• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
ARC 140 e правотоков !Затова трябва да се спазва полярността описана на кутията на електродите. А за вида и полярността на тока gogo7777 е дал много добри пояснения!
gogo7777 - майстор
E убаво де.......амааааааааа...............
ще заварява ли :?: или.......

много многоточмия написах
flipz - помощник
Благодаря ти за информацията, тотално се бях объркал без табличката и пояснението ти.
Електрожена ми е ARC 140 - правотоков (на 15-та страница му направих малко описание).

gogo7777 написа:
ОБРАТНА ПОЛЯРНОСТ означава да сложиш електрода на (+)
ПРАВА ПОЛЯРНОСТ слагаш електрода на (-)
Последна промяна от flipz на вт авг 27, 2013 11:49 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
flipz написа:
Електрожена ми е ARC 140 - правотоков (на 15-та страница му направих малко описание).
Даде !Но човека (в случая gogo7777)едва ли се сеща за какво иде реч! :lol:
gogo7777 - майстор
защото съм свикнал на обикновените електрожени (променливотоковите) кабела на ръкохватката да е на (+)
Това не съм го писал аз, нали :?:
Изобщо не вдявам за кво иде реч :-D . А ти нали му написа за дадените електроди на коя полярност да заварява. А в последвалия пост на питащия се пише (разбира) точно обратното. Нямам вина, че някой не разбира собственият си зададен въпрос и последвалите отговори. Мисля, че бях достатъчно полезен......

agj.....ти какво схвана с твоя схватлив ум :-D
Даде !Но човека (в случая gogo7777)едва ли се сеща за какво иде реч!
flipz - помощник
Хайде да не се обиждаме ако обичате? Имах нужда от табличката и легендата към нея т.е. обяснението. Много добре знам какво питам и ми отговорихте за което благодаря, но не ме изкарвайте бавноразвиващ. Не всички са заварчици или трябва да бъдат и факта, че се интересувам означава, че ще се науча :) Благодаря. Преди години в университета съм имал дисциплина заваряване и практическа част не повече от по час при всички методи за заваряване :) и там не може да се научи всичко, дори и на теория. Нямам повече въпроси по темата "ръчно електродъгово заваряване" :)
gogo7777 - майстор
:-D
Радвам се, че нямаш повече въпроси по електродъговото заваряване. Успех :wink:
Здравейте!

Някой който ползва някоя от машините и има впечатление как работят на занижено мрежово напрежение (например около 170-180 волта) да сподели впечатленията си.

Решил съм да закупя някоя от машините.Още се двумя дали да е с TIG или не.
За момента ползвам инвертор на Вики-б 130T , при занижено мрежово напрежение е пълна скръб.
Едвам пали 2мм. рутилов и то на максималния си ток от 130 ампера.
Другото което не ми харесва е ниското ПВ. което има , с 3.25мм. на около 120 ампера топи два електрода и половина и му се включва защитата от прегряване.Това при положение че навън е по-хладно (около 10-20 градуса) , а лятото и два не може да стопи.

ПП. Работя предимно с базични електроди с диаметър от 2 до 4 мм.
dragozow - майстор
На 130T си му е толкова ПВ-то, и преди съм споменавал че максимум на третия електрод прегрява. Проблема според мен е по-скоро от охлаждането му. Съдя за това, защото едно Gysmi охлажда и е готово пак за работа доста по-бързо. Мисля че с теб си говорихме по телефона днес за това, 170 волта са над 20% отклонение от стандартите. Има решение, но са скъпи машините.
pansim - майстор
Ако наистина ти е необходима работа при 170 волта, то единственото решение е инвертор с коректор на фактора на мощност PFC.
Всичко друго е компромис. На ВИКИ-Б инверторите НЕ понасят понижено напрежение - тествано е. Пък за работа с базичен електрод - забрави при мрежа под 210волта.
Само машина с PFC, ама цената е друга...
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: