Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
чет яну 02, 2025 8:17 pmKampani написа:
ЧНГ, гледам и по празниците темата за трионите е била актуална .
Интересно кой моторен трион би задоволил нуждите и желанията на Трифонов и Емо ? :?

@Драгозов, за спадналите продажби на моторните триони съществена заслуга имат също Щил и Хускварна, както и техните вносители в България.
Ясно ли е кога ще стартират пролетните кампании на Хускварна и Щил ?

Засега съм се спрял на Husqvarna 435 II, но се чудя дали да не заложа на нещо по-големичко например Husqvarna 445 II или Stihl MS231.
В световен мащаб има спад, не само в България. У нас има спад при Husqvarna заради калпавите вносители, Stihl правят над 3 пъти повече оборот от както са вносителите на Husqvarna, но това е друга тема. Относно кампаниите, рано е още, тепърва ще има нови цени, сега пазара е слаб. При мен цените са по-ниски от цените при Husqvarna и винаги са били. Като се решиш звънкай. Относно 435 vs 445, втората. Относно Stihl 231, машината е ок, но нямам много досег с марката. В този ценови сегмент е Echo 4010, по-лека, 5 г. гаранция, произведена в Япония, каквото съм продал от марката не е виждало сервиз, много педантична изработка и вложени качествени части. Производителя тества всяка партида в екстремни натоварвания и ако има отклонение всичко се връща в завода. След 20 резервоара и настройка правят умопомрачителни обороти. Имат много собствени патентовани разработки. Вече си произвеждат сами и карбураторите, японеца, който ги разработва може да ти говори за един модел карбуратор 4 часа и да обясни всяка чупка защо е направена, всичко това придружено от видео с тестове на едното и другото, съвсем друго ниво са. Из тубата има доста сравнения, но там е много относително, защото всеки си хвали неговото. Някои тестове съм виждал на живо при равни условия, например стокови машини, с еднакво гориво, нови консумативи и един и същ оператор, резултатите почти винаги са в полза на марката. Не казвам, че другите са лоши разбира се, но тук всичко е проверено и то с педантизъм. Имаме горски секачи, групи, които работят с едната или другата марка, като пробват Echo започват да се оборудват само с машини от марката. Мога да пиша до утре, но да не се отплесвам.
Kampani - помощник
чет яну 02, 2025 9:40 pmdragozow написа:
В световен мащаб има спад, не само в България. У нас има спад при Husqvarna заради калпавите вносители, Stihl правят над 3 пъти повече оборот от както са вносителите на Husqvarna, но това е друга тема.
А при веригите как стоят нещата в момента, още ли тези на Stihl и Oregon са за предпочитане .
Или новата X-CUT на Хускварна се доближава до качествата на предлаганите от Щил и Орегон ?

чет яну 02, 2025 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Виждам, че освен да четеш и споделяш менюто, скоро резачка няма да си харесаш.
Ако толкова ти е интересно, съвсем лесно би разбрал какво ме задоволява.
Демонстрираш добра ориентация в едно от мненията си и не мога да си обясня как не си разбрал до сега.
Мога да изчакам до пролетта и следващата кампания, тъкмо ще се затопли времето . :-D
Доколкото си спомням имаше Stihl MS240/241, MS194 T и може би някоя друга стара Щил-ка .
В пожарната повечето триони, които съм виждал са били Щил, но не знам с кои модели режат в област Варна . Поправи ме ако греша някъде .

При този богат опит с различни машини - триони, моторни коси, фугорези и мотоциклети определено има какво да споделиш по темата . :yawinkle:
емовлаха - специалист
чет яну 02, 2025 8:17 pmKampani написа:
ЧНГ, гледам и по празниците темата за трионите е била актуална .
За Много Години! Живи и здрави да са всички.

Моята е лесна тамън 2 таралянги имам

Прилична резачка ECHO CS-4510ES със 38см шина заспива
45сс моторче е предостатъчно за 10 метра дръвца
Когато изрежеш 86 метра дръвца там някъде ще ти се е изплатила. Нз какви са цените за рязане 10 кинта на метър ги смятам
Като не смятам труд и консумативи.
Вече сам си решаваш каква пара може да заделиш.
Остра верига и така

пет яну 03, 2025 10:21 pmKampani написа:
.......
Мога да изчакам до пролетта и следващата кампания, тъкмо ще се затопли времето . :-D
Доколкото си спомням имаше Stihl MS240/241, MS194 T и може би някоя друга стара Щил-ка .
В пожарната повечето триони, които съм виждал са били Щил, но не знам с кои модели режат в област Варна . Поправи ме ако греша някъде .

При този богат опит с различни машини - триони, моторни коси, фугорези и мотоциклети определено има какво да споделиш по темата . :yawinkle:
Допуснал си някоя умишлена грешка, също като на тест с отговорите у жоба.
Абе, не ти е нужен ремонт, да ти кажа.
С мотоциклетите, возя на отказване. Особено у коша, а ти си почакай!
MamaMy - майстор
пет яну 03, 2025 11:04 pmемовлаха написа:
За Много Години! Живи и здрави да са всички.
Моята е лесна тамън 2 таралянги имам
Прилична резачка ECHO CS-4510ES със 38см шина заспива
Абе тия да не са обърнали веригата? За толкова време хората с джагата ги свалят и по-малко каталясват. Не вярвам и веригата да е тъпа. Все пак са немци или поне немски говорят. :?
пишман_майстор - майстор
Не знам, ма имам чувството, че нарочно се пинкевят тия . Дали избора на неподходяща машинка, дали толкоз си баба знае, толкоз бае...
И високо ми се види ги резнаха, аз бих смъкнал още шината надолу...
Да вървят часове там...
Изначало погрешна тактика.
Вече ако целта е била да се запази близнака-да, внимателно , бавно там....
Ма те и него клъцнаха...
И за какво беше това туткане там?
Един работи( реже), друг акъл му дава и петима ги гледат и/или снимат...
Да вървят часове там. Вероятно имат още няколко за поваляне, Да останат за утре/вдругиден и т.н.
gogo7777 - майстор
Трифон щеше да го опатка за нула време с японското трионче. :-D
dragozow - майстор
пет яну 03, 2025 10:21 pmKampani написа:
чет яну 02, 2025 9:40 pmdragozow написа:
В световен мащаб има спад, не само в България. У нас има спад при Husqvarna заради калпавите вносители, Stihl правят над 3 пъти повече оборот от както са вносителите на Husqvarna, но това е друга тема.
А при веригите как стоят нещата в момента, още ли тези на Stihl и Oregon са за предпочитане .
Или новата X-CUT на Хускварна се доближава до качествата на предлаганите от Щил и Орегон ?

чет яну 02, 2025 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Виждам, че освен да четеш и споделяш менюто, скоро резачка няма да си харесаш.
Ако толкова ти е интересно, съвсем лесно би разбрал какво ме задоволява.
Демонстрираш добра ориентация в едно от мненията си и не мога да си обясня как не си разбрал до сега.

X-cut е ок като верига, тя вече не е нова, на няколко години е. Това е лесно за проба, взимаш една и пробваш, ако ти хареса взимаш пак или ако не ти харесва сменяш с друга, но ще ти хареса.
емовлаха - специалист
Jonseret бяха трионите беше захабена веригата в самото начало. Запазиха спокойствие и се справиха
Напътстващия дали не беше обучаващ. беше весело за зрителите там :)

съб яну 04, 2025 4:03 pmgogo7777 написа:
Трифон щеше да го опатка за нула време с японското трионче. :-D
Верно бе!
Прикачен файл:
IMG_20241103_215513.jpg

https://photos.app.goo.gl/R6ztv7xEVwQprXjY7
Наеднаж.
Представи си ако извадя голямата!

На онова смешно видео.......трябва да имаш очи, за да разбереш какво и защо се случва.
"Нищо фатално".

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: