• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
reingar-x - специалист
Вместо да се обиждате у да поставяте уменията си под съмнение.Според мен,беше най-добре за всички ни да се бяхте разбрали за среща и да се изпробват машините на Pansim и няколко други.Но задължително да има и от(хасковските) и най-важното да има човек можещ и разбиращ от заваряване.Пък ако е и документирано със видео още по-добре.
pansim - майстор
Голяма веселба е настанала - браво :down:

Поради ПЪЛНА липса на модераторски контрол и явно изопачаване на думите ми, извадени от контекста на други разговори, спирам да пиша по темата.
Опитите ми да покажа и поднеса разбираемо информация от първа ръка, а не преписана от интернет, се саботират. Явно съм много неудобен за някои търговци, с техните подставени лица, не само в този форум!!!
Единия преписва от нета глупости, другия се прави на ощипана мома...

Искам само да попитам великия разбирач agj, ти наистина ли смяташ че машина от 160 лв е еднаква с тази от 450лв???
И още - защо въпросните търговци имат например автоматични маски по 50лв НО забележете че предлагат и от 120лв. Това на някой да му прави впечатление???
Та такива ми ти работи...
Хайде сега - продължавайте с цирка, не смятам да си хабя нервите и времето за да споря с радиото
Приятен ден на всички!
kalpev - специалист
Ха, то вече и за слепец е ясно, и едва ли е останал някой наивник в този форум, който да вярва, че agj и koveslav пишат за прехвалените електрожени на фирмата "Х,Y" само от чисто потребителски интерес и подбуди.
Pansim и dragozow поне никога не са крили, че освен потребители, са и търговци. И наистина са помагали.
Тук наистина вече е крайно необходима намеса на модератор и да се спре дуото с тази задкулисна пиеска тип "крадеца вика - дръжте крадеца". Пиеска, в която ни убеждават как pansim и dragozow са "лошите", защото подвеждат с мненията си потребителите от чисто търговски интерес, а agj и koveslav са Робин Худовците, които се борят с тази несправедливост от най-честолюбиви намерения и "отварят" очите на същите тези потребители за истината, тяхната истина.
Егати, как обичам да ме смятат за глупак, уверявайки ме в чистосърдечните си намерения! И още повече да си вярват, че успяват!

P.S. Обръщам се към всички - престанете да обиждате цирка. Циркът е велико изкуство, имайте уважението. Вашето е точно махленска пиеска.

/Съжалявам за offtopic-а, изключително рядко си го позволявам. Но тази пиеска вече не се издържа и от най-задния ред./
agj - майстор
pansim написа:
Опитите ми да покажа и поднеса разбираемо информация от първа ръка, а не преписана от интернет, се саботират.
:lol:
Е какво пък се напасъл толкоз ....че пък и от първа ръка :lol: !?Че да го саботираме!? :-D
Най интересното което си писал ,пишеш и ще продължаваш да пишеш е това :
pansim написа:
Ето нещо интересно - инверторите които аз изработвам, работят значително по-добре от масовите евтинджоси по пазарите...
:lol:
pansim написа:
Искам само да попитам великия разбирач agj, ти наистина ли смяташ че машина от 160 лв е еднаква с тази от 450лв???
И още - защо въпросните търговци имат например автоматични маски по 50лв НО забележете че предлагат и от 120лв. Това на някой да му прави впечатление???
Нали уж не трябваше да навлизаме в теми които не разбираме а пък тоя въпрос за маските е съвсем далеч от силовата електроника,та затова не се напъвай много, да обсъждаш неща които изобщо не са ти ясни!
Та като стана въпрос за разбирачи ...
- Я да ми кажеш, как се заварява халката на носа на мечката !?
Че мен тоя въпрос отдавна ме мъчи а отговор все не намирам! :? Може пък ти с твоя изключителен интелект да имаш отговор!? :razz: :lol: :lol: :lol:

