Ел. инструментите. Консумативи.
UNIOR - модератор
Използва се специална смазка за свредлата, какво и е специалното не знам но не става с обикновенна грес или разни масла. От тази смазка можеш да намериш в Магазините на "Киров АД", зелена туба с червена капачка.

Изображение

Цената при мен е 6,45лв.
Niky77 - специалист
Един съвет и от мен! Не отваряйте перфоратори! Оставете това за тези, на които това им е работата!.....той и тате може, но кравата си иска бик....
Относно масло или грес? На перфоратори Спарки е хубаво на няколко дни да се сипва масло, каквото и да е във вретеното и да се пусне да завърти. Естествено да се държи нагоре през това време за да не изтече. За другите машини се слага грес за опашката на инструмента. На Макита струва около 9,50лв. А профилактиката е вече по-специална, има си тънкости, но спирам до тук! А най-голямата тънкост е да попаднеш в сервиз, в който знаят какво правят и как да го направят!
timoto написа:
Намесвам се в темата само да споделя личен опит!Не виждам нищо сложно да се подържа дори и сервизира личната техника стига да знаеш какво бива и какво НЕ бива да се прави: пример имам къртач хилти ТЕ-55 счупи се дадох го в сервиза на HILLTI след 2 дена ми се обадиха да ме извстят да приготвя над 1000 лв за ремонта :? есествено отказах (купих го за300лв) разглобих го без особени усилия видях че зъбите на ротора са заминали и от http://www.ebay.de си купих нов ротор както и още 3 зъбни колела и един специален лагерсемерина за скромната сума от 240лв+32лв доставка до БГ!Със зглабянето също не видях зор става за около 30 мин и машината запя НО закратко !!! хилтито работи в маслена баня (предполагам не само хилти) маслото е точно определено количесво за моя модел 55-65гр не повече а аз напълних казанчето и след около 30мин работа се пръсна биелата тя е пластмасова намерих подобен материал и си я направих лично!От тогава нямям проблеми с машината

Тема "Поддръжка на перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: