Ел. инструментите. Консумативи.
To&To - специалист
пет апр 25, 2025 11:13 pmiliya_i написа:
пет апр 25, 2025 10:34 pmTo&To написа:
https://praktiker.bg/bg/Elektricheski-t ... 2/p/484790
Този тример е 1200w, не е скъп, харесал съм го, не е с Y дръжка. Мислите ли, че ще ми свърши работа? Това което ме притеснява е, че е по-маломощен и не знам въртящият му момент дали ще е достаъчен. Другото е че се предлага с нож, който няма да използвам и не знам каква глава за корда до 2.4 мм да си поръчам (предполагам, че е м10). Няма да се косят капинаци, издънки и т.н., само трева и бурени.
Имам го от 5 -6 години. 600 кв.м бурени по 2 -3 пъти годишно. Бъзи, щир...
Главата е М10 и си ползвам оригиналната в комплекта.
Не знам защо на снимките там е само с нож. Ножа съм го ползвал само веднъж, но не ми хареса.
Благодаря за отговора! Може би с такава окомплектовка само се предлага и за това няма глава. Гледам, че този в момента който се предлага е и с малко по странен предпазител от тези предишните. Струва ми се малко сложен и натруфен. Няма да го използвам толкова интензивно като Вас, но с опита който имате за тези години направо ме навихте. В неделя като се прибирам направо ще хвърля един в багажника :)
Николов Н. - специалист
Резбата е М10 - лява. Ползвам го с 2,4мм. квадратна корда. И аз пробвах с ножа - 255мм. как ще е,но не ми хареса-струва ми се "тежък".
iliya_i - майстор
Най-добре отиди до магазина ако не ти е много далеч и питай там.
На сайта на Райдър модела е с нож и корда. На сайта на Практикер не е ясно с какво е окомплектован. Снимките са само с нож, ама .... пише "с нож и корда".
Аз така го и купих пак от Практикер - и с двете.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Съпругата се вдъхнови от една съседка и докато не и е минал мерака, май съм склонен да и взема акумулаторен тример за трева. Та да се допитам, ако някой има опит и преки впечатления от тези играчки, моля да сподели или препоръча. Аз попрегледах, но окото ми все на по-сериозни машинки се лепи.
Тримерчето ще се ползва за доизкусуряване край цветя, дръвчета пътеки и подобни. Все неща, дето аз малко ги пренебрегвам при косене.
Лекота и удобство при работа вероятно са водещи. Да е с корда, а не с ножчета. Да има регулировка по наклон и дължина на пръта, така че да се намали умората при работа.
Гледам по сайтовете май всички са с долен двигател, това доколко е недостатък ако се коси влажна трева :?
Благодаря!
To&To - специалист
съб апр 26, 2025 8:52 amiliya_i написа:
Най-добре отиди до магазина ако не ти е много далеч и питай там.
На сайта на Райдър модела е с нож и корда. На сайта на Практикер не е ясно с какво е окомплектован. Снимките са само с нож, ама .... пише "с нож и корда".
Аз така го и купих пак от Практикер - и с двете.
Взех го. Има си и нож и шпула с корда. Другата седмица ще го пробвам. Предпазителят е подобен на този на акумулаторния DeWalt именно за да имаш поглед къде се реже.

Тема "Избор на електрически тример за трева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: