• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 64
Ел. инструментите. Консумативи.
fbr - майстор
Не мога да вдяна този афинитет да се броят чуждите пари. Който си мисли, че има голям марж на печалба при търговия с ел. инструменти, да не чака, а просто да скача в бизнеса. На който му се виждат скъпи инструментите, да не купува от България, може да купи от цял свят. Ама тъй да се кибичи отстрани, и да се дава акъл най-мразя. Не търгувам с инструменти, но се радвам че инструментите станаха достъпни, и нещо като ми затрябва, не се въртя като калайджия, ами отивам и си го купувам от магазина. А на магазина, хвала на търговците, наредили инструменти, такива като за мен, такива за по-придирчиви, и такива за маниаци. Кеф ти риба, кеф ти паламуд.
profesionalist_wood - майстор
Аааа викаш каф ти паламуд а иначе не мога да си избера поне 50 вида spokeshave от магазина а само да се радвам че търговеца е внесъл 1 бройка и повече няма да го внася и изпадам тогаз в нерви....егати паламуда :lol:
atanasov2004 - специалист
Засегнаха се тука някои хора...Добре че е Интернет :-D и пазаруване през интернет. Времето ще покаже...
Идват много, ама много тежки дни за някои търговци. Света се променя старшно бързо... Директната продажба от производител през интернет и куриери променя ситуацията много. Огледайте се приятели колко много свободни търговски площи, складове и офиси се предлагат...Криза ли ? :-D Каква криза в Китай или съседна Турция :)
Моите клиенти/сега се занимавам с производство/ са : 1.Винаги прави. 2.Винаги получават качество.3.Винаги получават продукта на посочен адрес в точен срок.4.Разплащат в брой,ваучер,лизинг,отложено в бъдеще,в каквато си искат валута, бартер и т.н. 5. Ползват склада ми за съхранение, отсъпки, промоции и дребни награди за
лоялен клиент - почивка в Банско или екскурзия в чужбина :) и в един момент нямаш проблем за реализацията, а се
налага да работиш в почивни дни, да платиш двойно на работника, че и да го молиш да дойде в неделя....
Пък тука мрънкат че плащали осигуровки,такси и данъци :-D
iivanov - майстор
profesionalist_wood написа:
Аааа викаш каф ти паламуд а иначе не мога да си избера поне 50 вида spokeshave от магазина а само да се радвам че търговеца е внесъл 1 бройка и повече няма да го внася и изпадам тогаз в нерви....егати паламуда :lol:
Ми сигурно щот не се търси.Аз, например, даже и не знам какво е.И си дялкам с теслата. :-D
ivanj - специалист
Практично,но много опасно.
Георги Иванов(алцек) - специалист
И то много опасно,първо няма предпазител ,второ шината е хваната за предпазителя на шлайфа,няма мазане на самата верига.
ПК 40 - напреднал
А как стоят въпросите с мазането на веригата и аварийното спиране на тая адска машина? Дали оборотите на ъглошлайфа са подходящи?
п.п. Алцек,изпревари ме :yawinkle:
mitko64 - майстор
Преди повече от 15 г., на старата работа, на дърводелците бяха купили отнякъде нещо подобно, фабрично си, но нямам точно спомен за устройството. Помня със сигурност само, че беше с логото на Сандвик. Май обаче беше като редуктор и си имаше със сигурност резервоарче за масло. Даже рязах с нея и не беше зле, но един я взе да реже в къщи и я изгори. Каза че успял да стигне до 6 кубика. Рових досега в Гугъла, но нищо сходно не откривам. Някой да има такъв спомен или информация? Нещо за ъглошлайф Елтос ми се върти в главата, а и нещо за отвор в редуктора му за свързване към резервоара. Годината- 95,96,97 някога тогава.
dragozow - майстор
Това е доста опасно, шанса да останете без пръсти, очи и др. е прекалено голям. Веригата може да излезе от водещото колело, няма предпазител срещу скъсване, няма мазане, няма спирачка. Вече има прилични електрически триони за 200 лв. Не си заслужава според мен, това е като с диска за дърво на ъглошлайфа, че даже по-опасно.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 64

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: