• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 65
Ел. инструментите. Консумативи.
nbr - специалист
dragozow написа:
nbr написа:
Прикачен файл:
IMG_20160320_183558.jpg
От утре в Кауфланд за 100лв и 3г. гаранция
Недей.
Така и направих днес... мерси
profesionalist_wood - майстор
dragozow написа:
Рязах с една акумулаторна на Husqvarna, справя се малко по-добре от моторна 236. Недостатък е само цената и ако се окоти батерията. Изкарва с един заряд около 40 мин, което си е достатъчно за домашни нужди.
Любопитно ми е дали е шумна машината ? :? :-D
dragozow - майстор
Малко по-тиха от електрическа, все пак е електродвигател. Иначе е готина, ако цените на литиево - йонните батерии не бяха такива нямаше да има електрически. По принцип акумулаторните градински машини имат бъдеще и големите производители са го усетили и последните години все повече се насочват към същите. По информация от семинарите в Щатите и западна Европа тези машини вече имат сериозен дял, тука сме беднотия и са си екзотика.
mitko64 - майстор
Te велосипедите минават на Li-ion, та резачките ли. Гледам Aldi пускат велосипед 36V, 10Ah,ама егати и цената- 900евро. :shock: .
Здравейте,
Може ли да препоръчате някой актуален модел ел трион.
Изчетох темата и установих, че най-препоръчвани са 2 модела на McCulloch PM1900 и PM2200. Само дето те са стари и вече никъде не могат да се намерят.
Разбрах, че е хубаво триона да няма лесно обтягане на веригата (не разбрах защо), но гледам че почти всички актуални модели имат.
Въобще идея нямам какво да си купя ... може би бих се ориентирал към Спарки, ако са правени в Бг, ама дали са в Бг или Китай ?
fore - майстор
Мене ако Питаш Хускварна ! :)

За Спаркито -Недей ! Да се самоцитирам.
fore написа:
Спарки си е Спарки ! Но и те имат простотии. Ако вземем ел резачката им за дърва и изхвърчащият им предпазител тип пирон, който трябва да го търсиш в тревата или да приспособяваш други пирони при всяко заклинване. :prayer:
Аз лично предпочитам Флора-Беста с калпавият и стягащ механизъм.
Просто истината е в Хускварна- хората са с традиции в тази техника и така.
Маклуча съм го пробвал и не ми хареса звукът от мотора. Този малкият, под 2 киловата слаб без плавно увеличение на оборотите. Единствено ми хареса затягането на веригата- с гайка. Бързите механизми обикновено ги слагат на по маломощните любителски машини. Проблема при тях е дали са надеждни или не. На марковите - Нускварн, Макита и тнт са добри и си вършат работата. А на по евтините се само отпускат и се налага дозатягане от време на време. Флорабеста на Лидл е много добра като мотор и мощност има плавно увеличение на оборотите от старта. Абе отлична е, но точно в бързият механизъм е недостатъка и. Отпуска се сам и трябва дозатягане.

Големият Маклуч 2200 вата е по доброто решение. Та ако ти хареса цената и качеството не се замисляй. Бързите механизми за мене са ненужна глезотия и по добро от болт/гайката няма за стягане на веригата.
Kumay - майстор
fore написа:
...Спарки си е Спарки ! Но и те имат простотии. Ако вземем ел резачката им за дърва и изхвърчащият им предпазител тип пирон, който трябва да го търсиш в тревата или да приспособяваш други пирони при всяко заклинване...
Пада ти щифта защото ти я няма капачката на колелото! Това и при българското производство, което вече го няма. Сегашните са от внос!
Това е хубава машина
Този е само с по-къса шина, двигателя е същия. Но промото е до днес.
fore - майстор
Аз няма Спарки а Флорабест. Оплакванията са от други поребители които съм питал. И то не един, ами няколко човека ??? :?:

Освен да са им продали машината без тази капачка. :?
Последна промяна от fore на чет мар 31, 2016 10:32 am, променено общо 2 пъти.
dragozow - майстор
http://www.argo-market.com/Products/Details/2526
Ето и едно много добро предложение от Hitachi.
fore - майстор
Макитата си е Макита, но пък е скъпичка, а е само 1800 вата. Което за мене си е слабо. Все пак ще се режат и дърва за огрев, а не само да се кастрят клони. Гаранция че и за това ще се ползва. :roll:

Драгозов, добро е предложението и има мощност, но и цената е добра. Аз лично ако отида на тези пари, вземам двутактова Хускварна.

Хитачитата и Макитите им падали цените, но пак са си с добра стойност. :roll:
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 65

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: