чет яну 02, 2025 8:17 pmKampani написа: ЧНГ, гледам и по празниците темата за трионите е била актуална .В световен мащаб има спад, не само в България. У нас има спад при Husqvarna заради калпавите вносители, Stihl правят над 3 пъти повече оборот от както са вносителите на Husqvarna, но това е друга тема. Относно кампаниите, рано е още, тепърва ще има нови цени, сега пазара е слаб. При мен цените са по-ниски от цените при Husqvarna и винаги са били. Като се решиш звънкай. Относно 435 vs 445, втората. Относно Stihl 231, машината е ок, но нямам много досег с марката. В този ценови сегмент е Echo 4010, по-лека, 5 г. гаранция, произведена в Япония, каквото съм продал от марката не е виждало сервиз, много педантична изработка и вложени качествени части. Производителя тества всяка партида в екстремни натоварвания и ако има отклонение всичко се връща в завода. След 20 резервоара и настройка правят умопомрачителни обороти. Имат много собствени патентовани разработки. Вече си произвеждат сами и карбураторите, японеца, който ги разработва може да ти говори за един модел карбуратор 4 часа и да обясни всяка чупка защо е направена, всичко това придружено от видео с тестове на едното и другото, съвсем друго ниво са. Из тубата има доста сравнения, но там е много относително, защото всеки си хвали неговото. Някои тестове съм виждал на живо при равни условия, например стокови машини, с еднакво гориво, нови консумативи и един и същ оператор, резултатите почти винаги са в полза на марката. Не казвам, че другите са лоши разбира се, но тук всичко е проверено и то с педантизъм. Имаме горски секачи, групи, които работят с едната или другата марка, като пробват Echo започват да се оборудват само с машини от марката. Мога да пиша до утре, но да не се отплесвам.
Интересно кой моторен трион би задоволил нуждите и желанията на Трифонов и Емо ?
@Драгозов, за спадналите продажби на моторните триони съществена заслуга имат също Щил и Хускварна, както и техните вносители в България.
Ясно ли е кога ще стартират пролетните кампании на Хускварна и Щил ?
Засега съм се спрял на Husqvarna 435 II, но се чудя дали да не заложа на нещо по-големичко например Husqvarna 445 II или Stihl MS231.
чет яну 02, 2025 9:40 pmdragozow написа: В световен мащаб има спад, не само в България. У нас има спад при Husqvarna заради калпавите вносители, Stihl правят над 3 пъти повече оборот от както са вносителите на Husqvarna, но това е друга тема.А при веригите как стоят нещата в момента, още ли тези на Stihl и Oregon са за предпочитане .
Или новата X-CUT на Хускварна се доближава до качествата на предлаганите от Щил и Орегон ?
чет яну 02, 2025 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа: Виждам, че освен да четеш и споделяш менюто, скоро резачка няма да си харесаш.Мога да изчакам до пролетта и следващата кампания, тъкмо ще се затопли времето .
Ако толкова ти е интересно, съвсем лесно би разбрал какво ме задоволява.
Демонстрираш добра ориентация в едно от мненията си и не мога да си обясня как не си разбрал до сега.

Доколкото си спомням имаше Stihl MS240/241, MS194 T и може би някоя друга стара Щил-ка .
В пожарната повечето триони, които съм виждал са били Щил, но не знам с кои модели режат в област Варна . Поправи ме ако греша някъде .
При този богат опит с различни машини - триони, моторни коси, фугорези и мотоциклети определено има какво да споделиш по темата .