Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Колко тежък, кой модел?
komstiza - специалист
Не съм работил с този Бош но със Спарки 540СЕ цели бани правя.Там има доста къртене,в сравнение с контактите.
Колега,няма как да му скапеш четките за един месец,та ако ще и по цял ден да къртиш а не по 4 часа.7 години го имам Спарки 540СЕ,нито е ходило на профилактика,нито четки съм сменял,а е изкъртило и пробило доста.Има само един сменен лагер.
Бош ако е от зелената серия,въобще не го брой за читава машина.
Това са ми наблюдения от колеги,които повече няма да направят тази грешка,да си вземат такъв Бош.Повреди ли се,по-изгодно е да си вземеш нов,отколкото да го правиш.
reingar-x - специалист
До колкото знам няма зелен бош sds max,за марката хитачи питах как стоят нещата.Не съм избрал точен модел,но има едни със по-ретро визия по-корави ми се струват.Между другото къде се прави хитачи,за тежките перфоратори и къртачи се интересувам?
dragozow - майстор
Тежките в Япония, леките перфоратори в Китай.
mitko64 - майстор
komstiza написа:
Не съм работил с този Бош но със Спарки 540СЕ цели бани правя.Там има доста къртене,в сравнение с контактите.
Колега,няма как да му скапеш четките за един месец,та ако ще и по цял ден да къртиш а не по 4 часа.7 години го имам Спарки 540СЕ,нито е ходило на профилактика,нито четки съм сменял,а е изкъртило и пробило доста.Има само един сменен лагер.
Бош ако е от зелената серия,въобще не го брой за читава машина.
Това са ми наблюдения от колеги,които повече няма да направят тази грешка,да си вземат такъв Бош.Повреди ли се,по-изгодно е да си вземеш нов,отколкото да го правиш.
Това за четките, просто цитирам упътването и правя проста аритметика. Иначе вече почти 4 години моят си е пушка, да чукна на дърво, без ремонти и профилактики. Ама за бани , да бутам плочки и къртя замазки,се справя отлично, но според мене не е много показателно колко кърти. Като го напъна в монолитен бетон и се вижда, че не е за тази работа, та правя дупки, набивам клинове, да му помагам. А зелен Бош не знам дали вообще имат СДС Мах машина.
komstiza - специалист
Аз си къртя бетон и мозайка с 540СЕ.Без проблем се правят отвори за тръби 110 в плоча.За сваляне на плочки ползвам малък перфоратор,щото този ще ти откъсне ръцете.
Пробивам и отвори 32мм в бетон с дебелина 400мм и имам и свредло 22мм с работна дължина 900мм.Пробива основи на къщи от бутобетон с дебелина над 600мм.
reingar-x - специалист
Понеже във форума има човек който разбира и предлага хитачи,бих искал да изкаже мнение за HITACHI DH 50MB този модел.Как стои въпроса с издържливостта,производителността,има ли части,мазането с масло или грес е?
mitko64 - майстор
komstiza написа:
Аз си къртя бетон и мозайка с 540СЕ.Без проблем се правят отвори за тръби 110 в плоча.За сваляне на плочки ползвам малък перфоратор,щото този ще ти откъсне ръцете.
Пробивам и отвори 32мм в бетон с дебелина 400мм и имам и свредло 22мм с работна дължина 900мм.Пробива основи на къщи от бутобетон с дебелина над 600мм.
За пробиване вообще не става въпрос. Както и да разкъртиш дупка за тоалеттна или улук. Говоря за раздробяване на плочи колони и т.н.т. За сваляне на плочки(много плочки) с СДС плюс, вече съм пробвал и експеримента ми излезе 60лв(със Спарки BPR 241E).
komstiza - специалист
Значи колега ти говориш за раздробяване на плочи колони и т.н.т..Колегата говори за отоплителни инсталации,ВиК което и аз работя.Също така електротехник за вкопаване на контакти.
Говорим за съвсем различни неща,което предполага и съвсем различни машини.

А аз ако работя всеки ден интензивно с такава машина,бих си взел Хилти.Преди да си взема Спаркито,съм работил с такава машина и мога да кажа само положителни неща.
reingar-x - специалист
Мммм хилти,но много пара пък и вече не правят модели изцяло метални.Но лошото според мен е политиката и сервиза им,имам познат с лек перфоратор който доста ми е говорил за тях.Предложиха му една макита hr4000c,стар модел но много запазен,нищо не пише за нея но попаднах на характеристиката и и пишеше ,че е 6,3 джаула,не е ли малко това за машина сдс-макс?Никой ли няма мнения за тежките перфоратори на хитачи?

Тема "Относно покупка на къртач или sds max перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: