Ел. инструментите. Консумативи.
Павлин80 - помощник
нед мар 27, 2022 12:23 pmИндианец написа:
Павлин80 написа:
чет мар 24, 2022 1:25 pmИндианец написа:
Пробвай при леко леко дърпане на въжето дали веригата ту висва, ту се натяга, доколкото разбрах като дърпаш въжето веригата се движи, може да има нещо излишно при съединителя.
Също може да пробваш като я запалиш на да допреш веригата до дърво(на празен ход) ако спре да върти веригата и не смени звука машината може да си баш по съединителя.
Благодаря! Ще пробвам.
И да сподели после какво е станало, това за диагнозата горе долу да си направиш, ако не им разбираш много на тия машинки я носиш на някой който разбира.

Новите макове само съм пробвал, добре са като работа, ресурса не знам.(cs 380и cs 340)
Взех един от 90те и си го възстанових, доволен съм, добра изработка е, малките модели не са с такава мощност като съвременните им аналози с еднакви кубици.
Казвам го като начинаещ, повече ми е мерак да ги ремонтирам като хоби.
Павлин80 - помощник
нед мар 27, 2022 12:25 pmПавлин80 написа:
нед мар 27, 2022 12:23 pmИндианец написа:
Павлин80 написа:

Благодаря! Ще пробвам.
И да сподели после какво е станало, това за диагнозата горе долу да си направиш, ако не им разбираш много на тия машинки я носиш на някой който разбира.

Новите макове само съм пробвал, добре са като работа, ресурса не знам.(cs 380и cs 340)
Взех един от 90те и си го възстанових, доволен съм, добра изработка е, малките модели не са с такава мощност като съвременните им аналози с еднакви кубици.
Казвам го като начинаещ, повече ми е мерак да ги ремонтирам като хоби.
Ще пиша, чакам да ми дойде бобината защото старата и е скъсана пружината на лулата и не пали сега 😊инъче я сглобих и забелязах че като притегна съединителя и завъртя веригата се върти чашката и буталото! Разглобих я отново гресирах игленият лагер и затегнах съединителя на ръка и сега няма проблем, ще видим като запали съединителя сам ще се презатегни и дали ще работи 😊Благодаря отново за съветите!
Индианец - специалист
Това е могло да се оправи, на на китайската резачка 3 пъти поне там ми се скапва.
На Хускварната не знам(имаме като твоята и една 353), май и там може.
Павлин80 - помощник
нед мар 27, 2022 12:44 pmИндианец написа:
Това е могло да се оправи, на на китайската резачка 3 пъти поне там ми се скапва.
На Хускварната не знам(имаме като твоята и една 353), май и там може.
Купих нова защото и лулата имаше дупка и като я махнах 2 пъти заради съединителя стана по голяма и спря да пали, късмет 😊
flameelement - напреднал
нед мар 27, 2022 11:00 amДимитър Димов написа:
нед мар 27, 2022 10:25 amflameelement написа:
съб мар 26, 2022 9:54 pmSoviet_Soldier написа:

А какъв е определеният бюджет? Иначе за кастрене и ниско тегло, "top-handle" резачките са най-удобни. Обаче ако се ползва и за рязане на дърва, класиката Stihl MS-170/180 ще свърши работа. Има и по-евтини алтернативи, като McCulloch CS 330 и Oleo-Mac GSH-400.
Благодаря ти много за насоките! Съвсем в начинаещ съм в рязането с трион, а и изпатих с един партнер от олх, та мисля да се придържам към по-бюджетен вариант.
Партнера изобщо не бяха лоши машиниТакива неща се купуват от специализирани магазини така да се каже,а не от незнайни мургави търговци от олх.Маккулоча и олео-то не са лоши.Има едни stiga ,ако не се лъжа са бившите "алпина",в момента цената им е 220-300 лв,за 35-40 кубикова.Каквото и да купиш се съобрази с това има ли сервиз на близо.
Парнера не е лош, просто вместо почти нов се оказа почти умрял. Както и да е. А въпросните stiga откъде могат да се купят и да имат читав сервиз след това?
Благодаря!
Димитър Димов - специалист
нед мар 27, 2022 2:13 pmflameelement написа:
нед мар 27, 2022 11:00 amДимитър Димов написа:

Благодаря ти много за насоките! Съвсем в начинаещ съм в рязането с трион, а и изпатих с един партнер от олх, та мисля да се придържам към по-бюджетен вариант.
Партнера изобщо не бяха лоши машиниТакива неща се купуват от специализирани магазини така да се каже,а не от незнайни мургави търговци от олх.Маккулоча и олео-то не са лоши.Има едни stiga ,ако не се лъжа са бившите "алпина",в момента цената им е 220-300 лв,за 35-40 кубикова.Каквото и да купиш се съобрази с това има ли сервиз на близо.
Парнера не е лош, просто вместо почти нов се оказа почти умрял. Както и да е. А въпросните stiga откъде могат да се купят и да имат читав сервиз след това?
Благодаря!
Цитираните цени ги видях тук https://etech-bg.com/produkti/ruchni-mo ... facturer=4 ,но кой е представител и ги поддържа не зная. Когато се спреш на нещо е хубаво там от където го купуваш да се поинтересуваш за сервизното обслужване.Маккулоча,партнера(вече го няма),пулан( не се предлага в БГ) са под '' шапката'' на хускварна,олео-то са италиански ,представителя е някъде по София,но видях че и двете марки ги има в бриколаж.Преди години съм виждал хора с магазини за горска техника да продават алпина (стига),домлар,соло,хомелит и те поемаха сервиза,но с времето някои се отказаха,други минаха към щил или хускварна и сега предлагат тези марки и дъщерните им.
Soviet_Soldier - специалист

Най-бюджетните варианти са китайските, примерно Raider RDP-GCS18. Stiga също са китайски, а не маркови резачки. В България същите може да ги намерите под други брандове, като Villager. Конструкцията е една и съща, с леки изменения по пластмасите.
flameelement - напреднал
Благодаря за отговора. Не знаех, че стига са китайски. Засега мисля да се въздържа от китайска. Вероятно ще се насоча към Маклъч. Предполагам Драгозов е добре да търся.
Димитър Димов - специалист
нед мар 27, 2022 5:38 pmSoviet_Soldier написа:

Най-бюджетните варианти са китайските, примерно Raider RDP-GCS18. Stiga също са китайски, а не маркови резачки. В България същите може да ги намерите под други брандове, като Villager. Конструкцията е една и съща, с леки изменения по пластмасите.
Не съм много сигурен че са китайски.Някъде Драгозов беше писал че са шведски и че познава вносителите,но дърворезачки не внасяни.
Soviet_Soldier - специалист
нед мар 27, 2022 8:18 pmДимитър Димов написа:

Не съм много сигурен че са китайски.Някъде Драгозов беше писал че са шведски и че познава вносителите,но дърворезачки не внасяни.
Така е, марката е шведска, както примерно Raider е българска, но резачките са китайски. Погледнете първо Stiga sp-526 отпред където е заглушителя и картера и я сравнете с Villager VGS 5032 PE или Dnipro-M CS-54, Alpina ACS-552 това са абсолютно идентични резачки, като конструкция, имат само леки разлики в пластмасите.
Последна промяна от Soviet_Soldier на вт мар 29, 2022 1:28 am, променено общо 2 пъти.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: