• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
Скила го имам повече от 10 години(една от първите ми машини) огледай ролката на водача, при мен е леко изместена настрани и в резултат на това при рязане на по-дебели неща разреза не е перпендикулярен. Като монтираш ножче се вижда. Аз още не съм се наканил да го модифицирам и да му реша тоя проблем. Кофти е че няма бърз захват, но пък е дуракоустойчив и има два слота за съхранение на ножчета в основата двете червени пера в края на основата :-D. За вибрации не мога да кажа на мен ми се струват много но съм нямал друго зеге и нямам основа за сравнение.
Chefo77 - майстор
Не говоря за предварително настройване на оборотите (от потенциометър), а електроника, която управлява оборотите в зависимост от натиска върху спусъка.
Не само Бош го имат, просто в този клас го имат само те, а за мен си е удобство.
koveslav - майстор
Chefo и Мактек е с тази екстра.Скоро питах за подробности за едни триони и се оказа,че Мактек се регулира от спусъка,а в същия клас Макита била с отделен потенциометър.
griffin - майстор
И скила я има тая екстра на спусъка, има и отделен потенциометър с който регулираш максималните си обороти а с спусъка регулираш от 0 до максималните настроени.
Chefo77 - майстор
За Мактек-а имах съмнения, за Скил-а не знаех.
Lub0o - напреднал
Взех си този Bosch - http://profesionalnatehnika-bg.com/bg/% ... st-800-pel
Взех го от магазина лично и момичето обърка ли се нещо незнам,но ми даде и кутийка със 8 ножа към зегето :-D
А иначе взех Bosch-а заради куфара,SKIL-а няма.
Днес порязах малко и съм доволен,сега разбрах че просто не ми трябва повече мощност.
Chefo77 - майстор
Ако зегето е модела с лампа - колегата ползва такова около година професионално. Съвсем съвсем прилично се държи, нищо че е хоби.
Освен честито да ти кажа, друго не зная какво :)
koveslav - майстор
Хайде и аз съм в отбора на дърводелците с Maktec MT431. Пробвах на място-покрива всичките изисквания,които споменахте тук,според мен и много добър баланс има,доволен съм. С три позиции на възвратно постъпателно движение,плавни обороти от спусъка- наистина много плавно се регулират от 0 до МАХ.Доволен съм,вече направих проби и на метал и дърво,добра машинка.Плота е ламаринен,но за мен е достатъчно стабилен.
presar - специалист
Здравейте харесах си това нещо Изображение
Въпроса ми е дали ще се намерят ножове за него,защото върви само с 1бр.
griffin - майстор
Имам предишен модел на същия и на същата марка ако видиш цената на ножовете веднага ще ти мине мерака по спомен един такъв широк нож беше към 15-20лв, има нож за метал и по тесен за дърво, пак по спомен цената на комплекта ножове се въртеше около 30евро.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: