• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 50
Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Ми да, аз например винтоверт МАКИТА вече няма да си купя по строго субективни причини :lol: .Ти кажи как е новата придобивка, не се крий. :-D :lol:
ZEDYCUS - майстор
Еди за винтоверт Макита е трябвало да се ориентираш към по друг клас. :razz: Сега нямаше така да говориш. Аз постисках малко и взех преди години по ячки и сега обективно съм много доволен. Субективно пак такива ще взема, ако стане нещо с тези, няма смисъл от ремонти изплатиха се дето се вика. :-D
prascho - майстор
Отзиви през почивните дни. Вечер е тъмно и студено, не може се работи. Макар, че в следвашите почивни дни ме чака ядене,пиене и трепане на прасе :-D . Абе ще видим кога ще се работи....

П.П. На празен ход ми звучи като бормашина. Има нещо като охладителна перка в задната част на корпуса. Най-вероятно към ротора. Ще трябва да върши работа за да няма рекламация :razz: .
EDI - майстор
ZEDYCUS написа:
Еди за винтоверт Макита е трябвало да се ориентираш към по друг клас. :razz: Сега нямаше така да говориш. Аз постисках малко и взех преди години по ячки и сега обективно съм много доволен. Субективно пак такива ще взема, ако стане нещо с тези, няма смисъл от ремонти изплатиха се дето се вика. :-D
Ванка, исках 10,8 волтова машина, не ми трябваше друга.Тогава имаше само МАКИТА, БОШ и МЕТАБО.По принцип си вземам БОШ, и пак него заглеждах, но този път си викам, я да е МАКИТА, ама сгреших.Модела им се оказа тотална издънка по всички показатели - и като здравина и мощност на тялото и като батерии :-D Все ми е тая какви машини правят в другите си класове, щом така се издъниха.Определено ме загубиха като почитател.
koveslav - майстор
Аз от доста години бях само с ловешката техника.Две-три години нищо не бях сменял и купувал,но в началото на тази година взех нов шлайф 115мм и бормашина за една ръка,пак Спарки.На шлайфа не помня модела,но звука му ме изнерви още при първите рязове и го замених с Макита.Бормашинката е BR102..HD. Работи,но и на нея технически погледнато звука и ми е странен,особено бученето и стърженето при ниски обороти.Сравнена с нея,15-16 годишните ми изтормозени Елтос бормашини мъркат като чисто нови във всички режими....За напред изцяло ще преминавам на Макита.Имам и друга техника на Макита и за сега съм очарован и от работата и от цените които съм виждал на частите и консумативите им.
prascho - майстор
Ми ще видим като почна да работя. Нищо чудно да слагам ушанки при работа с винтоверт. Понеже са актуални сравняванията на техника...ще направя една съпоставка между винтоверт и къртач по ниво на шума :-D .
koveslav - майстор
prascho написа:
Ми ще видим като почна да работя. Нищо чудно да слагам ушанки при работа с винтоверт. Понеже са актуални сравняванията на техника...ще направя една съпоставка между винтоверт и къртач по ниво на шума :-D .
Аз нямах впредвид нивото на децибелите,нито пък имам идея да разубеждавам или убеждавам някого в нещо.Примерно при ъглошлайфа една от най-уязвимите точки е конусната зъбна предавка.Критерий за нейното качество по принцип е безшумността и и липсата на стържещи звуци.При бормашините визирам друг проблем-при леко натискане на спусъка,за ниски обороти,които понякога е нужно да се поддържат и по-дълго време,електромотора бучи като претоварен.Това при старата машина го няма-мотора е тих и работи мазно още от ниски обороти.Иначе и двата инструмента естествено са си достатъчно шумни като вид електромотори,на която и марка да са производство.Успех,колега,само споделям впечатления и лично мнение.А винтоверт ползвам само на 220V и нямам абсолютно никакво мнение по въпроса за акумулаторните.
mitko64 - майстор
Абе имам една дузина Спаркита(точно 12бр.), добри бяха, но не са и евтини. Минах изцяло на по- евтини инструменти(като е китаец, поне да си пише на него). Специално за акумулаторни не бих им се доверил- или най- евтиното(да на ме е яд) или нещо доказало се скъпичко. За бензинови признавам вече само Щил. Иначе за ъглошлайфове и бормашини, все още им имам доверие на ловешките.
ZEDYCUS - майстор
Еди лесно се отказваш , преди време бях взел модел 453 на макита, видя ми се тотално по слаб от стария винтоверт 6270 и го махнах. Само заради слабостите на един модел, не могат да се сложат под един знаменател и другите модели. :-D :partyman:
Що не пробваш и това :arrow: Изображение
Много лесно се свиква със спусъка да се регулира силата. Ако ти трябва за пробиване има допълнителни патронници с 1/4 захват.
EDI - майстор
A, нямa дa го мaхaм, докaто не пукне, aкълa ще му вземa. :-D Бaщa ми ми нaпрaви изпрaвител, с него ще дaянят и винтовертa и мaлкия циркуляр МAКИТA.Зa откaзa се мaйтaпя, един модел не прaви мaркaтa, тук си прaв.Нямa дa вземaм друг 10,8 волтов зa сегa, мaкaр дa гледaх и удaрнaтa МAКИТA.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 50

Тема "Инструментите на Sparky - Ловеч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: