• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
svetliopi44 - Чирак...
Взимай Макита не се чуди.
Пред Спарки е на светлинни години.
Използвам една професионална от 2003г. и още дяни кучето въпреки че си купих и нова за всеки случай.
Братовчед ми понеже е по тънката лайсна , си купи Спарки и не изкара и година и удара замина...

п.п един адапторен патроник е 8-10 лв.
Chefo77 - майстор
... а шило и секач на Райдър са по 5-6 лева.

Макитата с 2 ръце и 1 крак. Макар че пред нея избрах Крес-а, когато купувах моя (и не съжалявам за което), Макитата е по-добрия вариант от тези двата. Получаваш и 3 години гаранция без задължителна профилактика.
puh4 - специалист
ivanvasilev1970 написа:
dragozow написа:
ivanvasilev1970 написа:
А идея за това колко ще ми стрват шило, секач и патроник с адаптор (пак питам това за какво е?)
Захвата в SDS Plus, патронника с адаптор се пъха в него и можеш да ползваш бургийки с обикновен захват. Колко ще ти струват зависи от марката и качеството.
Аха, значи когато нямам адаптер ще мога да ползвам само SDS накрайници :?
И всички обикновени свредла които имам няма да могат да се ползват, така ли?
Взимай МАКИТА и не се чуди. Спаркито му развалиха качеството, имам малък флекс на Макита, той е уморил едно Спарки, Руби, Метабо (което беше в гаранция), и два фалшификата. Имаме 4 перфоратора Макити, само на първо закупения перфоратор (преди 6 години) изрева за четки. Освен четки смених и спусък (който си бачкаше без бавни обороти). Това е от мен.
ivanvasilev1970 - специалист
Ами момчета...не ми оставихте избор :).

Този адаптер къде се продава? По принцип адаптерите универсални ли са? Например ако ми попадне този адаптер, който Спаркито предлагат мога ли да го ползвам с Макитата?Логично е да е "да" SDS zahwata е универсален за всички, Следователно и адаптера би трябвало, но все пак да попитам...
Chefo77 - майстор
ivanvasilev1970 написа:

Този адаптер къде се продава? По принцип адаптерите универсални ли са? Например ако ми попадне този адаптер, който Спаркито предлагат мога ли да го ползвам с Макитата?Логично е да е "да" SDS zahwata е универсален за всички, Следователно и адаптера би трябвало, но все пак да попитам...
Да, универсални са. Не само това - аз си "направих" такъв адаптер от 2 части - един обикновен патронник и една преходна ... ос да я наречем, която от едната страна е с резба, която влиза в патронника, а от другата страна е SDS. Тази джаджа струваше 2.40 или 2.80, нещо такова, патронника е по избор - можеш и за 5-6 лева да вземеш.
Но съм чувал, че не е препоръчително такива допълнителни патронници да се използват за ударно пробиване. Не зная защо - може би удара на перфоратора е прекалено силен за тях...
puh4 - специалист
ivanvasilev1970 написа:

Не знам как е на родна земя, но поне тук в Малта при покупка 2470 получаваш:
1)куфар
2)патронник до 13мм. за нормални бургии на който опашката е sds и се куплира с перфоратора.
3)дълбочинен стержен
4)2 видии за бетон 5.5мм. sds
5)2 видии за бетон 6мм. sds
6)2 видии за бетон 7мм. sds
7)2 видии за бетон 8мм. sds
8 ) секач
svetliopi44 - Чирак...
Тук е същото, само секача го няма :x
Свредлата са в кутия и няма как да гепят от тях... :-D
puh4 - специалист
svetliopi44 написа:
Сам се сети какво става със секача. Заслужават :axe:
dragozow - майстор
puh4 написа:
svetliopi44 написа:
Сам се сети какво става със секача. Заслужават :axe:
Въпросните сетове към машините са различни за различни пазари, да не мислите че някой на Макита в склада отваря всеки куфар и вади секачи.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Покупка на перфоратор? Макита HR2470 vs. Спарки BPR 261E" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: