• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 65
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
fore написа:
Я споделете от къде мога да си купя втора верига за Флорабеста-1,3 мм 3/8- 57 звена е Орегон 91 И шината е 91 - 460мм, 16 инча.

Хускварна имат с 56 звена естествено и не става. Гледам че на Райдърките -РТР и на Спаркито са подобни. Има и такава на Олемаг.

То докато я износя е вероятно и шината да стане за смяна и тогава работата е ясна. Сменям и двете в комплект и това е !
И ние можем да ти отрежем, струва 22,80 лв или нещо такова.
stan73 - майстор
kr1100 написа:
fore - Коледжиков. Преди около 5 месеца купувах за Гризлито.Занесох старата броиха звена,мериха и ми дадоха нова -18 лв.
Старата преди да си купя "острилката" от ЛИДЛ за 5-6 точенета я изядоха. Хвърчат искри при точене все едно режеш с ъглошлайф.
Затова сега лекичко погалване с "острилката"
Аз скоро също лекичко си галих веригата обаче с една щилска пила, защото нямам машинката за точене на вериги (пилата също е закупена от Коледжиков (под ТУ)), ефектът беше доста добър, обаче не знам тези с машината каква верига са ми дали (купих я преди десетина години от Метро), горе долу по едно острене само ми изкарва пила (и Бако и Щил (айде сега май с последната щилска сякаш може би ще устиска и за още едно, но не съм съвсем сигурен...)). Ако някой от съфорумците също си остри веригата с пили - колко пъти евентуално изкарва една (уж купена за маркова) пила ?
koveslav - майстор
Със сигурност не е от твърдостта на веригата,а от пилата.Аз също имам доста гоялма колекция от бързо захабени пили.Имам от преди електрическата заточваща едно орегонско приспособление-лъкче със захват към шината и със всички градуси-загубена кауза.Пилата иска превъртане след всеки 2-3 зъба,за да върши някаква работа и след едно-две точения на веригата вече за нищо не става.С всички видове вериги резултата е един и същ.Ако намериш някъде на далавера вземи си от електрическите на Лидъл,оказа се че заточват прилично.
stan73 - майстор
Аз още първият път, като ги пускаха и видях, че производител е Гризли им хвърлих око, но се чудех и в крайна сметка не си купих. Освен да ги дебна когато ги пускат пак...
Здравейте,

Купих си електрически верижен трион Makita UC 3541A.

Нормално ли е като нарежа няколко по-корави пъна , веригата да се разхлабва сама или е дефект ?
Резачката е е ползвана само веднъж след като е извадена от кутията.
Купувана е от германия така че гаранция няма тук :)
DMN - майстор
Не би трябвало да се разхлабва веригата. Моята Бош като я купих, като нова правеше същото - веригата се разхлабваше, че даже веднъж излезе. Имаше гаранция и смениха механизма, който натяга веригата, макар че като му гледам изпълнението и замисъла се чудя как изобщо държи...
fore - майстор
Значи при Хускварна и Макита механизма е много по различен от на Флорабеста. Направен е яко с една дума. Но мощните машини ги правят с гайки и шпилки, разбираемо защо.

Ако Боша е с лабав механизъм, вероятно е подобен на Лидлският аналог. Бош зелената серия. :mrgreen:

Та колегата с Макитата- отивай да ти оправят проблема на тая скъпа машина.
kr1100 - майстор
stan73 написа:
Аз още първият път, като ги пускаха и видях, че производител е Гризли им хвърлих око, но се чудех и в крайна сметка не си купих. Освен да ги дебна когато ги пускат пак...
хайде на нисък старт за събота :tonqe: който изпреввари ще купи.
Купих пролетта -заточих 2 вериги - доволен.
koveslav - майстор
maznoid написа:
Здравейте,

Купих си електрически верижен трион Makita UC 3541A.

Нормално ли е като нарежа няколко по-корави пъна , веригата да се разхлабва сама или е дефект ?
Резачката е е ползвана само веднъж след като е извадена от кутията.
Купувана е от германия така че гаранция няма тук :)
Зависи и от мазането.При намалено мазане на веригата тя прегрява и освен разхлабване на обтягащия механизъм причината може и да е и нейното разтягане и интензивното износване на шината.Пробвай да увеличиш подаването на масло,помпата ти е регулируема.Освен това по време на работа слушай машината и режи с обороти,а не с натискане.Електрическата машина позволява цялата си тежест да натовариш върху нея и пак няма да спре.Но колкото повече падат оборотите под този натиск, толкова повече се увеличава загряването от голямото триене между верига и шина,като в същото време и помпата изпомпва по-малко масло заради намалените обороти. Същото се получава и при затъпена верига,а това може да се случи още на първите няколко дървета.Достатъчно е да попаднеш на камъче набито в кората или на няколко отъркаляни в калта или пясъка метровки....
Един от сигурните признаци за лош режим на рязане и смазване са чепаците които бързо се получават отстрани на шината и бързата промяна на цвета и прегарянето на боята в зоната на натоварване.
Последна промяна от koveslav на чет авг 20, 2015 8:27 pm, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
kr1100 написа:
stan73 написа:
хайде на нисък старт за събота :tonqe: който изпреввари ще купи.
Купих пролетта -заточих 2 вериги - доволен.
Вече съм заточвал над 20,може да са и над 30 пъти.Върши си работата перфектно и камъка няма видимо захабяване за сега.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 65

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: