съб ное 14, 2020 12:02 pmViali70 написа:пет ное 13, 2020 9:55 pmSoviet_Soldier написа:По-скъпа с 88лв. А какво е това микропроцесорно запалване CDI в Шиндайвите ? Аз,мисля,че това е бубина както на Щил . А Японците,да е по-звучно го наричат микропроцесорно запалване. Предполагам,че не съм прав за това питам .пет ное 13, 2020 9:36 pmViali70 написа:Това са утвърдени брандове, едва ли ще се предадат лесно. Иначе при неправилна експлоатация и за под 10 кубика може да се съсипе резачката. Колкото до пластмасовия капак, той е хубаво да е метален, когато там е спирачката и пак от глупост трябва да се дава газ със спирачка, че да се стопи пластмасовия. При този модел спирачката не е в капачето. Вероятно магнезият е по-издръжлив от качествената пластика, но пък това е една от причините японката да е по-лека. Иначе съм съгласен, че Щил изглежда по-масивна и професионална, но е нормално, все пак е и значително по-съкпа. Ако по цена сравняваме, то ms261 е аналог на 600sx.
На мен ми се искаше мнение на хора които са работили с въпросните модели резачки Макита ea5000p и Шиндайва 501sx . Не е като да хвърла едни 1500 лв за Макита и тя да се предаде на 100-200 кубика за това се интересувам. И всичко клони пак към ms261 Шиндайвата ми се струва малко указионна. Също е с капак на веригата от някаква пластика - което не отива на професионален трион .
Каде в България мога да намеря 600sx или 601sx търсих в нета и не намерих сайт в България да ги предлага.
съб ное 14, 2020 12:02 pmViali70 написа:По принцип CDI е запалване чрез разреждане на кондензатор, към запалването има залята платка за управление, чрез нея се оптимизира искрата. При някои служи, и като защита. Иначе казано не може да се преминат определени критични обороти чрез настройките на карбуратора, защото при достигане на максималните безопасни (да речем 14 000об/мин) започва запалването да дава пропуски и по този начин предпазва двигателя.
По-скъпа с 88лв. А какво е това микропроцесорно запалване CDI в Шиндайвите ? Аз,мисля,че това е бубина както на Щил . А Японците,да е по-звучно го наричат микропроцесорно запалване. Предполагам,че не съм прав за това питам .
Относно магазините, скъпите професионални модели у нас не са много разпространени. Гледам че от по-мощните модели 667 е най-разпространена в България. Може да пробвате да се свържете по имейл с някой магазин търгуващ с тяхна продукция и да попитате, дали може да си поръчате конкретен модел, или директно до представителя на марката в България.