@kalpev "Не всичко е пари, приятелю,не всичко е пари!" а също така и "Не всичко, което блести е злато"!
reingar-x - специалист
Аз лично като дойде времето да си купя свой електрожен,бих си купил тоя на Pansim.Първо човека разбира от това което прави,второ неколкократно е споменавал смело,за открита проба с китайски и други инвертори.И накрая аз не съм заварчик,но до сега не съм видял някоя фирма.Която се занимава с газопроводи и други отговорни дейности да работи с китайски машини.Даже с напредването на спора,питах в фирмата която баща ми работи,те прекарват само газопроводи.Мнението за китайските електрожени и отговора беше,че ако е за лична потреба не е проблем.Това което ме учудва,в дни когато на никой на му се дават много пари,защо въпросните фирми не предпочитат по-евтиното?И накрая аз лично съм виждал разликата между модел на miller и продавания от драгов arg 140.Ми по-добър си е американеца но и е два и повече пъти по-скъп.трябваше да се раздели темата на професионална и хоби употреба.Но китайците са упорити и един ден,може би ще направят разликата в качеството между (маркови и китайски) електрожени минимална.Но едва ли ще са по 200-300лв за мое съжаление.
dragozow - майстор
Даже с напредването на спора,питах в фирмата която баща ми работи,те прекарват само газопроводи.Мнението за китайските електрожени и отговора беше,че ако е за лична потреба не е проблем.
Вече има и по големите фирми, имам мои машини в доста държавни фирми, в две училища, АЕЦ Козлодуй, при този който дава машини на строителя на втория Дунав мост, доста автосервизи, строителни фирми и др. Проблема е че няма как да отсееш некачествените от качествените машини, ако си собственик на голяма фирма и машините ти трябват за работа няма как да работиш на принципа "проба грешка" и се доверяваш на големите фирми, защото те са застанали с името си зад продукцията. Така плащаш повече и си сигурен че няма да си забавиш работата. Китайците определено не спят в сферата на техниката.
reingar-x - специалист
Повечето маркова техника е с доста надута цена,вярно,че се произвежда в държави с висок стандарт,но давам за пример.Castolin powermax е на цена 1700лв с ддс,това са много пари за електрожен който даже им го произвежда друга фирма.С тая цена бие даже кемпи,не знам дали е по-добър от него?Не е лошо да си калкулират цените,поне за по-опростените изделия!Примерно Fronius transpocket 1500 да е на цена 700лв това не е невъзможно защото съм го виждал на промоция за 850лв.
gogo7777 - майстор
Така плащаш повече и си сигурен че няма да си забавиш работата.
Много важен момент при покупка на машина/и/, с която си вадиш хляба.
С тая цена бие даже кемпи,не знам дали е по-добър от него?
За мен е по-добър /пристрастно го казвам обаче/ инак са 1 към 1 по възможности, ако става въпрос за машините от тоя клас POWER MAX на Кастолин и MINARC на Кемпи. Имам Кастолина и никога до сега не е бил на ремонт и никога не му се е задействала защитата. Вече не помня колко години го имам и колко обекта съм сдал с него :wink:
nikolson - майстор
Не забравяй, че в ценообразуването при тези фирми влизат развойна дейност, патенти и покриването на стандарти-еталони. Нормално е да осребрят тези предимства.
gogo7777 - майстор
Сигурно е така. Кастолин съвсем не са само производители на заваръчна техника /даже не ги правят в Швейцария, а в Германия/. Основната им дейност са технологиите на заваряване и наваряване на металите. Уникални са. Особено при цветното и праховото наваряване /с точност до десета от милиметъра/ са недостижими. Видях мини плазма с големината на шише, която заварява, реже и споява метали само с гориво вода и спирт. Течните припои и твърдите капилярни флюс-телове /удоволствие е да се работи с тях/, двукомпонентните електроди за ММА, керамичните електроди за ВИГ, МАП горелките с пропан-етилен, пасти за защита на корена /активни, а не познатите до сега/, са само една брънка в постиженията на Castolin Eutectic.
Повечето съвременни технологии свързани с тоя занаят са патентовани именно от Castolin Eutectic, ама и цените са им хубави мама му стара :) .
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: