пет апр 25, 2025 11:13 pmiliya_i написа:Благодаря за отговора! Може би с такава окомплектовка само се предлага и за това няма глава. Гледам, че този в момента който се предлага е и с малко по странен предпазител от тези предишните. Струва ми се малко сложен и натруфен. Няма да го използвам толкова интензивно като Вас, но с опита който имате за тези години направо ме навихте. В неделя като се прибирам направо ще хвърля един в багажникапет апр 25, 2025 10:34 pmTo&To написа: https://praktiker.bg/bg/Elektricheski-t ... 2/p/484790Имам го от 5 -6 години. 600 кв.м бурени по 2 -3 пъти годишно. Бъзи, щир...
Този тример е 1200w, не е скъп, харесал съм го, не е с Y дръжка. Мислите ли, че ще ми свърши работа? Това което ме притеснява е, че е по-маломощен и не знам въртящият му момент дали ще е достаъчен. Другото е че се предлага с нож, който няма да използвам и не знам каква глава за корда до 2.4 мм да си поръчам (предполагам, че е м10). Няма да се косят капинаци, издънки и т.н., само трева и бурени.
Главата е М10 и си ползвам оригиналната в комплекта.
Не знам защо на снимките там е само с нож. Ножа съм го ползвал само веднъж, но не ми хареса.
Ел. инструментите. Консумативи.
To&To
- специалист
35 мнения в "Избор на електрически тример за трева"
Николов Н.
- специалист
Резбата е М10 - лява. Ползвам го с 2,4мм. квадратна корда. И аз пробвах с ножа - 255мм. как ще е,но не ми хареса-струва ми се "тежък".
Svetoslavoff1
- майстор
Здравейте,
Съпругата се вдъхнови от една съседка и докато не и е минал мерака, май съм склонен да и взема акумулаторен тример за трева. Та да се допитам, ако някой има опит и преки впечатления от тези играчки, моля да сподели или препоръча. Аз попрегледах, но окото ми все на по-сериозни машинки се лепи.
Тримерчето ще се ползва за доизкусуряване край цветя, дръвчета пътеки и подобни. Все неща, дето аз малко ги пренебрегвам при косене.
Лекота и удобство при работа вероятно са водещи. Да е с корда, а не с ножчета. Да има регулировка по наклон и дължина на пръта, така че да се намали умората при работа.
Гледам по сайтовете май всички са с долен двигател, това доколко е недостатък ако се коси влажна трева
Благодаря!
Съпругата се вдъхнови от една съседка и докато не и е минал мерака, май съм склонен да и взема акумулаторен тример за трева. Та да се допитам, ако някой има опит и преки впечатления от тези играчки, моля да сподели или препоръча. Аз попрегледах, но окото ми все на по-сериозни машинки се лепи.
Тримерчето ще се ползва за доизкусуряване край цветя, дръвчета пътеки и подобни. Все неща, дето аз малко ги пренебрегвам при косене.
Лекота и удобство при работа вероятно са водещи. Да е с корда, а не с ножчета. Да има регулировка по наклон и дължина на пръта, така че да се намали умората при работа.
Гледам по сайтовете май всички са с долен двигател, това доколко е недостатък ако се коси влажна трева
Благодаря!
To&To
- специалист
съб апр 26, 2025 8:52 amiliya_i написа: Най-добре отиди до магазина ако не ти е много далеч и питай там.Взех го. Има си и нож и шпула с корда. Другата седмица ще го пробвам. Предпазителят е подобен на този на акумулаторния DeWalt именно за да имаш поглед къде се реже.
На сайта на Райдър модела е с нож и корда. На сайта на Практикер не е ясно с какво е окомплектован. Снимките са само с нож, ама .... пише "с нож и корда".
Аз така го и купих пак от Практикер - и с двете.
Тема "Избор на електрически тример за трева" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература