fore написа:Я споделете от къде мога да си купя втора верига за Флорабеста-1,3 мм 3/8- 57 звена е Орегон 91 И шината е 91 - 460мм, 16 инча.И ние можем да ти отрежем, струва 22,80 лв или нещо такова.
Хускварна имат с 56 звена естествено и не става. Гледам че на Райдърките -РТР и на Спаркито са подобни. Има и такава на Олемаг.
То докато я износя е вероятно и шината да стане за смяна и тогава работата е ясна. Сменям и двете в комплект и това е !
kr1100 написа:fore - Коледжиков. Преди около 5 месеца купувах за Гризлито.Занесох старата броиха звена,мериха и ми дадоха нова -18 лв.Аз скоро също лекичко си галих веригата обаче с една щилска пила, защото нямам машинката за точене на вериги (пилата също е закупена от Коледжиков (под ТУ)), ефектът беше доста добър, обаче не знам тези с машината каква верига са ми дали (купих я преди десетина години от Метро), горе долу по едно острене само ми изкарва пила (и Бако и Щил (айде сега май с последната щилска сякаш може би ще устиска и за още едно, но не съм съвсем сигурен...)). Ако някой от съфорумците също си остри веригата с пили - колко пъти евентуално изкарва една (уж купена за маркова) пила ?
Старата преди да си купя "острилката" от ЛИДЛ за 5-6 точенета я изядоха. Хвърчат искри при точене все едно режеш с ъглошлайф.
Затова сега лекичко погалване с "острилката"