Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
нед дек 15, 2024 12:18 amwinger написа:
Аз се бях спрял на м12-ката, но случайно видях тази компактна м18-ка и ме хвърли в чуденки. Идеята, че после мога да добавя 1 циркуляр и 1 ъглошлайф на същите батерии ме блазни. На 12 волта циркуляра трябва да разгледам ревюта, да видя как се представя, че да не го мъча.
Батериите 4.0 Ah ще са малки за циркуляра и ъглошлайфа. Имам 18-ката с една батерия 2.0 и една 4.0 Ah на по-ниска цена, но не ти я предложих заради това, че после ще трябва да взимаш друга батерия за циркуляра. Освен това зарядното в комплекта не е бързо.
Chefo77 - майстор
Не зная какво е теглото на другите, но ударния М12 на Milwaukee тежи като умрял сиганин. Еле с 5-ица или 6-ица батерия. Иначе е страхотна машина, но в сравнение със стария ми безударен Бош, си е паве.
PIP - майстор
Аз ползвам най-много 3 амперови батерии. По-леки са и имат същата сила като по-големите, които издържат повече, но се зареждат двойно по-дълго. Все още не ме е хванала болестта по масовото минаване към инструменти на батерии.
winger - специалист
нед дек 15, 2024 3:57 pmPIP написа:
Аз ползвам най-много 3 амперови батерии. По-леки са и имат същата сила като по-големите, които издържат повече, но се зареждат двойно по-дълго. Все още не ме е хванала болестта по масовото минаване към инструменти на батерии.
За това една 2-ка/3-ка и една 4/5-ца батерия
И аз не съм фен, всички инструменти да са на батерия, но за винтоверта и ръчния циркуляр си е удобство липсата на кабел.
Chefo77 - майстор
Не е точно така. При по-слабо изискващите машини може би дават същата мощност, но при по-натоварените не е така.
PIP - майстор
нед дек 15, 2024 9:21 pmChefo77 написа:
Не е точно така. При по-слабо изискващите машини може би дават същата мощност, но при по-натоварените не е така.
Възможно е, но не съм го усетил при циркуляра и перфоратора. Циркуляра е с 5 амперови батерии (х2), но съм го ползвал с 3 амперови и не съм усетил разлика в мощността, просто падат по-бързо. При перфоратора честно казано дори не съм и пробвал по-голяма от 3 ампера. Ако имам много да пробивам ползвам бош на кабел. Същото важи и за циркуляра, ако има много за рязане ползвам циркуляри на ток.
winger - специалист
Взех 12 волтовото Милуоки
С благодарности на Kumay
Chefo77 - майстор
вт дек 17, 2024 7:14 pmwinger написа:
Взех 12 волтовото Милуоки
С благодарности на Kumay
Започна се.
Добре дошъл в сектата.
Само да знаеш какъв импакт имат. И мултикътърът им е топ...
И честито :)
Ники винаги е ТОП!
prascho - майстор
Аз съм с М12 FID /предходния модел/ с 3Аh батерия. Нямам идея какво не харесваш на импакта, но с тяло 770гр+180гр батерия (по спомен) е удоволствие да се навиват SPAX винтове (разпробити с М18 винтоверт, тъй като силата на импакта е в навиването) в ПДЧ плоскости за мебели.... Шумът от страничния чук е съвсем нормален. Толкова много мощ в съвсем малко тяло....

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: