Ми да, аз например винтоверт МАКИТА вече няма да си купя по строго субективни причини
.Ти кажи как е новата придобивка, не се крий.

ZEDYCUS написа:Еди за винтоверт Макита е трябвало да се ориентираш към по друг клас.Ванка, исках 10,8 волтова машина, не ми трябваше друга.Тогава имаше само МАКИТА, БОШ и МЕТАБО.По принцип си вземам БОШ, и пак него заглеждах, но този път си викам, я да е МАКИТА, ама сгреших.Модела им се оказа тотална издънка по всички показатели - и като здравина и мощност на тялото и като батерииСега нямаше така да говориш. Аз постисках малко и взех преди години по ячки и сега обективно съм много доволен. Субективно пак такива ще взема, ако стане нещо с тези, няма смисъл от ремонти изплатиха се дето се вика.
prascho написа:Ми ще видим като почна да работя. Нищо чудно да слагам ушанки при работа с винтоверт. Понеже са актуални сравняванията на техника...ще направя една съпоставка между винтоверт и къртач по ниво на шумаАз нямах впредвид нивото на децибелите,нито пък имам идея да разубеждавам или убеждавам някого в нещо.Примерно при ъглошлайфа една от най-уязвимите точки е конусната зъбна предавка.Критерий за нейното качество по принцип е безшумността и и липсата на стържещи звуци.При бормашините визирам друг проблем-при леко натискане на спусъка,за ниски обороти,които понякога е нужно да се поддържат и по-дълго време,електромотора бучи като претоварен.Това при старата машина го няма-мотора е тих и работи мазно още от ниски обороти.Иначе и двата инструмента естествено са си достатъчно шумни като вид електромотори,на която и марка да са производство.Успех,колега,само споделям впечатления и лично мнение.А винтоверт ползвам само на 220V и нямам абсолютно никакво мнение по въпроса за акумулаторните..
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: