• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Ел. инструментите. Консумативи.
pansim - майстор
Само сравнение на пластмасов или магнезиев /алуминиев/ картер едва ли е коректно. Според мен трябва да се гледа по глобално при избор на машина, и Драгозов е прав. Най-близкия сервиз би трябвало да определи избора.
А дали е Щил или Хускаварна - малко е като БМВ и МЕРЦЕДЕС, или АУДИ и т.н.
То и на китайката е метален картера, ама това въобще не и помага да работи свястно :)
Като цяло всичко е маркетинг, както и с маслата за резачките :-D
А истината е, че всъщност двигателя на една бензинова резачка не е толкова натоварен колкото ни карат да си мислим :idea:
Ама - това е друга тема.
iivanov - майстор
На местната конкуренция и се скапа старата 290 и гледам се сдобил с 291 . Повъртях я в ръце - абе не толкова тежка . Пък може и в ръцете да съм заякнал . :-? Според мнението на собственика " старата режеше повече " .
giovanni - помощник
Благодаря ви за мненята и съветите. При мен има сервиз и представител и на двете фирми на разтояние 500 метра :-D :-D . В момента след дадените съвети и препоръки говорих с хора които имат предходните модели и се разрових малко повече за Stihl MS 251 и Husqvarna 445e II, че сега ги гледам на цена 770 лева. Мненията на хората които са ползвали подобни машини за Щилката ми казаха,че бил трошлив този модел,а за Хуска,че консумативите са по-скъпи и пак не бил много сполучлив модел :shock: . Тъй,че както се казва : Три пъти мери,един път режи, че не се взима нещо подобно всеки ден :) . Ще се радвам на още съвети и препоръки по темата.
Последна промяна от giovanni на вт май 03, 2016 11:00 am, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
Грейко и китайска от 100 лева с гаранция. :partyman:
iivanov - майстор
pansim написа:
https://www.youtube.com/watch?v=Rztm0HM9XzE
Мисля че няма нужда от коментар :)
Предварителното очистване го има в новите модели на щил .
dragozow - майстор
giovanni написа:
Благодаря ви за мненята и съветите. При мен има сервиз и представител и на двете фирми на разтояние 500 метра :-D :-D . В момента след дадените съвети и препоръки говорих с хора които имат предходните модели и се разрових малко повече за Stihl MS 251 и Husqvarna 445e II, че сега ги гледам на цена 770 лева. Мненията на хората които са ползвали подобни машини за Щилката ми казаха,че бил трошлив този модел,а за Хуска,че консумативите са по-скъпи и пак не бил много сполучлив модел :shock: . Тъй,че както се казва : Три пъти мери,един път режи, че не се взима нещо подобно всеки ден :) . Ще се радвам на още съвети и препоръки по темата.
440 II или 455 Rancher, като втората е малко по-скъпа, но като имаш 800 ще намериш 900. Разликата в теглото е около 1 кг, при 455 има регулиране на помпата за подаване на масло. Мога да ти я дам по-евтино, но е хубаво да я купиш от близък магазин със сервиз.
koveslav - майстор
giovanni написа:
Пообиколи няколко поне среднооборотни склада за дърва-там се реже точно така,както ще режеш и ти.И загледай какви модели машини и каква марка ползват.Практиката ги е научила,не цената.Аз отдавна не съм виждал Хуск в склад,може пък и да греша.Скоро гледах избора и на един бивш горски,работил съм преди години с него.Имаше в неговия регион на горското Хускварни,но като напусна и започна частно за личния склад си взе Щилки. Аз не съм му давал мнение.Нашите мнения ги остави.Гледай практиците на какво залагат.
pansim - майстор
koveslav написа:
Аз не съм му давал мнение.Нашите мнения ги остави.Гледай практиците на какво залагат.
+1
С една уговорка - в складовете не знам, ама в гората поне това което съм видял - няма нито една Щил-ка. Всичко събаря дървета с Хуски.
Но все пак говорим за модели професионални, от 65-70кубика. Та - труден е избора.

ПП миналото лято над с. Пирин видях работници с две Хускварни и една Макита. За първи път видях Макита в гората. Специално ги попитах за нея - казаха че реже страшно и са доволни. Ама си бе доста голяма на вид. Не запомних модела.
dragozow - майстор
И в складовете е пълно с Husqvarna, мога да посоча няколко в София. Много от тях режат и с циркуляри, излиза по-евтино откъм консумативи.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Предстояща покупка на бензинов моторен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: