В двете машини има разлика...Горната машина би трябвало да се тества с 5 мм електрод. Що мислите търговеца няма адрес? Между другото ги познавам и двете хасковски "фирми" и мога да дам координати ако на някой му притрябва. Колкото до човека, който пита се разбрахме за минута. Реално няма значение от потребителска гледна точка по каква технология е изпълнена машината, а има значение как е изпълнена схемата, качество на компоненти и др. Самата схема както казах не е тайна, но в Китай има машини за 50 и за 200 долара по нея, сещате се защо. Преди 6 - 7 години имах една купчина инвертори Kende, които ми гърмяха в ръцете, който проработи си работи и днес, останалото отиде в кофата. Толкова за евтините машини, който мисли че са много далавера да извади 30 - 40 хиляди долара и да внесе една партида машини по 50 долара и да разбие пазара. Дългите кабели, както и много подобрения които не виждате са важни. Ние се вслушваме в мнението на клиентите, а китайците реагират положително на промените. За много от промените клиентите не разбират. Наскоро намалихме цената с около 10% на повечето сини машини и едновременно с това вдигнахме гаранцията на 4 години за физически лица, включително за соларните маски. С това не сме намалили качеството и си има обяснение, за по-големи количества получаваме по-добри отстъпки от Китай и транспорта струва по-евтино. Вече имаме на склад маска с визьор 98 x 88 мм, можем да внесем наполовина по-евтина, но нямаме такива цели. Не подлагайте на съмнение всяка дума, машините ни са Х ампера на 60% при 40 градуса C, измервано е многократно. Иначе казано отговаря на това което пише. Форума не ми е място за продажба на машини, работя главно с фирми дистрибутори и магазини в които може да се види, пипне, пробва и т.н. Много колеги имат от сините машини и са доволни, колега от форума замъкна две чак в Нигерия, ще правят конструкция на някакъв стадион. Във форума влизам рядко, защото си имам достатъчно работа, ако искате да се свържете с мен ползвайте ЛС или телефона ми 0898798624 (Калоян). Ако не вдигна веднага след малко ще ви набера. Хубаво е да бъдете малко по-позитивни и усмихнати...
Г-н Драгозов,вие не ме разбрахте правилно.Аз нищо не твърдя,нито пък влагам нещо лично в изказването си.Колегата Пансим явно разбира от електроника и направи анализ на този тип техника.Т.е. от теоретична гледна точка,според неговото изказване,от машина от ТИПА на вашата 140А,с еди колко си транзистора и трансформатора не би трябвало да се искат повече от 100А.А практиката е подчинена на теорията,освен ако китайците не са извадили нещо ново от ръкава си....
От друга страна,наистина стари колеги заварчици,които нищо не разбират от електроника и не са предубедени,говорят за по-мека работа и по-добро заваряване с Мосфет.Подобно е твърдението и в руското четиво.Това се опитвам да дискутирам.