• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
ilian ivanov написа:
Здравейте! Повреди ми се бормашината. Спатки BUR 150E. Щракам бутона който е отгоре само на пробиване и като натисна да пробивам, сама минава на удар. Имате ли идея какъв може да е проблема.
Подбита е планката, която изключва удара!
Позиция №13 на схемата Смяна с нова планка!
ilian ivanov - специалист
А съчмата "2", като се превключи на пробиване на нея ли опира. И от къде може да се вземе такава планка в София.
Kumay - майстор
Да, в нея! Направила си е легло и при потъването се появява удара.
Можеш да я намериш във всички сервизи на Спарки в София!
Благодаря.Аз я гледах тази планка и не ми се видя много изядена, но ще я сменя.Още веднъж благодаря :partyman:
Сега видях какво става.Оставям ключа на пробиване за да не падне съчмата.Затварям машината и си пробивам без проблем.Включвам на удър , работи си.Като махна удъра, пак почва проблема.Отварям машината и съчмата паднала.Какво я държи тази съчма там, че не мога да схвана.Превключа ли планката и съчмата пада.Иначе на планката има само една точица.Не е изядена.
MASTER - специалист
Kumay написа:
MASTER написа:
Makita BDF 456 - загуби се плавния старт. В момента стартира на максимални обороти, което не е много приятно за работа.
Прекъсвачът е за смяна!
Код 650637-9. Цена за прекъсвача 42,48 лв.
Това ли е детайла ?

Като гледам - май не си струва да разхождам машината 2000 км.
Ако си взема само прекъсвача, би трябвало да нямам проблем да го сменя сам, или има някаква тънкост ???
Изображение
Kumay - майстор
ilian ivanov написа:
...Превключа ли планката и съчмата пада.Иначе на планката има само една точица.Не е изядена.
Залепи съчмата в гнездото И.
MASTER написа:
Ако си взема само прекъсвача, би трябвало да нямам проблем да го сменя сам, или има някаква тънкост?
Не би трябвало да не можеш да го смениш!
Kumay написа:
Залепи съчмата в гнездото И.
Как и с какво се лепи съчма на такова място. Като пробия първата дупка в стената няма ли пак да падне :-?
Kumay - майстор
Ние я лепим с Локтайт! :wink:
ditronix - специалист
Я да питам и аз. Купих си едно пефораторче BUDGED миналата година-акумулаторно. Правеше разни простотии,сменяха го 2-3 пъти и накрая намерихме едно което горе-долу ставаше. Вероятно проблемите са били в батериите,по-скоро в електрониката им. Казвам вероятно,защото сега тоя,с който работех започна да прави същите номера. Батерията заредена,както работи -спира. след малко тръгне,2-3 отвора и пак същата работа. Вчера за пореден път направи този номер. Оказа се че не е батерията,а електрониката вътре. Категорично не е и машината. свързах друг акумулатор с проводници и си работи. Та искам да питам някой имал ли е такъв проблем и дали е решим? Че ще се разправям за гаранцията-то е ясно. Само че предполагам ще се опитат да ме отсвирят,защото е указано че батериите нямат гаранция. Няма как да обяснявам,че проблемът е в платката,защото няма как да обясня твърдението си. Та такива неща,а иначе машинката е куче,трака и пробива без да се замисли. Бетон,тухля-каквото и покажеш- дупчи без проблем и е много удобна когато съм на стълбата.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: