• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 65
Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
Новата верига винаги се разтяга.
може би проблема ми е че наистина я натискам (нямам никакъв опит с резачки).

И машината не е скъпа , купих я промоционална от дилър на Макита в Есен за 85 евро.
Тове че тук е близо 400 лв. е друга бира :)

Ето я скъпата макита
http://www.amazon.de/Makita-Elektro-Ket ... ta+uc3541a

Даже аз скъпо съм я взел :)
koveslav - майстор
maznoid написа:
може би проблема ми е че наистина я натискам (нямам никакъв опит с резачки).

И машината не е скъпа , купих я промоционална от дилър на Макита в Есен за 85 евро.
Тове че тук е близо 400 лв. е друга бира :)

Ето я скъпата макита
http://www.amazon.de/Makita-Elektro-Ket ... ta+uc3541a

Даже аз скъпо съм я взел :)
Що бе? И тук се бяха смилили известно време над нас и я бяха пуснали за около 120-130 евро,точно твоя модел :D :D Много сме зле,брат! Всички съседи които си идват от гурбет,се връщат с по няколко инструмента на Макита,защото там им се струват,че са направо без пари,сравнени с нашите цени....
juslen - специалист
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=27570

Този трион в Lidl става ли за нещо?

Искам евтин трион за разчистване на едно мазе пълно със стари греди и други дребни дейности от време на време. Не живея в къща и не режа дърва всеки сезон.
kr1100 - майстор
става, масло редовно на веригата, редовно обтягане на веригата , като се захаби точене на веригата. Имай в предвид , че сухо дърво захабява бързо веригата без смазване.
juslen - специалист
Взех го. В комплекта има 180мл масло. Предполагам такова смазване имаш предвид? Нямам намерение да го ползвам без наличието на масло в резервоара.

п.п. Иначе какво масло иска веригата? Отработено двигателно, трансмисионно, хидравлично и т.н. вършат ли работа?
stan73 - майстор
Ново двигателно масло, примерно М10Д. От склад на едро наливно излиза най-много около 3 лева за литър. Да ползваш отработилото за прилична машинка е кощунство !
mitko64 - майстор
Toва в комплекта е глезотия на растителна основа, да не замърсява природата. Аз си карам с М10Д, като на щилката. Имам по- стария модел и една от слабостите му е точно капачката на резервоара за масло- ако стегнеш по- силно, отвътре има някаква пластмаса против загубване и пробие капачката. После си играх да уплътнявам дупката(пластмасовия държач го изхвърлих). Това за периодичното обтягане, където съветва колегата също е много важно- при мене поне го правя през 3-4 среза, иначе събуе веригата и повече неприятности. При новия модел може пък да са изчистили недостатъците, ха дано!
juslen - специалист
Май много не са ги изчистили. Верига не е събувал, но след няколко среза провисва. При различни обстоятелства, още я изследвам да разбера кога. Понякога пък изобщо не се охлабва. Абе добро е триончето. Върши работа. 3 години гаранция...какво повече да искаш. Само требе да си намеря един шаблон и пиличка за точене по-нататък. За маслото, мисля да слагам трансформаторно, че такова имам под ръка.
iivanov - майстор
Има и нещо друго. При загряване веригата се удължава и си иска натягане. Съответно при преустановяване на работа трябва да се охлаби.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 65

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: