• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 50
Ел. инструментите. Консумативи.
Niky77 - специалист
Чети темата, писал съм подробно! Кировците вятър ги вее на бяла кобила - те не знаят къде се намират, та камо ли какво продават! Направи си разходка из няколко магазина - има М 850Е с електроника за плавен пуск.Искай да пробваш.
Spokoiniq - майстор
Тая електроника може ли да се купи отделно и да се насади на обикновения вариант?Плавния пуск ми е идеята, а и моя спусък вече се самоизключва чат-пат от вибрациите.
V1978 - специалист
Niky77, извинявай че подпитвам така, чел съм цялата тема, може би има изтрити мнения. Ако съм те разбрал правилно, в КИРОВ са ме излъгали /целенасочено или не/ и това за китайските ел.двигатели не е вярно. А относно този М850Е с плавен старт - наистина ли е така: някои имат, други не, без никакво обозначение в модела?
dragozow - майстор
Аз поне не знам за M 850E с плавно потегляне, гледам разни тук:
http://www.devimax.com/Tools/Culture/bg ... Tools.aspx
Гледам си и в каталога. Иначе на Киров Боша да не мислиш че е немски. Малкия флекс не рита като големия при потегляне, искай да го пробваш ама ще го пуснеш и с една ръка. Аз конкретно съм работил с 850E и това не е проблем. Където и да е направен модела гарантирам че е здрав и ще го имаш дълго. Няма машина в която всичко да е от една националност, всяка голяма фирма има десетки доставчици. Не го мисли толкова, 130 лева не са много пари за здрава машинка.

edit

Това има плавно потегляне:
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де, преди Елтос и Спарки бяха с 11000 об/мин, сега защо паднаха на 10000?
V1978 - специалист
На КИРОВ BOSCH-а съм СИГУРЕН, че не е немски. Оня ми обясняваше как на SPARKY за 183лв /мод. МВ1200СЕ+/ му слагали китайски двигател, за да излезе по-евтин, а BOSCH-а за около 200лв бил 100% немски :lol: Както и да е, вече писах защо държа именно на SPARKY и съответно защо ме интересува къде и от какви части е произведен. Дано Niky77 хвърли още малко светлина по въпроса, явно е навътре в нещата. Не ми е за парите, ако това ми беше основния фактор, отдавна щях да съм купил някой Raider, Einhell или друг боклук
sek.1 - специалист
Вече половин година мъчиме Спарки 1200 СЕ професионално с много работа и не е мръднал малко е по шумен от Бош но това не е проблем взимай го няма да съжаляваш определено е много здрава машина.
Niky77 - специалист
За плавното тръгване - имаше партиди М 850Е с плавно тръгване, но не че модела е такъв, а бяха слагали друг електронен блок.

За китайските мотори - няма такива! Имаше китайски модели машини, но не и китайски части! Китайските не се различават по качество от българските модели! Бормашината BR100Е е една от най-продаваните и най-хвалените, а е китайска!

За оборотите - и преди имаше на 10 000об/мин - това е от зъбната двойка.

Към V1978 - отиди в някой магазин, искай да ти пуснат М 850Е. Ако няма плавен пуск купи си МВ 1200СЕ+! Разбрах че работиш, по-добре вземи него!
sek.1 - специалист
Всъщност моя е 1200 Е има регулиране на оборотите и плавен старт който се изключва в крайното положение на потенциометъра. Взех такъв с идеята евентуално да си пастирам колата (което никога не съм правил) и обикновенно работя с изключен плавен старт защото не ми се чака да набере обороти.
V1978 - специалист
Благодарности за бързите отговори. Тази седмица ще обиколя магазините за "специален" М850Е, но като си знам късмета май ще трябва да взема МВ1200СЕ+
Към Niky77: Специални благодарности :wink: ...и продължавай в бъдеще да ни алармираш за евентуална "КИТАЙСКА ВРЪЗКА :lol: " в инструментите на SPARKY, все пак марката има доста фенове и те заслужават да бъдат коректно информирани по въпроса.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 50

Тема "Инструментите на Sparky - Ловеч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: