• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
kossis - специалист
Нищо не разбираш от техника, и не предлагаш сервиз !

Само на заяждане отиваш.

Незнам по какви семинари ходиш, но от техническата част си гола вода.

И аз рискувам да те обидя !

Междо другото, аз Ладовият карбуратор, отдавна съм го изучил и пренастройвал, сменял и ремонтирал !

Валбро е елементарен, но не съм го пипал, защото майстора ми го направи добре и не вижда смисъл да го базикам !
След 2 години престой, сипах 200 грама бензин от останалия ми от купената коса и след 15 дърпания мотора стартира-това е от първите 36 на Шведите !
А и ако вдигна много високите , може да прецакам мотора ! Ладата има оборотомер ! :mrgreen:

Моята коса е любителска, но е с метален осов прът предаващ мощността ! Не само че върти метален диск за издънки, но и може да си купя диск за дърво-20 лева и предпазител 70 лева !!! И да режа малки дървета !!! Също може да влачи и по голяма глава с корда 2.7мм !
Предпазителя е по скъп -щото е по сложен и много важен. Говориме за 323R II на Шведите.

Ти ще ми кажеш, какво може и какво не моята коса ! :mrgreen:

За сведение, в вашият магазин на Козлодуй имаше само от най- евтините коси на Хускварна (с жило) и Китайски до 500 лева !
Е тия Хускове с жилото могат само да въртят диск за трева, но не и за дървета, също не може да се товарят много в гъсти треви ! А Китайските коси са си Китайски та били дори и с метален прът !

Не знам защо си мислиш, че си по компетентен от майстор, който прави такива резачки всеки ден ???
И този майстор, обменя опит с по стари негови колеги, работили дълги години в официалните сервизи на Хускварна.

Да дойда при тебе ти да ме ограмотиш технически и литературно ?

Ти предполагам поне си виждал карбуратор ?

Невиждам какво ми отговаряш ??? Казах за какво са тия два сегмента и заставам напълно зад думите си !!!
Никого не лъжа и технически това което казвам е логично и вярно ! Аз нямам навика да говоря глупости !!!

Въобще не искам да блесна, просто обичам да казвам истината и да помогна на някого да НЕ направи грешен избор в покупката на такава техника, подведен от търговец "Експерт". Също споделям опита си от наученото при работата с машините, както и "откраднатата" информация от моят майстор с всички, за да се знае каква е идеята и правилната работа с тази капризна техника.

Нито съм се заяждал нито нищо. И изведнъж ........

Обясни как точно двата сегмента правят по екологичен мотора ???
Последна промяна от kossis на пет авг 23, 2013 5:31 pm, променено общо 3 пъти.
VLADO66 - майстор
Не мой с лошо бе kossis :| Двата сегмента способстват увеличаването на компресията и от там намаляване на разхода на гориво.
dragozow - майстор
Кардан се казва връзката....като сложиш циркулярния диск на 25 кубика ще се видиш с майстора ти. То ако можеше така...трябват ти поне 2HP за да не се задъхва.
kossis - специалист
За кардана може.

Относно 25-те куба на косата.
Значи аз до сега притежавах 25 куба Партнер Колибри. Слаб тример работещ само с корда.

Разликата между Партнера и Шведа е огромна и при палене и при звукът на мотора- Шведа има мощен звук.

Също-пръта и кардана са доста по дълги от на Колибрито, около 2 метра. Защо ли ? Механика !!!! По дългият прът и кардан предават по голям въртящ момент !!!

Те Шведите е така за красота са му сложили метален кардан сигурно.

Разликата в мощността също идва от разлики в карбуратора.
dragozow - майстор
Стига с тия шведи де, няма нищо шведско. За циркулярен нож ти трябват поне 35 см3, ако не вярваш на мен цъкни на сайта на Husqvarna. Мощност от 0.9 kW е прекалено малко за нож за храсти, не случайно върви с нож 255 мм и кордова глава T25, най-малката. Циркулярния нож става, но накратко казано като дадеш газ вместо "виуу" се чува "вииииууууу".... набира много бавно и се спира във всяка трънка. Трябват ти поне 2 HP за такъв нож, това е от около 35 см3 нагоре. Ако дойдеш в големия магазин мога да ти го демонстрирам, там има и големи коси. Аз също имам две големи моторни коси и са в работата, това Colibri за нищо не става. McCulloch от тази година имат 40 см3 модел с двоен самар, нож и кордова глава на цена 540 лв, с еко двигателите на Husqvarna.
kossis - специалист
Китайски за и за нищо не стават тия Шведски Хускварни :mrgreen:

Както кажеш, виждам че с Търговец и Жена да излезеш на глава просто е загубена битка !

Жив и здрав !

Бревй ти си като оборотомер бе човек :roll: !

Това като вица за полицаите и радара за скорост -трябваше да мине и да се чуе -няяяяууууууууууууу, а тоя мина и се чу- няу, така определили скоростта на водач които бил с превишена скорост двама спец -Полицаи.
dragozow - майстор
Имах предвид че 323 не е шведска, обикновено излиза от завода в Щатите, а напоследък от Китай. Не те карам нищо да купуваш, а просто да видиш разликата. Не ме мързи да ти запаля няколко просто да усетиш това "виу" на което се смееш.
kossis - специалист
Човек, Партнера има доста трески за дялане по конструкцията, но ако не беше той нямаше да окося 1 декар двор и то доста жилава и гъста трева , само големите жилави бурени му се опряха. направао го прегрях, но издържа и ми свърши голяма работа- 2 метра бурени ги махнах с него. Така че ако не беше той щях да се одзверя !
Лек е и разглобяем -лесен за транспорт.

За въпросната коса , аз мога да пробвам и по мощните при моя човек има ги и тях-тия с двата сегмента.

На металната табелка пише Швеция и майстора каза че там е правена с качествени части !!! Значи табелката и майстора са лъжци :!: !? :?:

В книжката с упътването която е за три модела -323R II, 327 Rx и 327 RDx- разликата им е че другите са разглобяеми и тнт - е упоменато че те могат да работят с глава Т25-заводската 2,4-2,7мм -6м. намотавана корда, и с Т35-по голяма и корда 2,4-2,7мм -8м намотавана дължина !!!

В раздел -Режещо оборудване, Шведите-Китайци :-D са написали - резец за сечене на дървета и са дали картинка с -циркулярният диск и са упоменали да се ползва само със специалният предпазител !!!!За да не стават сакатлъци !
Другите дискове ги знаеме -за трева и тнт.

В магазина на майсторчето има секакви-и за кухи папури и царевични кочани има специален диск !

Всички дискове са с един диаметър 255мм, но профилите на резците са различни.

Това от книжката.

Значи в книжката ни лъжат, и моя продавач ме лъже, пък ти казваш истината ?! :!: :?

Майстора ми бачка с оборотомер-не ги разбира тия- виу. :roll:

Ето какво казва още един прецакал се колега с тази Китайска коса ! :mrgreen:
forski написа:
Здравей колега, аз имам 323RII и вече втора година кося двора и поляната зад него, всичко около 700кв.м
От машинката съм изключително доволен, лека и достатъчно мощна за моя обем от работа, за малки и средни площи е перфектна.
Справя се добре и с висока и жилава трева както и с по-тънките издънки на храсти и дървета,
абе коси си всичко без проблем!
Според мен няма да сбъркаш ако избереш модела 323RII :)
И да се похвалиш като я купиш :)

Като я купих от магазина ми подариха очила и тубичка с масло, купи си и грес за ъглови предавки че трябва да се смазва на определени часове работа.
Последна промяна от kossis на съб авг 24, 2013 12:22 am, променено общо 1 път.
iivanov - майстор
Kossis,по-кротко, че и на тази тема ще и сложат катинара.
Драгозов, от любопитство, резачката 545 къде се произвежда?
dragozow - майстор
iivanov написа:
Kossis,по-кротко, че и на тази тема ще и сложат катинара.
Драгозов, от любопитство, резачката 545 къде се произвежда?
Швеция.

Иначе 323 се прави в Китай и Щатите. На металната табелка винаги пише Швеция, на капака на кашона пише страна на произход ама нали си измислям. За дисковете за храсти...ако беше така нямаше да се продават големите коси. Тази коса е тотален душегуб, с 0,9 kW ако си доволен значи не си пипал нищо по-голямо. Той диска за ставане става, всички са на цол вътрешен, съвсем друго е какъв е ефекта, а той е плачевен. Инструкциите са едни и същи, универсални с промени на моделите. Като цъкнеш на страницата на Husqvarna ще видиш че аксесоарите за машината са единствено за трева, тук пише и за еко двигателя за който твърдиш че са глупости:
http://www.husqvarna.com/bg/products/323r-ii/#features

Виждал съм и съм пробвал всички модели от марката, та знам доста повече от теб. Това че не искаш да чуеш си е твой проблем. 323 е по-мощен от най-малкия модел с нож 128R само с 0.1 kW, което е нищо, разликата е в самара, пръта и предавката.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: