• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
anabolicbeast - специалист
dragozow написа:
Гаранционна карта имаш ли? Какво пише? Каква ти е машината? От новите серии важат всички сервизи, от старите само някой с когото търговеца има договор и му е превел процент от оборота. Общо взето носиш машината в сервиза, не съм гледам на новите гаранционни има ли го това за 6 месеца.
BR 100 - утре я вземам от куриера, поръчана от Девимакс!
Взех я! Пише, че до две седмици след изтичане на 6 месеца от покупката да се носи на профилактика! В гаранционната карта няма сервиз във Велико Търново и съм леко потресен! :|
dragozow - майстор
Ако не ти е спешна я даваш на някой познат, който пътува в посока на някой сервиз.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Да питам, та може някой да помогне:
Хоби акумулаторен винтоверт "агояма", повреден адаптора 220/24в. На щифтовете 220в не се мери верига, което насочва към прекъсната първична на трафчето. Изводите от намотката и спойките към щифтовете са добре, сиреч нещо по-навътре ще да е. Ама с тея дебели пръсти да развивам и пренавивам... :?
ESPACE - майстор
Копай под изолацията, трябва да има термопредпазител свързан към единия извод на първичната. Шунтирай го.
Svetoslavoff1 - майстор
ESPACE написа:
Копай под изолацията, трябва да има термопредпазител свързан към единия извод на първичната. Шунтирай го.
Господ здраве да ти дава!
Този път въоръжен с часовникарските очила и едно фино скалпелче "копах" под изолацията и шунтирах от изводите на "бялата кутийка":) и всичко е наред. Само за инфо, съпротивлението по пост ток беше около 490 ома.
ПП наистина добре беше прикрито и чак под третия слой изолация се показа.
ESPACE - майстор
Е, нали трябва да изгори при определена температура :) . Затова го слагат максимално близо за намотката. Добре е че си го оправил без повреди.
MASTER - специалист
Makita BDF 456 - загуби се плавния старт. В момента стартира на максимални обороти, което не е много приятно за работа.

Колко би могло да струва отстраняването на повредата.

В момента нямам възможност да я закарам в сервиз да я погледнат. Бих я занесъл, само ако цената на ремонта е относително разумна.

Дано е характерна повредата, че иначе с кристална топка трябва да се гадае. :?
Kumay - майстор
MASTER написа:
Makita BDF 456 - загуби се плавния старт. В момента стартира на максимални обороти, което не е много приятно за работа.
Прекъсвачът е за смяна!
Код 650637-9. Цена за прекъсвача 42,48 лв.
ESPACE - майстор
Вероятно пробив на транзистора в спусъка. Цена на елемента под 10лв. Дали е лесно за ремонт не знам - макити не съм отварял.
ilian ivanov - специалист
Здравейте! Повреди ми се бормашината. Спатки BUR 150E. Щракам бутона който е отгоре само на пробиване и като натисна да пробивам, сама минава на удар. Имате ли идея какъв може да е проблема.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: