• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
Погледни захранващия кабел дали не пречи на лоста да се движи! Пробвай без капак и със затворен капак! Понякога го има този проблем от лошо наредени кабели!
KnauFer - специалист
Здравейте ,прецака ми се винтоверта ,става дума за това:
Изображение
не е този модел,но пак е 570 вата 6000 оборота ...
става думза за това че накраиника с адаптора стои отцепен от съеденителя ,колкото и да го натискам -не зацепва ...
Някой може ли да ми обясни каква е повредата ,и как бих могъл да я отстраня ?
Не искам да я давам в сервиз,щото ми се е случвало да оставя вещ с незначителен проблем,и не само ми я върнаха неоправена ,ами и с нов проблем :) така че ..
thinkpad - майстор
Искам да задам въпрос относно един ъглошлайф Sparky. Доста стар, етикета е изтрит и не мога да кажа точен модел. Имам искрене от колектора на ротора и прекъсване на електромотора, съпътстващо с особена миризма. Да считам ли, че има късо съединение в намотките и не подлежи на ремонт?
thinkpad - майстор
Е, сега. То оставаше и четките да не проверя. :) Едната е сменяна, защото на някой му се струвала изтрита и е практически нова. Другата също не е изтрита значително, а то механизмът който ги притиска е такава пружинка, че почти до последно може да са изтрити и пак да правят контакт. За самите четки има предвидени специални капачета, с които може да се инспектират, без да се отваря целият ъглошлайф.
ivanj - специалист
Да считам ли, че има късо съединение в намотките ? Да
и не подлежи на ремонт? Не подлежи
monster18 - специалист
Колеги аз имам проблема подобен на колегата с ъглошлайфа с повреденото копче и при мен е същото копче но при мен копчето отказа оказа се че се е счупило точно по средата и няма оправяне кажете ми как да му сложа друго копче пък било то и с преправяне
thinkpad - майстор
ivanj написа:
Освен късо съединение други опции няма, така ли? Долу-горе за това ми е въпроса. :)
ESPACE - майстор
thinkpad написа:
ivanj написа:
Освен късо съединение други опции няма, така ли? Долу-горе за това ми е въпроса. :)
Абе то всичко подлежи на ремонт, въпроса е струва ли си. Щом хвърчат искри и мирише странно значи 95% има нещо изгоряло. Оставям едни 5%, защото съм виждал машина с кръгов огън на колектора от неподходящи четки и натрупан графитен прах между пластините на колектора окъсяващ отделните намотки.
KnauFer - специалист
KnauFer написа:
Здравейте ,прецака ми се винтоверта ,става дума за това:
Изображение
не е този модел,но пак е 570 вата 6000 оборота ...
става думза за това че накраиника с адаптора стои отцепен от съеденителя ,колкото и да го натискам -не зацепва ...
Някой може ли да ми обясни каква е повредата ,и как бих могъл да я отстраня ?
Не искам да я давам в сервиз,щото ми се е случвало да оставя вещ с незначителен проблем,и не само ми я върнаха неоправена ,ами и с нов проблем :) така че ..
Оказа се че машината е натрупала прах в зацепващия механизъм-след добро почистване е отново перфектна.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: