• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
Ел. инструментите. Консумативи.
пишман_майстор - майстор
Да, 1.1квт. Поне не лъжат в това, че масовите китайци кат им напишат киловатите, литрите въздух в минута, малее... ум да ти зайде.
За тез пари - тоя е приемлив, качество /цена/параметри -бива.
Има по-хубави , но и парите им растат в геометрична прогресия.
При теб проблема може да е следния: филтър ( щом си боядисвал, гаранция е "насмукал" и боя ). И ревизия на главата , клапани/пластини за мръсотия и плътност. 95% съм сигурен, че има какво да се желае там.
Сегменти не бързай, това е последното , което се налага , поне като са идвали разни за ремонт при мен .
Почисти и раздвижи разтоварващия клапан на бутилката .
kozl - майстор
Добре. От извстно време филтъра е нов и не съм боядисвал. Значи клапаните :roll:
Но силно духа от отдушника на картера, а това означава - сегменти.
Преди да смениш сегменти, или да смениш мотора, може да ме провериш хлабините на клапаните.
Закупих глава boge skm 35. 4 цилиндров 11kw. Днес го разглобих и чудо всичко беше станало лепкаво. На четвърти цилиндър е някакъв по различен. И там има луфт в биелата и буталото. Но не намирам никаква информация в интернет. Всяка една информация ще ми е от полза включително и части. Как работи този компресор защо 4ти е различен може ли да се направи нормален като останалите ползи от това и какъв мотор може да търся по 11кв
hidrazin - майстор
Я. тоя бот проявява някакви признаци на грамотност. :?
Ма с българския език няма бот който да се оправи без грешка.
:partyman:
niko_iotov - помощник
Здравейте. Искам да сменя компресора си Einhell TC-AC 420/50/10 https://www.onlinemashini.bg/elektriche ... 010v/44615
Като цяло е на ръба за това, което ми трябва. Използвам торнадо от време на време ( изисква 160л на 6 бар).
Дават му дебит на входящ въздух 420л.
На изхода:
0 бара - 235л
4 бара - 200л
7 бара - 150л
На ръба е и когато го използвам работи без да спира и много загрява. В даден момент спира даже и след 2 минути и рестарт пак тръгва за минута две.
Предлагат ми такъв компресор Ceccato blue line lt90 https://saldotecnica.net/en/product/cec ... pressore-9
За него намерих само това в Интернет.
225литра ниво на засмукване. Има модел в бг, който пише 251литра мисля.
Въпроса ми е: моя е 2.2 кв. И е 700лв.
Този е 1.5кв. и в бг е 1400лв.
Възможно ли е моят да е наистина по-добър по характеристики от професионалния?
dragozow - майстор
Като гледам с коя глава е, 250 л/мин, до изхода се губят ~20%, тоест това не е ъпгрейд. Разликата е, че е профи модел с отделна глава и мотор. Трябва ти нещо с глава поне B5900, а там отиваш на бутилка поне 270 л, трифазен ток и ~3 бона. Ако ти е за домашна работа може да се мъчиш със сегашния, макар че като прегрява няма да изкара много.
пишман_майстор - майстор
Имаше един момент, когато ми трябваше много въздух . Какво направих, въпреки, че не е много правилно , но...
Значи два компресора пълнят трета бутилка , оттам - в инструмента ( пистолет за мазилка) . Какво се случи? Единия работеше по-често , колкото и да се постарах да изравня пускателите им. Но в един момент се включваше и втория и така дебита нарастваше двойно.
Доволен , като цяло.
Ако случайно имаш още един , идентичен със сега който имаш или дори и малко по-малък да е, само да "запълни" пиковите моменти, ще можеш да си свършваш работата.
Иначе отиваш на предложението на Драгозов.
niko_iotov - помощник
Мислех варианта, който е предложил колегата по-горе с два компресора, но не знаех дали ще стане. Мислех да добавя просто един малък 24л. и възможно най-прецизно да им изравнят пресостатите, за да включват и изключват горе-долу заедно, но не знаех дали ще се добавя и неговия дебит и ще дойде това, което ми трябва или ще се смята по друг начин.
Благодаря за бързитр отговори. Видях, че не беше писано много скоро в темата!
kozl - майстор
А какво ще стане ако няколко малки компресорчета с бутилки се включат през ОК към колектор, от който да се ползва въздух.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38

Тема "Компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: