• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 389
Ел. инструментите. Консумативи.
novgradski - специалист
Ползвах (освен моторния) и Partner 1400el но "изкара" само 10-тина години и...ротора замина.
Питах в husqvarna, но... цената ме отказа.Пробвах и някъде с пренавиване...но и там ме "отказаха".
Така и не можах да я отремонтирам...но предимствата (писано по-горе) си ги има ,но и...недостатъците.

Прикачен файл

partner1400el.jpg
partner1400el.jpg (9.2 KиБ) Видяна 3299 пъти
dragozow - майстор
monster18 написа:
Колеги сега покрай зимата идват и дървата :D започнах да търся нещо качествено и в същото време не много скъпо , защото ще се режат по 6-7 кубика най много 8 .Спрях се на този модел,кръстника ми има мисля че същата и я има от доста години, реже по 10 кубика и е много доволен .Вашите мнения какви са
http://www.stihl-bg.com/products/catego ... IHL-MS-181
Ако търсиш маркова машина с повече кубици на мотора погледни Husqvarna 135:
http://www.argo-market.com/Products/Details/1575
Пуснаха моделите 135 и 140 миналата година, за сега само добри отзиви.
monster18 - специалист
Аз ако имам парите на куп знам какво да правя но ще я взимам на изплащане а на тази вноските и ме устройват и какво сега за 5-6 кубика ще я узорят така ли
Илчо Илиев - майстор
Марто, всеки сам си преценява кое му изнася, ние само даваме нашите си мнения,а кое от тях ще вземеш под внимание.....
Малките машини са за лека работа, вместо с трион да отрежеш с нея, да не я товариш продължително време, иначе с нея и 100 куб може да нарежеш,но за колко време???
Щом ще вземаш на изплащане, прецени коя най-голяма можеш да си позволиш, вярвам вноската няма да е драстично по-голяма, но разликата в машините определено ще я разбереш... :partyman:
monster18 - специалист
Добре де в описанието и пише че е много подходяща за рязане на дърва за огрев ? http://www.stihl-bg.com/products/catego ... STIHL-MS-1

не знам ама колкото и да не разбирам 500 лева ми се виждат множко ако е за това дето казвате вие че е за кастрене ?
dragozow - майстор
Стават разбира се да си нарежеш дървата за огрев. Просто всяка по-голяма машинка доставя по-голямо удоволствие, като при колите.
mitko64 - майстор
По- мощна, по-дълга шина, повече зъби, по- едри зъби, всичко това води до по- бързо рязане. Иначе ако не бързаш, и горното си става.
iivanov - майстор
Работата с такава машинка трябва да е като любовта на таралежите.Бавна и внимателна.Ако се увлечеш и натискаш, а след някое и друго дърво се увличаш, оборотите падат, охлаждането също.Ако си си метнал на по-дебели дръвца, това води до прегряване и до тема"що ми се пр**ба новата щилка". :partyman:
profesionalist_wood - майстор
Чеки сега,цялата работа зависи от това какви на дебелина дърва ще ги режеш, аз съм преценил да режа 20-35 см дърва и резачка с кубатора 35-40 кубика стигат. Ти няма да режеш 90 см трупи за огрев, това е за бичене на дъски. Пък и как ще качиш 90 см труп в уазката? Сам не можеш,трябват повече хора пък и камион с кран ще ти е нужен да ги вдигнеш. Аз съм рязал и по цял метър трупи ама това е друга тема, пък и не е много комфортно да ти бръмчи 70 кубика звяр пък и е изключително опасна,секунда невнимание цял живот сакат....а и преди да си легна имам чувството че още работя с резачката така ми изтръпват още ръцете...
mitko64 - майстор
Аз практикувам катерене по фигурата и рязане с върха на шината, и си трябва мощна машина. Като надуя голямото щил039, зад мене водопад от трици. С това малкото, лидълкото електрическо, със ситните зъбета, ми иде понякога, като чукчата, да почна да помагам с възвратно постъпателни движения.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 389

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: