• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте!
От две седмици съм собственик на TIG 200 Pulse http://www.argo-market.com/Products/Details/1725 закупен от Драгозов. За сега съм го ползвал само за електродъгово заваряване с рутилови и базични електроди и се държи перфектно.За заваряване с аргон все още не съм го ползвал , защото нямам бутилка с аргон и редуцир вентил(до седмица се очаква да се сдобия и с тях) и ще дам одзиви.

ПП.Към машината вървеше подарък - фотосоларна маска http://www.argo-market.com/Products/Details/1574.
От нея останах приятно изненадан - работи просто перфектно.
edesign - специалист
да не прозвучи като реклама но преди година си взех MMA 200 от тук aigwelding.com. Намират се зад магазин Зона София Орион.
Машинката работи чудесно, произвеждат се тук в бг, сервиз гаранция, всичко е ОК. Хората са много точни.
dragozow - майстор
Потвърждавам и аз, точни са.
dpp - специалист
dragozow написа:
Потвърждавам и аз, точни са.
Точни ма доста скъпи, ARС 200 - то дето взех от тебе е перфектно с 1/3 по ниска цена! Ако знаех, че пускате TIG200 на промоция със соларната маска за 8ХХлв щях направо него да поръчам ама на... :?
dragozow - майстор
Да, по-скъпо продават. Иначе не си казал че ти трябва маска.
Avas_co - майстор
Колега Драгозов, имам Арк 200, на кутията пише ,че машинката трябва да се продухва с компресор периодично.
Въпросът ми е дали е достатъчно да я продухвам през отворите за вентилация, както аз правя или трябва да демонтирам капака(това няма ли да е проблем за гаранцията,защото машинката е на 6-7 месеца и...)
dragozow - майстор
Ако работиш в мръсна среда или често го отвори и продухай от разстояние. Целия син капак се сваля с развиване на винтчетата от страни. Не губиш гаранцията, няма гаранционна лепенка умишлено, защото където има вентилатор има и прах. Ако те притеснява го донеси в сервиза, ще стане за 10 минути, не струва нищо и ще те черпя кафе.
Avas_co - майстор
Благодаря за отговора и предложението, но съм от Пловдив и едва ли ще имам възможност да се възползвам, а и няколко винтчета не са ми проблем.
Като цяло съм много доволен от машинката, не съм заварчик, но в работата ми се налага да правя неотговорни заварки сравнително често,така че машинката ми е от важните инструменти.Лятото ми се случи почти цял ден да заварявам с 4 мм. електроди ,а машинката даже не даде признаци на леко загряване.
pansim - майстор
Е, а ти как разбра, че не е загряла :)
Или очакваш да започне да пари на допир :lol:
При инверторите външно загряване на кутията практически няма. Само затопля въздуха през вентилационните отвори, но никога не е горещ този поток. Това не означава, че елементите вътре са ледено студени. :lol: Ако искаш за проба изгори един електрод на максимален ток при свален капак и СЛЕД КАТО ИЗКЛЮЧИШ от контакта пипни радиаторите - ще се изненадаш
Спазвайте времето за работа при определен ток, написано на машината. Ще ви спести главоболия.
А това - цял ден с 4мм, нищо не говори. Може да си стопил 3 електрода за цял ден, а може и две кутии по 5кг :partyman:
Avas_co - майстор
Не е загряла -не е сработила защитата(при околна температура над 35 градуса)
Колко електрода да съм изгорил-ми малко под кутия .
Така доволен ли си?
Обясних за какво я ползвам машинката и в интерес на истината 200 А са ми повече от достатъчни,спокойно можех да мина и с 140 А, но я взех на принципа на Мечо Пух.
Заваряването с 4 мм. електроди си беше инцидентно за мен и затова го споменавам,ползвам основно 2,5 и така...
И мерси за препоръката, но си пазя инструментите,защото аз си ги купувам и те ми вадят хляба.
Хайде :partyman:
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: