Чети темата, писал съм подробно! Кировците вятър ги вее на бяла кобила - те не знаят къде се намират, та камо ли какво продават! Направи си разходка из няколко магазина - има М 850Е с електроника за плавен пуск.Искай да пробваш.
Ел. инструментите. Консумативи.
Niky77
- специалист
496 мнения в "Инструментите на Sparky - Ловеч"
V1978
- специалист
Niky77, извинявай че подпитвам така, чел съм цялата тема, може би има изтрити мнения. Ако съм те разбрал правилно, в КИРОВ са ме излъгали /целенасочено или не/ и това за китайските ел.двигатели не е вярно. А относно този М850Е с плавен старт - наистина ли е така: някои имат, други не, без никакво обозначение в модела?
dragozow
- майстор
Аз поне не знам за M 850E с плавно потегляне, гледам разни тук:
http://www.devimax.com/Tools/Culture/bg ... Tools.aspx
Гледам си и в каталога. Иначе на Киров Боша да не мислиш че е немски. Малкия флекс не рита като големия при потегляне, искай да го пробваш ама ще го пуснеш и с една ръка. Аз конкретно съм работил с 850E и това не е проблем. Където и да е направен модела гарантирам че е здрав и ще го имаш дълго. Няма машина в която всичко да е от една националност, всяка голяма фирма има десетки доставчици. Не го мисли толкова, 130 лева не са много пари за здрава машинка.
edit
Това има плавно потегляне:
Гледам си и в каталога. Иначе на Киров Боша да не мислиш че е немски. Малкия флекс не рита като големия при потегляне, искай да го пробваш ама ще го пуснеш и с една ръка. Аз конкретно съм работил с 850E и това не е проблем. Където и да е направен модела гарантирам че е здрав и ще го имаш дълго. Няма машина в която всичко да е от една националност, всяка голяма фирма има десетки доставчици. Не го мисли толкова, 130 лева не са много пари за здрава машинка.
edit
Това има плавно потегляне:
LazarGanev
- "Велик майстор"
Добре де, преди Елтос и Спарки бяха с 11000 об/мин, сега защо паднаха на 10000?
V1978
- специалист
На КИРОВ BOSCH-а съм СИГУРЕН, че не е немски. Оня ми обясняваше как на SPARKY за 183лв /мод. МВ1200СЕ+/ му слагали китайски двигател, за да излезе по-евтин, а BOSCH-а за около 200лв бил 100% немски
Както и да е, вече писах защо държа именно на SPARKY и съответно защо ме интересува къде и от какви части е произведен. Дано Niky77 хвърли още малко светлина по въпроса, явно е навътре в нещата. Не ми е за парите, ако това ми беше основния фактор, отдавна щях да съм купил някой Raider, Einhell или друг боклук

Niky77
- специалист
За плавното тръгване - имаше партиди М 850Е с плавно тръгване, но не че модела е такъв, а бяха слагали друг електронен блок.
За китайските мотори - няма такива! Имаше китайски модели машини, но не и китайски части! Китайските не се различават по качество от българските модели! Бормашината BR100Е е една от най-продаваните и най-хвалените, а е китайска!
За оборотите - и преди имаше на 10 000об/мин - това е от зъбната двойка.
Към V1978 - отиди в някой магазин, искай да ти пуснат М 850Е. Ако няма плавен пуск купи си МВ 1200СЕ+! Разбрах че работиш, по-добре вземи него!
За китайските мотори - няма такива! Имаше китайски модели машини, но не и китайски части! Китайските не се различават по качество от българските модели! Бормашината BR100Е е една от най-продаваните и най-хвалените, а е китайска!
За оборотите - и преди имаше на 10 000об/мин - това е от зъбната двойка.
Към V1978 - отиди в някой магазин, искай да ти пуснат М 850Е. Ако няма плавен пуск купи си МВ 1200СЕ+! Разбрах че работиш, по-добре вземи него!
sek.1
- специалист
Всъщност моя е 1200 Е има регулиране на оборотите и плавен старт който се изключва в крайното положение на потенциометъра. Взех такъв с идеята евентуално да си пастирам колата (което никога не съм правил) и обикновенно работя с изключен плавен старт защото не ми се чака да набере обороти.
V1978
- специалист
Благодарности за бързите отговори. Тази седмица ще обиколя магазините за "специален" М850Е, но като си знам късмета май ще трябва да взема МВ1200СЕ+
Към Niky77: Специални благодарности
...и продължавай в бъдеще да ни алармираш за евентуална "КИТАЙСКА ВРЪЗКА
" в инструментите на SPARKY, все пак марката има доста фенове и те заслужават да бъдат коректно информирани по въпроса.
Към Niky77: Специални благодарности

Тема "Инструментите на Sparky - Ловеч" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература