• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
pansim написа:
При моите инвертори няма никакъв проблем
При останалите - повечето въобща не работят при такова напрежение, а други се взривяват яко като ги натовариш
Всичко е до изпълнение.
А кои са тия другите ?
Както вече писах и по горе и на китайските изобщо не им пречи ниското напрежение, работят си без проблем!А и на елементите вътре не им пречи,не съм видял взривен апарат от ниско напрежение!
Докато марковите машини при ниско напрежение дори спират да работят! Това е с цел защита -това ми го беше написал ти ,но така и не уточни подробностите !? Ето го:
pansim написа:
Отговора е елементарен - марковите машини имат защита от понижено напрежение. Просто изключват под определена стойност на захранването. Това е направено с цел, не само защита на инвертора, но и гарантиране на заявените от производителя заваръчни качества, а не просто мятане на искри. При евтините китайци няма такава защита.
gogo7777 - майстор
Докато марковите машини при ниско напрежение дори спират да работят!
Ко рече :shock:
Не те знам от къде си, ама сигурно знаеш ЦУМ и Университета къде са в София и какво е разтоянието между тях......Та преди години правихме ревизионната пътеката по която ходи железничара в метрото между двете метростанции. Имаше само една времянка (преносимо ел. табло) горе-долу по средата в тунела. Не съм имал никакъв проблем със заваряването. Налагаше се да се ползват n-броя 50-метрови удължители. Напрежението беше много ниско, понякога и под 170 волта. На смяна работехме по 8 заварчика с 8 апарата непрекъснато, японците с техните ел.инструменти бяха само черешката на тортата :-D . Апаратите почти на всички (както и моя) бяха Power Max 150 на Castolin. Заваряваше се с рутилови 2 и 2,5мм., с базичните пак ставаше, но трябваше да се изчакваме, защото повече от двама не могат да запалят дъгата.

Пансим ти прави тест с неговия инвертор при напрежение 160 волта. Това пропускаш ли го..... :?: . Пусни твоя (или който си искаш) китаец на такова напрежение и сподели резултата.
pansim - майстор
agj написа:
Както вече писах и по горе и на китайските изобщо не им пречи ниското напрежение, работят си без проблем!А и на елементите вътре не им пречи,не съм видял взривен апарат от ниско напрежение!
Ако бе навътре в нещата, нямаше да задаваш подобни въпроси. При марковите машини има защита с цел гарантиране на заваръчните параметри. А при някои от евтините китайци наистина се повреждат. Много е дълго за обяснение по форуми. Просто го приеми за истина. И сега аз те приканвам да направиш същия тест като моя на 160 волта с твоя китаец и 2.5 мм базичен електрод при ток по потенциометъра 110А /както при мен/
Е тогава може да говориш, сега само празни приказки слушам...
agj - майстор
pansim написа:
agj написа:
Ако бе навътре в нещата, нямаше да задаваш подобни въпроси. При марковите машини има защита с цел гарантиране на заваръчните параметри. А при някои от евтините китайци наистина се повреждат. Много е дълго за обяснение по форуми. Просто го приеми за истина. И сега аз те приканвам да направиш същия тест като моя на 160 волта с твоя китаец и 2.5 мм базичен електрод при ток по потенциометъра 110А /както при мен/
Е тогава може да говориш, сега само празни приказки слушам...
Понеже явно ти е доста къса паметта ще ти припомня какви приказки сме си казали преди време в тази тема !И отново заради касата ти памет ще припомня че нямам китаец имам си хубава маркова машина и не ми трябва да правя никакви тестове ,просто споделям неща от личния ми опит ...та ето припомням ти какви приказки си бяхме казали преди време ,пък ти сам прецени празни ли са били или не :
agj написа:
А понеже стана въпрос за напрежения аз има един въпрос и може би pansim е човека който ще отговори …..!? Наскоро се случи на един обект на който напрежението явно беше слабо (по малко то 220V) -работихме с един марков инвертор т.е.моя е един „хасковски китаец” на колегата ,получи се доста интересна ситуация китаеца работеше без да изпитва проблеми от липсата на напрежение докато мараковата машина за момент спира а след това отново заработва –китаеца буквално „дърпаше тока „ на марковия !Та въпроса ми е защо марковата машина е толкова чувствителна.. а китаеца не !?Работил съм и с други маркови машини и всички имат същия проблем с ниско напрежение ?И по важния въпрос е: може ли това ниско напрежение да нанесе щети на инвертора?
П.П.Забравих да кажа че инверторите работиха на ВИГ !Може изобщо това няма значение ,но все пак съм длъжен да уточня ситуацията !
pansim написа:
Отговора е елементарен - марковите машини имат защита от понижено напрежение. Просто изключват под определена стойност на захранването. Това е направено с цел, не само защита на инвертора, но и гарантиране на заявените от производителя заваръчни качества, а не просто мятане на искри. При евтините китайци няма такава защита. ...
agj написа:
Благодаря!Само да уточня че машината не изключва а дисплея” примигва „ за времето в което липсва необходимото входно напрежение ,това също ли е един вид защита и няма да има последствия върху инвертора т.е. това да нанесе повреда?
pansim написа:
Темата е обширна и може много да се каже още...ако някой се интересува де...
agj написа:
Колкото повече информация дадеш толкова по добре –предполагам че на доста хора ще им интересно ,защото подобен проблем може да се яви при употреба на много дълги кабели ,или слабо напрежение по вили ,къщи и др.сгради !
НО и до сега информация по въпроса липсва!! Информацията от твоя страна е че инверторите произвеждани от теб издържат при работа с ниско напрежение!И аз тук съм длъжен да попитам - Щом твоите инвертори издържат на ниско напрежение пък марковите НЕ ,то тогава трябва ли да заменя моя марковия инвертор с един твой!? Изображение

И малко по късно в отговор на по горното питане се опита да се включи и Гошето:
gogo7777 написа:
"agj"При такива ситуации, превключи на LIFT TIG. Проблема е при самото запалване (който запали пръв печели ). В повечето случаи помага. Защо е така не знам
Пробвах предложението ....но резултата беше нулев :китаеца продължаваше да си заварява без проблем при ниското напрежение.....а и продължава да си заварява и до този момент ,а на моя марковия винаги му сработваше защитата :2thumbs:
pansim - майстор
Аз онзи ден със стария москвич 408 останал от дядо ми, вдигнах 230км/ч. И то с газова уредба :lol:
Е сега вЕрваш ли ми?
Това са твоите приказки. А дали, и кога ще си смениш инвертора си е твоя работа. Аз излагам факти, а ти - приказки
За последен път казвам - китайските инвертори са огромен брой модификации. Някой от тях са горе -долу прилични, а други са откровенни боклуци. Това е истината. И никой не знае на какво ще попадне, докато не го тества по пълна програма, и даже да се отвори за да се види какво, кое и как.
Може би изключение правят фирми като на уважаемия г-н Драгозов, които внасят продукция с предварително известно качесто - но там и цената е друга и това е напълно нормално.
agj - майстор
pansim написа:
Това са твоите приказки. ..... Аз излагам факти, а ти - приказки
Моите приказки са са 100% факти независимо дали това ти харесва или не !За разлика от теб обаче аз нямам изгода да рекламирам нищо- нито китайски нито моркови машини!Защото изложените от теб ,като ги наричаш "факти" са чиста проба реклама !
Но както и да е , аз считам въпроса за приключен ,независимо от това дали съм получил желания отговор или не !
Желая успех в бизнеса !
pansim - майстор
Колкото и да не ти се вярва, така наречената реклама, въобще не ми е необходима.
А твоите приказки, само ще доведат до още излъгани.
По-умни хора са казали - Когато фактите говорят, и боговете мълчат.
За щастие, има хора които знаят и ценят качествените инструменти, и знаят че безплатно е само сиренето в капана на мишката.
Успех и на теб!
teon - специалист
pansim написа:
знаят че безплатно е само сиренето в капана на мишката.
...взеха да прехвърчат искри ,та малко да разведря темата, и да се намеся в спора откъм веселата страна :) ...сега е криза и напоследък практикувам лов без сирене...на негово място в капана слагам едно бръснарско ножче...като влезе вътре мишката почва да върти глава, да се тюхка и да вика- ааахх тоя пак не е сложил сирене...и айдеее,главата и хвръква :razz:
idunno - специалист
Чета разни излияния, как маркова машина при ниско напрежение издишала спрямо "маркова" китайска.Ей, бях малко в лошо настроение, но това ме развесели истински.Аз от толкова време заварявам с маркова техника и никога не ми е правило впечатление напрежението, защото никога машината не е спирала, нито заварката е имала лошо качество.
И опитите на някои хора да си позволяват да сравняват китайски боклуци с професионална техника, води до това, че кара други хора много да се смеят. :-D :-D :-D :-D
agj - майстор
Виждаш, ако знаеш - знаеш, ако виждаш.Но как да знаеш и да разбереш след като не виждаш по далеч от носа си! :-D :-D
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: