Ел. инструментите. Консумативи.
masterval - майстор
Без да настоявам за фирма/марка, щом става въпрос за работа, а не за забавление, бих предпочел германски пред китайски инструмент...
n.yaneff82 - специалист
Някой път независимо до за каква дейност става въпрос , не само предпочитанията са на първи план , а финансите ,като за начало спокойно може да си купи някакви евтини инструменти ,а после дай боже и гидоре или рико

поне аз така почнах
купих за 300 лв инструменти ,а сега имам за 3000лв
rolls - специалист
n.yaneff82 написа:
...като за начало спокойно може да си купи някакви евтини инструменти ,а после дай боже и гидоре или рико...
Рико ... :lol: :lol: :lol:
Ама как си ги подбрал само ... едни от най-скъпите истински и едни от най-скъпите ментаци ...
n.yaneff82 - специалист
че на рико какво не им харесваш , аз съм чувал само добри отзиви , само да не бъркам говоря за онези с оранжевите дръжки дето едни клещи са 40 лв
rolls - специалист
n.yaneff82 написа:
че на рико какво не им харесваш , аз съм чувал само добри отзиви , само да не бъркам говоря за онези с оранжевите дръжки дето едни клещи са 40 лв
Еми ... как да се изразя по-точно ... Не харесвам ръчни инструменти, които се продават във всяка квартална железария, по пазари, битаци и прочие ...
Но не крия, че имам отделни екземпляри от тоя тип "инструменти" ...
n.yaneff82 - специалист
добре де , в Бургас специализиран магазин на стенли няма и аз си купувам от където ми падне техни продукти , това означава ли че са боклуци.
rolls - специалист
Рико, Цета Форм, ТопМастер, Топекс, Форс ... тия имах предвид с това "ръчни инструменти, които се продават във всяка квартална железария, по пазари, битаци и прочие ...". Не за Стенли.

На Форс имам една тресчотка, не е лоша. На 1/3 от цената на една на УСАГ, която бях харесал. Просто не я ползувам често. Форс са ми и вложките.
Цета форм - мноооого скъп турски боклук, даже има и китайски по-качествени.
Топ-боклуците ... нямам какво за коментирам.

За друго ползувам основно USAG (секачки, клещи, отвертки, ножички), GEDORE (секачки, клещи), NWS (секачи за кабели), UNIOR (някоя друга отвертка) ...
Сякаш това е в общи линии ...
mirk - майстор
Riko също са турски.
Gofuss - специалист
И за евтините инструменти си има място.Ако работиш по обекти и си оставяш инструмента без надзор по добре да си купуваш евтинчоци или пък имаш колеги около теб който нагло без да питат ти ползват инструментите и не пазят... :x Иначе друго си е ръката да ти пипне нещо марково, работата ти доставя удоволствие когато работиш със елитни имена в бранша :roll: То и за вкъщи като си помисли човек му трябва комплект инструмент за раздаване на комшии и познати, като ги помелят и ти ги върнат със фразата :" - А ми то така си беше...." или "- А това не е от мене...." :wink: И разбира се комплект да си работиш само ти.
аз отдавна съм решил проблема с 'приятелите и комшиите',след като ми прецакаха един перфоратор-направо ги упътвам откъде могат да си вземат инсрументи под наем :lol:

Тема "Ръчни инструменти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: