко ще те открехна. Разбира се ако искаш. В Бг не съм тествал само машините на Драгозов (не ми е попадала още в полезрението). За критиците на Кракра (ти май си от тези :-D ) ще ти демонстрирам как заварява чугун спрямо марков инвертор и дали не може да заварява с електрод 7018 на АС.
Забавлявам се като гледам (чета) как се оправдаваш ,а и ми е още по забавно когато се хвалиш ! :-D Разбрахме че си голям специалист и голяма работа в областта на заваряването но на мен не ми предлагай услугите си !Благодаря, но нямам нужда от учител още повече пък ако е самохвалко!
Последна промяна от agj на пон авг 12, 2013 10:02 pm, променено общо 2 пъти.
agj - майстор
pansim написа:
Не карам никой насила да ми вярва. Видях че се подлагат на съмнение моите думи...
Ето ви тема за размисъл с тези китайски машини. Пък купувайте от който си искате - било от мен или Драгозов или от пазара ...избора е ваш.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 58&t=43900
Това което бе изказано като съмнение за твоите мнения и думи изобщо не бе свързано с това което си представил тук!
По никакъв повод не съм споменавал нито за дефекти нито за ремонти на китайските инвертори [-X това е съвсем друга тема, съвсем различна от тази за която си „говорехме” досега а тя беше за работата на машинката на ВИГ и ММА с различни видове електроди! :partyman:
pansim - майстор
agj написа:
Това е мнение на pansim точно за такова чудо.
А защо трябва да вярвате само на pansim!?Аз си мисля че подобно мнение може да бъде изказано с комерсиални цели![/quote]

Това нали ти си го писал. Виждаш, че няма комерсиални цели, има ИСТИНА и тя е в моите думи. За да не съм голословен дадох линк към другата тема.
И още, моля ви не приказвайте едно и също като повреден грамофон. Всеки който чете форума и има трезва мисъл, отдавна си е направил изводите.
И на никого не съм отказал консултация , било по телефон, или на ЛС. А такива хора има, и никой от тях не се е оплакал от взетото решение след консултация с мен.
agj - майстор
pansim написа:
agj написа:
А защо трябва да вярвате само на pansim!?Аз си мисля че подобно мнение може да бъде изказано с комерсиални цели!
Това нали ти си го писал. Виждаш, че няма комерсиални цели, има ИСТИНА и тя е в моите думи. За да не съм голословен дадох линк към другата тема.
И още, моля ви не приказвайте едно и също като повреден грамофон. Всеки който чете форума и има трезва мисъл, отдавна си е направил изводите.
И на никого не съм отказал консултация , било по телефон, или на ЛС. А такива хора има, и никой от тях не се е оплакал от взетото решение след консултация с мен.[/quote]

Да, но интересно защо не си цитирал мнението ми изцяло !? А то беше следното :
iivanov написа:
Днес рано сутринта, ме извикаха да "погледна" един нов заваръчен инвертор. Не работел с 4 мм електроди.Ето точния модел на снимката /от нета е/Гордо стои надпис 200А При теста се оказа, че горкия китаец с труд достига до 120А. Изводите оставям на Вас. Продължавайте да си мислите, че с трици ще ловите маймуни. НЯМА ЕВТИНО И ХУБАВО.И сега "щасливия" собственик се чуди - хем има инвертор, хем няма. Ама паричките вече ги е дал...Честито на всички, решили да е..т дявола докато лети
agj написа:
А защо трябва да вярвате само на pansim!?Аз си мисля че подобно мнение може да бъде изказано с комерсиални цели!Освен това имаше и друго мнение на pansim ,той беше казал че тези машини не можели да работят с базични електроди !
Хей де сега да ми кажеш след като това чудо с труд достига до 120А как аз без никакъв проблем заварявах с 3,25 с базични и неръждаеми електроди !?
Та, някъде да видя в написаното от мен да споменавам нещо за дефекти и ремонти :?: Не нали! :?:
След тестване на WSM 200 само констатирах че машината си работи повече от добре както на ВИГ така и с базични и неръждаеми електроди и то с електроди 3,25мм.които изискват амперааж именно около 120 Ампера което говори че машината спокойно може да работи с базични електроди -3,25мм, ампреажа също по мое мнение е много над 120 Ам.а не като си го представил ти, че с труд достига до 120А. Е вероятно може да не са реални 200 но в никакъв случай не са едва 120А. :wink: Това естествено е мое мнение при тестване на машината !От тук натам като искаш така го разбирай и интерпретирай мнението ми!
Последна промяна от agj на пон авг 12, 2013 10:07 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Благодаря, но нямам нужда от учител още повече пък ако е самохвалко!
Твоя воля :-D . Не съм учител и нямам такова намерение и желание.....Понеже не искам и други да смятат, че съм самохвалко (може да съм допринесъл за това с прямоста си) спирам да пиша за заваряването и всичко свързано със занаята.
с електроди 3,25мм.които изискват амперааж именно около 120 Ампера
Браво......... :-D
pansim - майстор
И така...поредния китайски инвертор, с проблеми.
Поправих го, и за да съм обективен, заснех кратко клипче с работа на максимален ток с базичен електрод 3.2мм ЕСАБ ОК48.00 Е7018
Вижда се ясно, надписа е ММА 200, както и деленията на врътката на потенциометъра за регулиране на тока е до 200А
На амперметъра се вижда и колко е РЕАЛНИЯ заваръчен ток.
Впечатленията от заваряване с базични електроди с този инвертор, са много лоши!!!
Трудно пали, дъгата е неустойчива. Според скромното ми мнение, заваряването с базични електроди е по-скоро добро пожелание, отколкото реална възможност.
Приятно гледане. :partyman:
http://www.youtube.com/watch?v=Wrn8_OY3 ... e=youtu.be

Добре се виждат и колебанията в заваръчния ток. Те са много големи. Това се дължи според мен на две причини:
1. Недобре оразмерен изходен дросел.
2. Лошо подбрана характеристика на инвертора, което обяснява и неустойчивата дъга по време на работа

Искам да има повече такива инвертори в продажба. Така ще има много работа за мен. :-D :-D :-D
Купувай народе...
agj - майстор
Ето и една снимка и от мен това е от пробата на апарата за който успяхме да поспорим малко, в по предните постове! Никакви колебания в заваръчния ток ,устойчива дъга ,видно е че и пръските около шева са незначителни ,……!На какво се дължи това според теб !?

Прикачен файл

IMG_0002.1.JPG
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: