нед дек 15, 2024 12:18 amwinger написа: Аз се бях спрял на м12-ката, но случайно видях тази компактна м18-ка и ме хвърли в чуденки. Идеята, че после мога да добавя 1 циркуляр и 1 ъглошлайф на същите батерии ме блазни. На 12 волта циркуляра трябва да разгледам ревюта, да видя как се представя, че да не го мъча.Батериите 4.0 Ah ще са малки за циркуляра и ъглошлайфа. Имам 18-ката с една батерия 2.0 и една 4.0 Ah на по-ниска цена, но не ти я предложих заради това, че после ще трябва да взимаш друга батерия за циркуляра. Освен това зарядното в комплекта не е бързо.
Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay
- майстор
2832 мнения в "Винтоверти"
winger
- специалист
нед дек 15, 2024 3:57 pmPIP написа: Аз ползвам най-много 3 амперови батерии. По-леки са и имат същата сила като по-големите, които издържат повече, но се зареждат двойно по-дълго. Все още не ме е хванала болестта по масовото минаване към инструменти на батерии.За това една 2-ка/3-ка и една 4/5-ца батерия
И аз не съм фен, всички инструменти да са на батерия, но за винтоверта и ръчния циркуляр си е удобство липсата на кабел.
Chefo77
- майстор
нед дек 15, 2024 3:57 pmPIP написа: Аз ползвам най-много 3 амперови батерии. По-леки са и имат същата сила като по-големите, които издържат повече, но се зареждат двойно по-дълго. Все още не ме е хванала болестта по масовото минаване към инструменти на батерии.Не е точно така. При по-слабо изискващите машини може би дават същата мощност, но при по-натоварените не е така.
PIP
- майстор
нед дек 15, 2024 9:21 pmChefo77 написа:Възможно е, но не съм го усетил при циркуляра и перфоратора. Циркуляра е с 5 амперови батерии (х2), но съм го ползвал с 3 амперови и не съм усетил разлика в мощността, просто падат по-бързо. При перфоратора честно казано дори не съм и пробвал по-голяма от 3 ампера. Ако имам много да пробивам ползвам бош на кабел. Същото важи и за циркуляра, ако има много за рязане ползвам циркуляри на ток.нед дек 15, 2024 3:57 pmPIP написа: Аз ползвам най-много 3 амперови батерии. По-леки са и имат същата сила като по-големите, които издържат повече, но се зареждат двойно по-дълго. Все още не ме е хванала болестта по масовото минаване към инструменти на батерии.Не е точно така. При по-слабо изискващите машини може би дават същата мощност, но при по-натоварените не е така.
prascho
- майстор
Аз съм с М12 FID /предходния модел/ с 3Аh батерия. Нямам идея какво не харесваш на импакта, но с тяло 770гр+180гр батерия (по спомен) е удоволствие да се навиват SPAX винтове (разпробити с М18 винтоверт, тъй като силата на импакта е в навиването) в ПДЧ плоскости за мебели.... Шумът от страничния чук е съвсем нормален. Толкова много мощ в съвсем малко тяло....
Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература