• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
klomo - специалист
Колеги, намерих верта, но патрона наистина доста бие.
Купих и едно зеге там проблема още по-зле. Монтирах ножа и едвам го вкарах в ролката, а трябва да седи свободно в нея. Сега си седи крив и него ще връщам. Купих и лентовия шлайф, но отвътре доста прашен. Махнах лентата и гумените ролки целите в прах, кабела протрит. Доста странна работа и трите изглеждаха не пипани.
Машинките нещо разочароват. Особено зегето изработката му е ......
ralev - специалист
Все пак не можеш да очакваш чудесна изработка от машина купена в бакалия, както и на хубаво сирене в железария :yawinkle:
пишман_майстор - майстор
Зегето( лидълското ) го гледах няколко пъти при нас (Рз) на вид изглежда яко и тежко , но не ми хареса ,че няма да има добро водене на ножа и при рязане ще "измята" на една страна !Ножа се "клатеше" наляво-надясно. Инак го раздава на фасон, като един модел на Бош -тежка серия :mrgreen:, но не е коректно да го сравняваме с него, има защо Бошофското да струва 5х горница .Не съм го чувал как работи , тук чета ,че е добро , предполагам,че за посочените пари - наистина няма пряка конкуренция, ако нямах зеге, щях да си купя да видя как ще е ....
colyo - специалист
pif4o написа:
Ще купуваме ли ел.отвертки утре или няма :) Има ли по добра алтернатива от тази? на мен макитата много ми харесва дето е към 82 лева сега в промоция, и със страхотен куфар с чаркове, ама пусто с тая смотана старовремска батерия..... ако беше литиева нямаше да се замисля и за миг, ама тая никелметалхидрид, като не мога да и осигуря постоянна работа и нормални цикли разряд заряд бърже бърже ще почине маи. Пък и размера си е бая голям като за такава отвертка. Има ли нещо друго читаво до към 80-макс 100 лева. или за 40 кинта тая си е перфе, като за чисто любителско ползване. Само да вметна че винтоверт имам як на бош с литиева батерия и съм адски доволен от него, така че тази отвертка няма по никъв начин да се намесва на места дето може с него.
Потърси отверката на Бляк енд Декер с 4 сменяеми елемента. Работи прекрасно както с обикновени батерии АА, така и с акумулаторни (ползвам батериите от фотоапарата). Голяма душа има тази гадинка. Преди 3-4 години беше на промоция в Метро заедно със зеге за 45лв.
Прикачен файл:
scaleba6.jpg
scaleba6.jpg (8.86 KиБ) Видяна 3634 пъти
пишман_майстор - майстор
При нас в Разград ги има зегетата, лентовия шлайф и ..някакви мъндърки винтоверчета :) не съм гледал дали има още уоки-токита ( м/у другото и аз си купих , но още не съм отварял кутията :mrgreen: )
klomo - специалист
Ех, че хубава темичка върви. :)
Успях да върна верта и зегето въпреки доста нелюбезната охрана и управители. Нямам търпение да пробвам лентовия шлайф.
Чудя се дали си заслужат отверките от 22 лева?
Последна промяна от klomo на вт фев 26, 2013 8:24 pm, променено общо 1 път.
nv952 - майстор
за любителски на пример зеге повече от 30-40 не давам но ако правя мебели да кажем естествено че ще ми трябва по надежден уред.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ще правиш мебели със зеге? :shock:
nv952 - майстор
Май не разбирате думата пример :axe:
guroto - специалист
Колеги,аз разбрах каква е разликата между професионалното и любителското.Едното е направено да се чупи трудно,а другото да го ползваш рядко.
С Девалта,който ползвам от две години имам сигурно хиляди превключвания между режимите и ключът не се е счупил,защото е направен така,че няма какво да му се чупи.При парксайда след около 100 превключвания за 2 дни и полвина употреба, пластинката се счупи.Ако го ползваш за домашна употреба за колко време ще направиш тези превключвания?Може би за няколко години.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Зеге Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: