• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
От всички ел. инструменти които имам ел. рендето го ползвам най- рядко. Трябваше да правя няколко покривни конструкции( много е подходящо за рендосване мертеци на място) та затова си купих. Върши добра работа и при напасване на дървени врати и прозорци( ако прави по- дълбок фалц). За други операции, колкото и да се старае човек, резултатите са незадоволителни и си е необходим абрихт.
tzetzo160 - специалист
Благодаря Ви много за разясненията! Значи за рождения ми ден ще се надявам да се сдобия с една оберфреза...
comunikator - специалист
Това си е цял Абрихт :mrgreen:
xari38 - помощник
comunikator написа:
Това си е цял Абрихт :mrgreen:
може но го давам на разумна цена!
comunikator - специалист
Я сподели каква е тая разумна цена!?
xari38 - помощник
comunikator написа:
Я сподели каква е тая разумна цена!?
100 левчета
Kasper - специалист
Само накратко по темата:

Ел. ренде е една от машините, която работи в най-разтоварен режим - максимални обороти, нинилано съпротивление при работа с матеряла ... и като се има предвид това, за хоби или полупрофесионално използване бих ви препоръчал Райдер.
Най-големият им модел е 90 лв. в комплект с Голам пластвмасов куфар - много е удобен, резервен ремък и четки за мотора. Произведен в Китай, сервизи навсякъде, ножчета каквито намерите - 82 мм двойно заточени (т.е. ножчетата се обръщат като се изхабят ичак след като се изтъпят се подменят с нови .. ама това е при всички ел. рендета, които се продават сега ... сигурно има и такива с постоянни ножово, но определено не са хоби). Нещо интересно за тях - разлика в цената има и в качеството също примерно камплект на райдер 3-4 лв., на метабо 12-15 лв., макита ... :) по-добре да не казвам че има хора със слаби сърца ... Нито едни не режат пирони ... проверено ... ако рендосвате по твърда дървесина задължително си настройвайте дълбочината на рендосване на по малко от 1 мм даже и 0.5 мм, както и си проверявайте дървесината за пирони и "чепове" - там по внимателно!

За Спарки - машината според мен е Китай и е много държелива, докато се развали обаче след това не е много евтин ремонта. За 150 лв. получаваш кашон и сервиз там от където си купил машината, ако се развали в друг град .... по-добре да не се разваля!

По въпроса за Германия и Спарки .. по ТАТО-во време Спарки е имало представителство в Германия, което след 89-та купува фабриката майка в Ловеч и на машините за това пише Germany. иначе производство Китай и България, в Германия е само КАСИЧКАТА!
comunikator - специалист
Братле никой не може да ме убеди да да си купя ренде или нещо друго което е Райдер било то за 20-30 или 90лв ,след като имах 2 виброшлайфа чисто нови които заминаха в рамките на един ден.
В цеха имахме бормашина на Райдер - пълен боклук.
За ръчния циркуляр си бях взел диск , на който му се ипотрошиха зъбите за 3 часа рязане на ПДЧ.
Какъв по добре си дай още 50-60 лв и си купи истински инструмент.
EDI - майстор
За домашна работа и РЙДЪРА става.Аз имам такъв, взех го за 35 лева мисля.Малко само го модифицирах, защото подвиждана и неподвижната плочи не бяха в една равнина :lol: , та се наложи малката подвижната да я залея със смола и да я прешлайфам, за да се изравнят.Ползвам го да рендосвам чамови греди в къщи - за навеса, за вилата и т.н..На мен ми върши работа.Рендосвам 2 мм стружка без проблем, дава ми достатъчна гладкост.Неподвижната плоча е една ламарина, само подвижната е алуминий.Другия много добър вариант е рендето на СКИЛ сега е 119 лева.И двете плочи са ляти, винта за дълбочината е добре конструиран, няма луфтове.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Ел Ренде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: